ZHONGGUO REMITTANCE MENJAMBATANI KOMUNITI DAN MENGHUBUNGKAN HATI MERENTAS SEMPADAN

Dari Permulaan Yang Rendah Hati Kepada Penyedia Global – Zhongguo Remittance Menyediakan Perkhidmatan Peribadi, Kelajuan, Keselamatan dan Keselamatan Dalam Pemindahan Wang

Dari Permulaannya Oleh Encik Ng Chun Lin Kepada Kepimpinan Semasa Di Bawah Jed Huang Guanhua, Perjalanan ZGR Adalah Bukti Dedikasi, Pembinaan Kepercayaan, Dan Kemajuan Teknologi Dalam Bidang Penghantaran Wang.

SINGAPURA, 19 Sept. 2023 – Ini adalah kisah Zhongguo Remittance (ZGR), usaha yang dimulakan oleh Encik. Ng Chun Lin, seorang visioner yang memahami kuasa belas kasihan dalam dunia yang ditakrifkan oleh transaksi. Hari ini, pemilik generasi kedua Jed Huang Guanhua menceritakan peristiwa yang membawa kepada kemasukan keluarganya ke dalam perdagangan pemindahan wang, dan bagaimana perjalanan mereka bermula.

Pada akhir Dinasti Qing (清朝), datuk Encik Ng memulakan pelayaran ke Singapura dalam mengejar kehidupan yang lebih baik. Terkandas di negara asing pada usia 14 tahun dan berpisah dari keluarganya di China, dia bergelut dengan cabaran menghantar wang pulang. Bantuannya terletak pada saluran tidak formal, bergantung pada kapal yang membawa barangan ke China, tanpa mengetahui bila keluarganya akan menerima wang itu. Amalan ini, yang digunakan oleh pekerja migran dari China, berterusan hingga ke 1980-an, ketika kedai-kedai di sepanjang Jalan Bras Basah mula menyediakan perkhidmatan pemindahan wang antara Singapura dan China. Walaupun usaha ini, pekerja Cina menghadapi tempoh pemindahan yang tidak dapat diramalkan dan kadar pertukaran, mewujudkan ketidakpastian untuk keluarga mereka.

Akhir 1990-an menyaksikan Krisis Kewangan Asia memberi kesan kepada pelbagai sektor. Di tengah-tengah ini, penghantaran wang kekal penting, namun jelas ada masalah – kekurangan saluran berlesen untuk menghantar wang ke China di Singapura. Pekerja migran terpaksa melawat cawangan Bank of China tempatan, di mana mereka kerap terpaksa menghabiskan satu hari penuh untuk menyelesaikan transaksi penghantaran wang mereka. Encik Ng, yang berada dalam industri pembinaan, menyaksikan perjuangan pekerjanya dan melihat peluang untuk mengubah kehidupan. Dia berusaha mencari jalan untuk memastikan bahawa pendapatan pekerjanya akan selamat dan dengan cepat sampai kepada keluarga mereka. Bertekad untuk menyediakan penyelesaian, dia kemudian memulakan perjalanan yang akan mendefinisikan semula penghantaran wang.

Encik Ng memohon lesen daripada Pihak Berkuasa Monetari Singapura (MAS), meletakkan asas untuk kelahiran ZGR. Mengatasi skeptisisme, dia mendapat lesen itu, dengan ZGR menjadi talian hayat yang berakar pada empati. Pemahaman ini menyaksikan komitmen untuk memanjangkan waktu perniagaan untuk memenuhi jadual pekerja, memastikan keperluan mereka dipenuhi tanpa kompromi. Apabila jangkauan syarikat berkembang, misinya kekal tidak berubah – untuk menawarkan perkhidmatan peribadi yang berkaitan dengan hati mereka yang mempercayakan wang hasil jerih payah mereka untuk kebaikan keluarga mereka.

ZGR pada mulanya menghadapi isu kepercayaan, yang lazim dalam syarikat penghantaran wang bukan bank. Bekerja dengan garis panduan yang diberikan oleh Jabatan Hal Ehwal Komersial (CAD) Pasukan Polis Singapura, ZGR membantu mendidik orang ramai tentang bagaimana mengenal pasti penipuan dan dengan itu mengukuhkan integritinya, mendapat pengiktirafan, dan dengan itu perlahan-lahan mengukuhkan reputasinya.

ZGR kemudian menjadi syarikat penghantaran wang pertama di Singapura untuk menyediakan perkhidmatan pemindahan wang dari Singapura ke China[1]. Sepanjang bertahun-tahun, ZGR memperluaskan jangkauannya – membina laluan penghantaran wang di lebih 200 buah negara. Kepakaran mereka dalam pemindahan wang kini meliputi Malaysia, Hong Kong S.A.R., rantau Taiwan, Indonesia, AS, dan bahagian dunia yang lain. Pasukan perunding penghantaran wang profesional dan cekap ZGR memastikan transaksi yang selamat dan lancar, memperoleh reputasi sebagai pemain terkemuka dalam industri ini.

Selama dua dekad yang lalu, bapa Jed bekerja tanpa mengenal penat untuk meningkatkan perkhidmatan ZGR, membentuk perkongsian dengan pusat luar negara dan mengintegrasikan teknologi canggih. Apabila pemindahan wang tanpa wayar menjadi norma, dia memastikan syarikat terus berada di hadapan lengkung, menyediakan pelanggan dengan maklumat terkini dan cara yang paling berhemat untuk menghantar wang secara antarabangsa. Apabila dia menghampiri persaraan, dia mempercayakan masa depan ZGR kepada anak lelakinya, Jed. Pada usia hanya 30 tahun, Jed mengambil alih dengan tekad dan visi untuk meneruskan warisan keluarganya. Dengan bimbingan bapanya dan mentaliti inovatif, Jed berusaha untuk menerima teknologi baru dan mencari cara yang lebih cekap untuk berkhidmat kepada pelanggan mereka.

ZGR membezakan dirinya daripada perniagaan lain yang serupa dengan menawarkan sokongan komprehensif sepanjang proses penghantaran wang. Daripada memberikan maklumat permohonan dan kadar pertukaran kepada menawarkan pengesanan kemajuan dan wawasan tren pasaran forex, komitmen syarikat terhadap perkhidmatan peribadi sangat berakar umbi dalam nilai-nilainya, yang dijelmakan oleh aksara 长 (cháng), melambangkan pertumbuhan dan ketahanan, dan 诚 (chéng), mewakili integriti dan ketulusan.

Zhongguo Remittance juga merupakan ahli Institusi Kerjasama Rasmi UnionPay International di Singapura[2]. ZGR menerima pengiktirafan ini selepas Hong Kong Shanghai Bank Corporation (HSBC), sekali lagi mengukuhkan kedudukannya sebagai rakan kongsi yang boleh dipercayai dan boleh dipercayai untuk individu dan perniagaan.

“Kami berbangga kerana telah berkhidmat kepada masyarakat Singapura selama lebih 20 tahun, membina hubungan yang kukuh dan kepercayaan di kalangan pelanggan kami,” kata Jed Huang Guanhua, CEO Zhongguo Remittance. “Misi kami pergi lebih jauh daripada hanya menyediakan perkhidmatan penghantaran wang; kami berusaha membuat perbezaan bermakna dalam kehidupan individu dan menyumbang kepada kesejahteraan masyarakat. Komitmen kami terhadap perkhidmatan peribadi dan kepuasan pelanggan kekal tidak berganjak.”

Sebagai sebahagian daripada fokus mereka untuk memudahkan penghantaran wang untuk semua, mendaftar akaun dengan ZGR adalah proses yang cepat dan mudah, membolehkan pelanggan mula memindahkan dana dengan cepat dan cekap. ZGR menyediakan kemudahan pemindahan wang serta-merta, membolehkan dana sampai kepada penerima yang dimaksudkan dengan segera. Menyesuaikan diri dengan lanskap pasaran pemindahan wang antarabangsa yang berubah, ZGR juga menawarkan penyelesaian pembayaran dalam talian dan mudah alih. Syarikat ini menyediakan perkhidmatan yang cekap dan berhemat kos pada bila-bila masa, di mana-mana – menekankan kelajuan, keselamatan dan keselamatan dalam setiap transaksi.

Hari ini, Zhongguo Remittance berdiri sebagai bukti komitmen yang tidak berganjak keluarga Huang. Perjalanan mereka dari permulaan yang rendah hati ke rumah agung global adalah kisah ketabahan, pembinaan kepercayaan, dan dedikasi untuk membantu orang lain. Apabila ZGR terus berkembang, ia kekal menjadi mercu tanda harapan bagi pekerja dan keluarga, memastikan wang hasil jerih payah mereka sampai ke destinasi yang sepatutnya dengan cepat dan tenang.

Untuk maklumat lanjut mengenai Zhongguo Remittance, lawati www.zhongguoremittance.com/en/home/

[1] Sumber: (Pendaftaran No.: 200612239R) Pembangunan Zhongguo Remittance Pte Ltd adalah syarikat penghantaran wang pertama di Singapura yang menyediakan perkhidmatan penghantaran wang dari Singapura ke China.

[2] Sumber: Union Pay International Cross Border Remittance