Veteran Teknologi Michael Mansouri Menyertai sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Authlete, Penyedia Perkhidmatan SaaS Terkemuka bagi Menjamin Keselamatan API Berkaitan Identiti Digital

TOKYO, 13 Sept. 2023 – Authlete, Inc. (www.authlete.com), pemimpin dalam menawarkan penyelesaian berasaskan SaaS untuk mengamankan API yang berkaitan dengan identiti digital, mengumumkan pelantikan Michael Mansouri sebagai Ketua Pegawai Eksekutif. Penyelesaian syarikat itu menyediakan komponen perisian untuk memberi kuasa kepada penyedia perkhidmatan untuk membina pelayan pengesahan mereka berdasarkan piawaian terbuka seperti OAuth 2.0 dan OpenID Connect yang menjadi pusat dalam menguruskan akses ke data pengguna yang sedang diterima pakai oleh beberapa Bank Digital, FinTech, Penyedia Perkhidmatan Kesihatan terbesar di dunia, seperti yang disenaraikan di laman web syarikat itu.

Michael Mansouri, CEO Authlete, Inc.

Michael Mansouri, CEO Authlete, Inc.

“Kami telah mencari CEO yang tepat, seseorang yang boleh menempuh jalan kejayaan ke pasaran AS, dan kami gembira bahawa Michael, seorang veteran industri yang mempunyai pengalaman memimpin dan mempercepatkan pertumbuhan syarikat teknologi yang menghasilkan keluaran yang berjaya di Jepun dan AS, telah menyertai Authlete. “Kami yakin bahawa bersama-sama dengan Michael kami akan mengubah syarikat ini menjadi pemimpin industri global,” kata Taka Kawasaki, Pengasas Bersama dan Pengarah Perwakilan.

“Pada hari ini, Authlete adalah penyedia penyelesaian terkemuka kepada Bank Digital di Jepun, sementara penggunaan perkhidmatan ini berkembang pesat dalam pelbagai segmen industri lain. Kejayaan kami telah memberi kami pengalaman untuk menahan akses dari ratusan juta pengguna dan inilah masa yang tepat untuk memasuki pasaran AS di bawah kepimpinan Michael” kata Ali Adnan, Pengasas Bersama dan Pengarah.

“Jelas daripada visi pengasas bahawa Authlete mempunyai peluang hebat dengan seni bina Semi-HostedSM yang fleksibel, boleh skala dan mesra pembangun, diterapkan oleh beberapa syarikat terbesar di dunia,” kata Mansouri. “Walaupun penggunaan API Terbuka masih dalam peringkat awal evolusinya, tren ini dijangka akan berkembang secara eksponen, dan keselamatan API akan menjadi pertimbangan kritikal yang lebih besar untuk kejayaan globalnya. Dengan permintaan tinggi untuk alat keselamatan API, saya gembira menjadi sebahagian daripada pasukan ini dan memimpin syarikat ke fasa seterusnya dalam pengembangan di AS dan seluruh dunia,” sambung Mansouri.

“Saya telah bekerja rapat dengan Michael selama 15 tahun yang lalu, pertama melalui NRI Jepun dan kemudian dalam menyokong OpenID Foundation, jadi melihat Michael kini sebahagian daripada pasukan Authlete benar-benar mengujakan” kata Nat Sakimura, Pengerusi OpenID Foundation.

Mengenai Michael Mansouri
https://www.linkedin.com/in/michaelmansouri/ 

Mengenai Authlete 
www.authlete.com 

Foto – https://www.pressmalaysia.com/wp-content/uploads/2023/09/df331a1e-photo_authlete.jpg