TV 100 Inci U8K Hisense Dianugerahkan sebagai Pilihan Editor di CEDIA 2023

QINGDAO, China, 14 September 2023 — Hisense, syarikat elektronik pengguna dan perkakas global, berbangga untuk mengumumkan bahawa TV U8K 100 inci telah diiktiraf dengan beberapa anugerah di CEDIA 2023, termasuk dinamakan sebagai Pilihan Editor CEDIA 2023 daripada Sound & Vision, Yang Terbaik CEDIA daripada AVS Forum, dan Yang Terbaik Pameran CEDIA 2023 daripada Twice.

TV U8K Mini-LED 100 inci Hisense.
TV U8K Mini-LED 100 inci Hisense.

CEDIA Expo adalah ekspo terbesar untuk pasaran profesional pintar rumah dan AV di Amerika Utara. Menampilkan pelbagai barangan dan teknologi terbaru yang berkaitan dengan peranti pintar AI, penyelesaian kerja dari rumah, sistem keselamatan kediaman, dan penyelesaian teknologi kediaman lain.

Tahun ini, Hisense mempamerkan keseluruhan rangkaian produk TV ULED dan Laser TV, termasuk TV Mini LED U8K 100 inci yang baru, model terbesar seumpamanya di pasaran. U8K 100 inci menampilkan pencahayaan Mini-LED, paparan 144Hz, dan kadar segar asli untuk permainan generasi seterusnya. Ia juga dilengkapi dengan NEXT-GEN TV, yang menyediakan Wi-Fi6E untuk strim tanpa gangguan dan hiburan 4K over-the-air, seperti sukan langsung.

Berikutan debut yang berjaya di CES 2023 pada bulan Januari, produk siri U8 kelas atas Hisense telah diperkenalkan ke beberapa pasaran utama, termasuk Amerika Utara, Eropah, Timur Tengah, Australia, dan Afrika Selatan.

Dengan gambar yang memberi penonton sehingga 1500nits, teknologi Mini-LED PRO memuatkan lebih banyak butiran dan kontras berbanding sebelum ini. Di samping itu, ciri Quantum Dot Colour memancarkan panjang gelombang cahaya yang sangat tepat, membolehkan TV menangkap dan memaparkan lebih daripada bilion warna.

Melalui teknologi yang merangkumi IMAX Enhanced, Dolby Vision, dan Filmmaker Mode, siri U8 Hisense menawarkan pengalaman visual dan akustik sinematik rumah yang melibatkan kepada pengguna, di bawah konsep inovasi berasaskan senario, membolehkan semua menikmati filem dalam bentuk definisi tinggi asal.

Mengenai Hisense

Hisense ialah jenama perkakas dan elektronik pengguna utama global. Perniagaan Hisense meliputi produk multimedia (dengan tumpuan kepada Smart TV), perkakas rumah, dan maklumat pintar IT. Baru-baru ini, Hisense telah berkembang pesat dan kini beroperasi di lebih daripada 160 negara.