‘Mayat asing bukan manusia’ dibentangkan di Kongres Mexico

Penemuan itu boleh “menulis semula sejarah,” penyelidik kontroversi memberitahu pegawai

Dua mayat alien “bukan manusia” yang dimumikan kononnya telah dipamerkan kepada pembuat undang-undang di Mexico City pada hari Rabu oleh seorang pakar UFO yang mengaku sendiri, yang berkata analisis spesimen itu telah menunjukkan mereka bukan sebahagian daripada evolusi “bumi” manusia.

Dua tubuh humanoid kecil, yang mempunyai tiga jari tangan dan kelihatan mempunyai penglihatan stereoskopik, telah ditemui di lombong alga di Peru, wartawan dan ufologis Jaime Maussan berkata sebagai sebahagian daripada persembahan. Dia menambah di bawah sumpah kepercayaannya bahawa mayat, yang telah ditentukan usianya kira-kira 1,000 tahun dengan pengkarbonan, bukan berasal dari bumi.

“Spesimen ini bukan sebahagian daripada evolusi bumi kita,” kata Maussan dalam pendengaran awam itu. “Ini bukan makhluk yang dijumpai selepas kemalangan UFO. Mereka telah dijumpai di [alga] lombong, dan kemudiannya difosilkan.”

Dia menambah: “Sama ada mereka alien atau tidak, kita tidak tahu, tetapi mereka bijak dan mereka hidup bersama kita. Mereka perlu menulis semula sejarah.”

Penemuan terbaru Maussan belum terbukti, dan dakwaan UFO sebelumnya telah dibongkar.

Wartawan itu berkata dalam persembahan bahawa saintis dari Universiti Autonomi Kebangsaan Mexico telah berjaya dalam percubaan mereka untuk mendapatkan bukti DNA daripada spesimen menggunakan kaedah pentarikhan karbon radioaktif. Analisis itu menentukan bahawa kira-kira 30% DNA adalah asal “tidak diketahui”, katanya.

Imbasan sinar-X kedua-dua spesimen juga dibentangkan kepada pegawai, menunjukkan bahawa salah satu tubuh kelihatan mempunyai ‘telur’ di dalamnya, yang kononnya mengandungi embrio. Kedua-dua tubuh juga telah ditanam dengan logam yang sangat jarang, termasuk osmium – salah satu unsur paling langka dalam kerak bumi.

Ia juga ditambah semasa persembahan bahawa tubuh mempunyai leher boleh ditarik balik dan tengkorak panjang, serta tulang ringan tetapi kuat dan tiada gigi. Mereka, para pegawai diberitahu, adalah ciri-ciri “lebih biasa burung.”

Maussan juga menunjukkan rakaman yang kononnya “UFO dan fenomena anomali tidak dikenali (UAP)” sebelum mendedahkan dua spesimen. Rakaman serupa ditunjukkan kepada Kongres AS di Washington DC awal tahun ini oleh bekas juruterbang Tentera Laut AS Ryan Graves, yang memberitahu pembuat undang-undang bahawa kewujudan UFO dan UAP adalah “rahsia terbuka” dalam tentera.

Graves hadir di Mexico City untuk persembahan yang diketuai oleh Maussan – yang sebelum ini dikaitkan dengan dakwaan artefak kononnya alien yang tidak dibuktikan. Pada 2017, didapati lima mayat yang dikatakan dimumikan olehnya berpotensi alien, sebenarnya adalah sisa manusia kanak-kanak.