Ubat Baru Asieris APL-1401 Selesai Pemberian Pertama pada Pesakit dengan UC Sedang hingga Teruk

SHANGHAI, 14 September 2023 — Asieris Pharmaceuticals (688176), sebuah syarikat biofarmaseutikal global yang mengkhususkan diri dalam menemui, membangunkan dan mengkomersialkan dadah inovatif untuk rawatan tumor genitourinari dan penyakit berkaitan lain, mengumumkan bahawa dadah oralnya APL-1401 untuk rawatan kolitis ulseratif (UC) sederhana hingga teruk telah selesai pentadbiran pertamanya.

Kajian ini adalah kajian Rawak, buta ganda Fasa Ib menilai keselamatan, ketoleransian, farmakokinetik, dan keberkesanan awal APL-1401 pada pesakit dengan UC aktif sederhana hingga teruk. Ia telah menerima kelulusan daripada Pentadbiran Makanan dan Dadah Amerika Syarikat (FDA) dan Pentadbiran Produk Perubatan Kebangsaan (NMPA) China.

“Masih terdapat keperluan perubatan yang tidak dipenuhi untuk pesakit dengan UC,” kata Dr. Linda Wu, Ketua Pegawai Pembangunan Asieris, “Syarikat bertekad sepenuhnya untuk memajukan pembangunan klinikal produk ini, menyelesaikan kajian klinikal dengan standard yang tinggi dan mencapai keputusan klinikal secepat mungkin.”

Mengenai Asieris

Asieris Pharmaceuticals (688176.SH), ditubuhkan pada Mac 2010, adalah syarikat biofarmaseutikal global yang mengkhususkan diri dalam menemui, membangunkan dan mengkomersialkan dadah inovatif untuk rawatan tumor genitourinari dan penyakit berkaitan lain. Kami berusaha untuk memperbaiki kesihatan manusia untuk memelihara maruah pesakit. Kami bertujuan untuk menjadi pemimpin farmaseutikal global yang mengintegrasikan R&D, pembuatan dan pengkomersialan dalam bidang tumpuan kami, ketika kami menyediakan penyelesaian diagnosis dan rawatan terbaik dalam kelasnya untuk pesakit di China dan seluruh dunia.

Syarikat telah membangunkan platform R&D hak milik dan teknologi terasnya, meneroka mekanisme tindakan baharu, dan menyaring dan menilai calon dadah dengan cekap. Dengan sistem R&D dalaman yang mantap dan kepakaran dalam pembangunan dadah global, Asieris komited untuk melancarkan dadah kelas pertama dan produk inovatif lain untuk menangani keperluan perubatan yang besar yang tidak dipenuhi dalam bidang tumpuannya.

Asieris juga meningkatkan salurannya untuk penyakit genitourinari melalui R&D hak milik dan perkongsian strategik, sambil mengikuti teknologi dan terapeutik yang terkini. Syarikat berusaha untuk menemui dan mengenal pasti keperluan klinikal yang tidak dipenuhi, dan menggunakan pendekatan progresif dalam perancangan produk dan pengurusan kitar hayat. Kami bertujuan untuk mewujudkan portfolio yang cemerlang yang merangkumi diagnosis dan rawatan dalam usaha untuk memberi manfaat kepada lebih ramai pesakit di China dan seluruh dunia.