Vectorworks, Inc. Keluarkan Barisan Produk 2024 Terbaru

 Versi Perisian Reka Bentuk Terkini Dilancarkan untuk Mempercepat Aliran Kerja Pereka Bentuk dari Permulaan hingga Penyelesaian.

COLUMBIA, Md., 13 Sept. 2023 — Pembekal perisian reka bentuk dan BIM global Vectorworks, Inc. mengumumkan ketersediaan Vectorworks 2024, yang menampilkan penyelesaian dan peningkatan kualiti yang komprehensif yang mengotomatiskan proses dan memberdayakan pereka bentuk untuk melepaskan kreativiti mereka yang tidak terbatas. Pelancaran 2024 termasuk Vectorworks Architect, Landmark, Spotlight, Design Suite, Fundamentals, ConnectCAD, Braceworks dan Vision dengan edisi bahasa Inggeris bagi versi ini tersedia hari ini.

“Matlamat kami adalah untuk memberdayakan pereka bentuk dengan alat dan sumber yang meningkatkan kreativiti mereka,” kata Ketua Pegawai Teknologi Vectorworks Steve Johnson. “Dengan Vectorworks 2024, kami telah membawa misi ini ke tahap baru melalui ciri-ciri baru yang mencengangkan, peningkatan pengalaman pengguna dan fokus yang kuat pada kualiti dan prestasi. Kemajuan ini akan mempercepatkan pengalaman reka bentuk pengguna kami secara signifikan, dari percikan idea awal hingga realisasi akhir sesuatu projek.”

Barisan produk Vectorworks 2024 membawa pelbagai kemaskini teknologi yang menarik dan inovatif yang direka untuk menyepadukan aliran kerja, meminimumkan buruh, meningkatkan kecekapan, meningkatkan ketepatan dan menaik taraf keupayaan organisasi.

Untuk Semua Pereka Bentuk

Menampilkan kemajuan substansial dalam teknologi terasnya, Vectorworks 2024 menjimatkan masa pereka bentuk secara signifikan lebih banyak. Dari antara muka pengguna moden hingga pengenalan Gaya Paparan dan dedikasi berterusan untuk menyediakan perbezaan data, pereka bentuk akan mempunyai akses kepada fungsi baru yang membolehkan eksplorasi reka bentuk yang cekap dengan versi terbaru ini, membolehkan proses pembangunan reka bentuk dan dokumentasi yang lebih pantas.

Bar navigasi Tampilan dan Mod yang disusun semula menawarkan pengguna pelbagai alat untuk akses dan pengorganisasian yang mudah. Pilihan baru untuk menyimpan tetapan paparan tersuai sebagai gaya membolehkan pemindahan mudah antara paparan, mengurangkan kesilapan dan meningkatkan kecekapan. Merujuk data fail Excel meningkatkan kesalinghubungan dan keupayaan data kolaboratif. Selain itu, penambahbaikan pada penderiaan Berbayang membolehkan pereka bentuk mencapai tahap realisme yang lebih tinggi dan menilai reka bentuk mereka dengan yakin dengan peningkatan pelemparan bayangan dan tetapan kamera.

Vectorworks 2024 membolehkan pelanggan mengalami lebih banyak kebebasan ketika mentransformasikan model dengan 3D Dragger baru. Dengan pengrenderan paparan keratan yang direkabentuk semula, mereka juga akan dapat menavigasi keratan atau model terpotong dengan lebih pantas daripada sebelumnya. Pengoptimuman keupayaan import/eksport DWG menghapuskan tugas membosankan pembersihan fail, dan struktur fail yang dipermudahkan yang merangkumi tindanan grafik tetapan lapisan dan kelas menawarkan aliran kerja yang lebih pantas.

Untuk Arkitek dan Perancang Dalaman

Arkitek memerlukan fleksibiliti untuk mewujudkan idea terbaik mereka, dan Vectorworks 2024 termasuk penambahbaikan yang secara khusus bertujuan untuk memenuhi keperluan ini. Versi baru ini secara signifikan menaik taraf aliran kerja BIM pengguna dengan ciri dan alat yang menjimatkan masa ketika mereka merekabentuk dan membantu mengurangkan kesilapan dalam proses pemodelan dan dokumentasi. Pengguna akan mendapati peningkatan tahap butiran dan spesifikasi bahan untuk pintu dan tingkap, fungsi tangga yang dipertingkatkan, keupayaan legenda grafik yang dipertingkatkan dan objek berparameter rel dan kabinet yang kukuh, yang ditakrifkan semula.

Penambahbaikan pada alat Dinding membolehkan pereka bentuk terus berada dalam aliran kreatif mereka, beralih mod dinding linear dan melengkung dengan lancar dan menggunakan beberapa konfigurasi pulangan komponen dinding kepada objek dimasukkan, menawarkan fleksibiliti dengan usaha yang kurang. Penambahbaikan tambahan pada tekstur dinding, slap dan bumbung menjadikan penerapan tekstur pada objek seni bina ini lebih mudah, membolehkan pengguna memberi tumpuan kepada butiran pembinaan yang lebih kompleks.

Dengan peningkatan ahli struktur baru, pelanggan akan mendapati kawalan yang lebih ketara ke atas atribut 2D dan 3D, bahan, bentuk dan saiz untuk parameter berasaskan gaya dan contoh. Dan dengan kawalan penyambungan automatik, mereka akan menyepadukan dokumentasi mereka dengan objek ini.

Untuk Arkitek Landskap dan Pereka Bentuk

Vectorworks komited untuk melengkapi arkitek landskap dan pereka bentuk dengan alat mesra pengguna yang menyepadukan BIM ke dalam aliran kerja mereka tanpa kesukaran. Keupayaan visual dan pengorganisasian yang dipertingkatkan, ditambah dengan alat Pagar automatik yang baru, membantu pengguna membawa kreativiti mereka lebih jauh dalam Vectorworks 2024.

Alat Pagar automatik menjimatkan masa yang ketara ketika merekabentuk dalam 2D atau 3D dan mengurangkan kemungkinan kesilapan dalam spesifikasi bahan. Palet Warna Landmark Vectorworks yang baru menyediakan pengalaman pemilihan warna yang cekap dan berfokus alam semula jadi. Pengguna boleh mengakses warna spesifik yang mereka perlukan untuk menyampaikan niat reka bentuk dengan mudah. Legenda untuk Analisis Model Tapak juga menawarkan keupayaan untuk menyampaikan keputusan reka bentuk dengan segera dan berkesan. Pengguna akan mempunyai kawalan yang lebih baik ke atas output grafik gambar rajah model tapak dengan keupayaan untuk memasukkan legenda untuk membantu klien memahami lebih baik anotasi, dan skala warna yang sangat boleh disesuaikan memastikan pengguna boleh memasukkan maklumat penting tentang julat cerun dan nilai ketinggian.

Untuk Pereka Bentuk Pencahayaan dan Acara Langsung

Penambahbaikan terkini dari Vectorworks 2024 membawa peningkatan kualiti dan prestasi harian ke aliran kerja pencahayaan dan acara langsung, mengurangkan jumlah kerja manual agar profesional acara langsung dapat menyampaikan reka bentuk kepada klien dan kolaborator dengan lebih cekap. Ciri Senarai Peralatan yang baru menyatukan proses penjejakan peralatan dan inventori, menyediakan alat untuk merancang dan mendokumentasikan peralatan serta menyepadukan proses praproduksi.

Bagi pengguna ConnectCAD, perintah “Kongsi Laporan” memuat naik data reka bentuk ke Vectorworks Cloud Services sebagai helaian kerja yang boleh dikonfigurasi untuk dilihat dalam pelayar web pada mana-mana peranti, dan aliran kerja 3D Rack terpadu baru menjimatkan lebih banyak masa, menyediakan keupayaan untuk dengan cepat mereka bentuk dan mengedit rak peralatan dalam 3D dengan objek 2D yang diperlukan dihasilkan secara automatik.

Alami Vectorworks 2024

Pelancaran versi bahasa tempatan akan bermula pada bulan Oktober dan berakhir pada suku pertama 2024. Untuk maklumat lanjut mengenai ketersediaan Vectorworks 2024 di pasaran lain, hubungi pengedar Vectorworks tempatan anda. Pengguna Vectorworks Service Select dan langganan boleh memuat turun Vectorworks 2024 apabila produk dilancarkan di pasaran tempatan mereka.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang pelancaran terbaru, layari