Sungrow Memamerkan Inovasi Terkini untuk Amerika Utara Semasa RE+ 2023

LAS VEGAS, 14 September 2023 — Sungrow memperkenalkan penyelesaian solar, penyimpanan, dan pengecasan EV terkini untuk pasaran Amerika Utara semasa RE+ di Las Vegas, NV pada tahun ini yang diadakan dari 11-14 September. Inovasi ini akan memenuhi pelbagai permintaan pasaran tempatan dan memajukan peralihan Amerika Utara kepada tenaga bersih.

Sungrow Booth at RE+ 2023
Sungrow Booth di RE+ 2023

Produk baru untuk pasaran solar skala utiliti dan penyimpanan tenaga

Disesuaikan untuk loji PV skala utiliti, Sungrow mempamerkan penyongsang string terbarunya, SG200HX-US. SG200HX-US dilengkapi dengan 12 MPPT, yang menjejaki titik kuasa tertinggi dengan tepat untuk memastikan sistem PV sentiasa beroperasi pada keadaan penjanaan kuasa optimum, menghasilkan hasil keseluruhan yang lebih tinggi. Produk ini juga menampilkan arus maksimum 20A per string dan serasi dengan modul PV format lebih besar. Dengan satu MPPT untuk dua reka bentuk string, produk ini menghapuskan kemungkinan sambungan songsang string, memastikan keselamatan terbukti.

Syarikat ini juga mempamerkan penyongsang modular, SG3150/4400UD-MV-US (3.15MW/4.4MW). Penyongsang modular ini adalah penyelesaian unggulan yang menggabungkan kelebihan kedua-dua penyongsang pusat dan string, dengan satu MPPT untuk setiap unit, menjadikan reka bentuk loji tidak terbatas fleksibel.

Disesuaikan untuk pasaran penyimpanan tenaga skala utiliti yang berkembang pesat, Sungrow melancarkan sistem penyimpanan tenaga (ESS) sejuk cecairnya, PowerTitan 2.0. Sistem baru ini direka berdasarkan elektronik kuasa, elektrokimia, dan teknologi sokongan grid kuasa Sungrow. Ia menggunakan kapasiti sel bateri besar 314Ah, mengintegrasikan Penukar Kuasa String (PCS) dalam bekas bateri, menanamkan Stem Cell Grid Tech, dan menampilkan kawalan suhu sejuk cecair sistematik. Sistem komprehensif ini secara signifikan meningkatkan ketumpatan kuasa, membolehkan bekas 20-ft dilengkapi dengan bateri 5MWh dan PCS 2.5MW.

Inovasi dioptimumkan untuk pemasangan komersial dan perindustrian

Dioptimumkan untuk segmen PV komersial dan perindustrian (C&I), Sungrow menawarkan penyongsang string 36kW dan 60kW, dengan beberapa MPPT, fungsi pemulihan PID terbina dalam, dan keupayaan perlindungan optimum, menjadikan penyongsang ini sesuai untuk pelbagai bumbung.

Sungrow juga menawarkan ESS PowerStack masa depan untuk aplikasi penyimpanan C&I. PowerStack adalah sistem penyimpanan tenaga 500 kWh. Pengawal DC-DC boleh mengecas dan menyahcas rak bateri secara individu, dengan itu meningkatkan prestasi sistem keseluruhan. Kalibrasi cas automatik (SoC) dan pengisian semula cecair automatik mengurangkan kos pengendalian dan penyelenggaraan (O&M) dengan ketara.

Perniagaan pengecasan EV menyaksikan peningkatan permintaan di tengah-tengah peningkatan jualan kenderaan elektrik. Di RE+, Sungrow mempamerkan pengecas EV AC 22kW, pengecas DC 30kW dan 180kW terbarunya untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat di Amerika Utara.

“Kami gembira dapat menawarkan penyelesaian solar, penyimpanan, dan pengecasan EV baru dan komprehensif untuk pelbagai aplikasi. Sebagai jenama penyongsang paling boleh dipercayai di dunia, kami bersedia untuk menerima lebih banyak peluang dan cabaran yang akan berlaku di pasaran Amerika Utara yang berkembang pesat ini melalui kerjasama dengan lebih ramai rakan kongsi,” kata Hank Wang, Presiden Sungrow Americas.

Mengenai Sungrow

Sungrow Power Supply Co., Ltd. (“Sungrow”) adalah jenama penyongsang paling boleh dipercayai di dunia dengan lebih 405 GW dipasang di seluruh dunia setakat Jun 2023. Ditubuhkan pada tahun 1997 oleh Profesor Universiti Cao Renxian, Sungrow adalah pemimpin dalam penyelidikan dan pembangunan penyongsang solar dengan pasukan R&D khusus terbesar dalam industri ini dan portfolio produk yang luas yang menawarkan penyelesaian penyongsang PV dan sistem penyimpanan tenaga untuk kegunaan skala utiliti, komersial & perindustrian, dan kediaman, serta penyelesaian loji PV terapung, penyelesaian pemanduan NEV, penyelesaian pengecasan EV dan sistem pengeluaran hidrogen boleh diperbaharui yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Dengan rekod yang kukuh selama 26 tahun dalam ruang PV, produk Sungrow membekalkan kuasa ke lebih 150 negara di seluruh dunia. Untuk maklumat lanjut mengenai Sungrow, layari www.sungrowpower.com.