TV Laser Hisense Terus Meluaskan Sempadan Senario untuk Hidup Rumah Pintar dengan TV Laser Lipat L5K Pertama di Dunia

QINGDAO, China, 19 September 2023 — Hisense, perbadanan elektronik pengguna dan perkakas global, telah menyertai antara perusahaan global termasuk Leica Camera, Texas Instruments, Nichia dan lain-lain, dalam Forum Industri Paparan Laser Global Keempat yang diadakan hari ini di Qingdao, China.


Dengan ucapan bertajuk ‘Senario berkembang, paparan laser membuka era terbaik’, Dennys Li, Presiden Teknologi Visual Hisense, membentangkan strategi berasaskan senario Hisense untuk Laser TV. Dalam ucapan utamanya, Dennys memperkenalkan perjalanan Hisense dalam memimpin inovasi global untuk Laser TV, bermula dengan Laser TV 100 inci pertama di dunia pada tahun 2014, yang menjadi kunci untuk pertumbuhan perniagaan global. Pada tahun 2023, Hisense melancarkan Laser TV 8K pertama di dunia, membawa industri ke era 8K, dan syarikat terus berinovasi dengan terobosan dalam produk berfokus pengguna, berdasarkan paten terkemuka, piawaian antarabangsa, dan kualiti.

Memenuhi keperluan pengguna dalam pelbagai senario dalam kehidupan seharian melalui produk dan perkhidmatan diperibadikan adalah nilai teras produk yang dikeluarkan Hisense. Dengan fokus untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk skrin bersaiz besar di rumah, Hisense hari ini mengumumkan Laser TV lipat pertama di dunia L5K, menawarkan warna sebenar yang dikuasakan oleh Enjin Laser generasi seterusnya LPU, pengguna boleh mendapatkan pengalaman pawagam dengan IMAX Enhanced melalui skrin besar untuk ruang tamu yang mudah melalui pintu, sambil mesra kepada mata pengguna.

Peningkatan senario untuk hidup pintar juga mempercepatkan inovasi kolaboratif rantaian industri dan telah meningkat dua kali ganda berbanding 2021. Julai lalu, Hisense membentuk perkongsian strategik dengan Leica Camera AG, pemimpin dalam bidang kanta optik berkualiti tinggi dan bersama-sama membangunkan Leica Laser TV pertama, dan ia akan segera memasarkan pawagam Laser TV rumah pertama di China minggu ini.

Laser TV memimpin pembuatan berteknologi tinggi untuk globalisasi Hisense. Dengan liputan lebih daripada 40 negara dan rantau, Laser TV Hisense dijual di lebih daripada 250 saluran utama, seperti Bestbuy dan COSTCO di AS dan BOULANGER di Perancis.

Untuk terus mendorong pertumbuhan dan perkembangan industri paparan laser global, Hisense akan memanfaatkan sepenuhnya sumber saluran globalnya, dengan komitmen yang tidak berbelah bagi untuk melabur dalam pembangunan inovatif paparan laser, mengukuhkan perikatan mendalam dan mencipta masa depan dengan semua rakan kongsi.