TradeBeyond Membeli Pivot88

HONG KONG, 13 Sept. 2023 — TradeBeyond, pemimpin dalam penyelesaian pengurusan rantaian bekalan lanjutan untuk jenama eksklusif dan barangan berjenama, hari ini mengumumkan bahawa syarikat itu telah memperoleh Pivot88, pembekal SaaS yang dipercayai bagi penyelesaian kualiti, pematuhan, dan ketelusan kepada jenama dan peruncit di seluruh dunia.

Michael Hung, CEO, TradeBeyond

Michael Hung, CEO, TradeBeyond

Didorong oleh AI Terapan, platform Pivot88 membolehkan pandangan 360 darjah produk dari buaian hingga kubur, melengkapi perniagaan runcit dengan data rantaian bekalan yang boleh bertindak untuk mengurangkan risiko. Syarikat itu menyelaraskan proses kualiti dan pematuhan merentasi lebih daripada 50,000 rakan rantaian bekalan di 112 buah negara. Pelanggannya termasuk banyak jenama dan peruncit terbesar dan paling dikenali di dunia.

Pengambilalihan strategik ini mengukuhkan komitmen TradeBeyond untuk menawarkan platform multi-enterpris yang paling komprehensif untuk menyelaraskan rantaian bekalan runcit, membolehkan perniagaan membawa produk ke pasaran dengan lebih cekap, bertanggungjawab, dan menguntungkan. Gabungan penyelesaian mendalam TradeBeyond dalam pembangunan produk, pemerolehan, dan pengurusan rantaian bekalan dengan fungsi Pivot88 yang kaya, berkuasa AI dalam kualiti, pematuhan, dan ketelusan akan mewujudkan platform berkuasa yang tiada tandingannya di pasaran.

“Sinergi antara Pivot88 dan TradeBeyond tidak dapat dinafikan,” kata pengasas bersama Pivot88 Stephane Boivin, yang akan meneruskan kedudukan kepimpinan di TradeBeyond. “Kami teruja untuk bergabung dengan TradeBeyond untuk menawarkan cara yang lebih cekap dan berhemat kos kepada jenama dan peruncit global untuk meningkatkan kualiti produk, mengurus rakan rantaian bekalan mereka, dan mengurangkan risiko rantaian bekalan.”

“Pivot88 telah berada di barisan hadapan dalam membantu jenama dan peruncit utama meningkatkan kualiti produk dan ketelusan. Saya menantikan ahli pakar dan inovator Pivot88 menyertai keluarga TradeBeyond yang semakin berkembang untuk membantu pelanggan kami menangani cabaran rantaian bekalan yang kompleks pada hari ini,” kata Michael Hung, CEO TradeBeyond. “Pivot88 akan memperkukuh kedudukan kami sebagai pemimpin dalam penyelesaian rantaian bekalan lanjutan yang menyelaraskan rantaian bekalan pelanggan kami dari konsep hingga penghantaran dan seterusnya.”

Sejak pelaburan EQT ke dalam syarikat pada tahun 2022, TradeBeyond telah melabur dengan banyak dalam pertumbuhan organik, memperluas jangkauan geografi dan tawaran produknya, terutamanya penyelesaian ESG. Hasilnya, TradeBeyond berada di landasan untuk menggandakan pertumbuhan pendapatan berulang pada tahun 2023. Pengambilalihan Pivot88 adalah langkah utama dalam strategi M&A TradeBeyond untuk melabur dalam penyelesaian perintis yang akan melayani basis pelanggannya yang semakin berkembang dan meraih bahagian yang lebih besar daripada pasaran SaaS rantaian bekalan yang semakin meningkat.

Langkah strategik ini bukan sahaja akan memperdalam tawaran perkhidmatan TradeBeyond tetapi juga meningkatkan kecekapan operasi. Dengan menggabungkan sumber dan kepakaran dengan Pivot88, entiti gabungan akan menjana skala ekonomi yang akan memperkukuh kedudukan daya saingnya, membolehkan kedua-dua jenama memenuhi keperluan landskap rantaian bekalan global yang berubah dengan lebih baik.

Untuk ketahui lebih lanjut tentang bagaimana penyelesaian modul TradeBeyond memberdayakan rantaian bekalan yang lebih cekap dan bertanggungjawab, lawati tradebeyond.com/solutions.

Mengenai TradeBeyond

TradeBeyond membantu jenama, peruncit, dan pembekal mencapai rantaian bekalan yang lebih cekap, bertanggungjawab, dan menguntungkan. Platform CBX berkuasa TradeBeyond menawarkan pelbagai penyelesaian SaaS yang mengintegrasikan pembangunan produk (PLM), pemerolehan, pemesanan, pengurusan kualiti dan logistik. Platform CBX memberdayakan rangkaian rantaian bekalan global lebih daripada 50,000 peruncit dan rakan kongsi pembekal untuk menyelaraskan usaha mereka dari ide produk hingga pengeluaran dan seterusnya. Untuk maklumat lanjut, layari tradebeyond.com.

Mengenai Pivot88

Didorong oleh AI dan tersedia dalam 11 bahasa, platform SaaS siap pakai Pivot88 menawarkan penyelesaian pematuhan, pengujian kualiti, dan ketelusan yang kukuh. Di samping mengurus kualiti, pengesanan makmal, dan pemeriksaan, platform ini menggabungkan data untuk memberikan wawasan yang boleh dilaksanakan secara real time, memberdayakan peruncit untuk menyelesaikan cabaran penting dan signifikan yang dihadapi peruncitan hari ini, termasuk ketahanan rantaian bekalan, ketelusan, dan kelestarian. Untuk maklumat lanjut, layari pivot88.com.