STL mula ‘Buat di Amerika’ dengan kemudahan OFC Lugoff generasi seterusnya

  • Dilancarkan oleh Yang Berhormat. Henry McMaster, Gabenor, South Carolina
  • Pelaburan $56m USD
  • Komitmen untuk memacu pembinaan jalur lebar luar bandar AS dan membolehkan visi BEAD

COLUMBIA, S.C. dan LONDON dan MUMBAI, India, 16 Sept. 2023 — STL (NSE: STLTECH), sebuah syarikat penyelesaian optik dan digital global terkemuka, hari ini secara rasmi mengumumkan pelancaran kemudahan pembuatan kelas dunia di Lugoff, South CarolinaThe Palmetto Plant. Dinamakan sempena pokok negeri South Carolina, kemudahan ini, yang juga ditetapkan sebagai Ibu Pejabat STL Amerika Utara, melambangkan komitmen STL kepada pasaran AS.

Palmetto Plant telah dirasmikan oleh Yang Berhormat. Henry McMaster, Gabenor South Carolina, dengan kehadiran para pegawai kerajaan, pelanggan utama, dan wakil-wakil dari Dewan-Dewan Perdagangan Setempat.

Pelaburan strategik dan usaha perluasan di AS ini seterusnya mengukuhkan komitmen STL kepada visi Buat di Amerika. Menangani permintaan pasaran untuk 5G, FTTx, dan desakan untuk jalur lebar luar bandar, Palmetto Plant yang merangkumi lebih dari 168,000 kaki persegi akan mengkhusus dalam penyelesaian optik masa depan, termasuk kabel berbilang gentian tinggi dengan diameter yang lebih kecil. Penekanan juga akan diperluas kepada reka bentuk perintis, terutamanya kabel pita berkapasiti tinggi dan reka bentuk lasak untuk penggunaan luar bandar. Untuk membantu operator menangani kekurangan kemahiran industri, kemudahan baru di Lugoff juga memprioritaskan produk konektiviti optik yang mudah untuk digunakan, dipantau, dan dikekalkan. Di samping itu, ujian menyeluruh di tapak yang selaras dengan garis panduan GR20 industri memastikan kualiti dan kebolehpercayaan produk yang tinggi.

STL Palmetto Plant Launch in South Carolina, US

Pelancaran Loji Palmetto STL di South Carolina, AS

STL telah berkomitmen untuk menjadi sifar bersih menjelang 2030. Mengikuti jejak unit pembuatan global STL yang lain, kemudahan Lugoff juga bertujuan untuk mencapai sisa sifar dan mengurangkan penggunaan tenaga secara progresif.

Palmetto Plant mengambil lebih daripada 150 orang pekerja, termasuk pekerja pembuatan mahir dan pakar industri berpengalaman yang memimpin operasi STL di Amerika Utara.

“Perasmian loji pembuatan STL menandakan langkah maju yang signifikan untuk usaha jalur lebar negeri kami dan akan memberikan peluang baru kepada rakyat kami di Kershaw County,” kata Gabenor Henry McMaster.South Carolina telah membina reputasi kebangsaan sebagai pemimpin dalam pengembangan jalur lebar, dan dengan STL menubuhkan operasi di South Carolina, reputasi itu hanya akan berkembang.”

Gembira dengan tonggak sejarah penting ini, Paul Atkinson, Ketua Pegawai Eksekutif, Perniagaan Rangkaian Optik di STL, berkata: “Loji kabel baru kami di Lugoff, South Carolina, adalah bukti komitmen kami kepada pasaran AS dan pelanggan kami di Amerika Utara. Kemudahan ini mencerminkan etos dan tujuan STL yang lebih besar – untuk Mentransformasikan Bilion Kehidupan dengan Menyambungkan Dunia. Saya bersemangat untuk melihat kesannya ke atas konektiviti luar bandar Amerika dan lanskap digital.”

Dari kaca hingga gentian, pengkabelan, dan konektiviti optik, STL adalah salah satu daripada hanya 6 pemain di seluruh dunia[1] dengan keupayaan hujung ke hujung dalam ruang ini. Syarikat ini bekerja rapat dengan pemain serantau dan kebangsaan serta dengan persatuan industri seperti FBA dan Persatuan Kontraktor Kuasa dan Komunikasi (PCCA) untuk mewujudkan impak bermakna pada skala.

Mengenai STL – Sterlite Technologies Ltd:

STL ialah syarikat penyelesaian optik dan digital global terkemuka yang menyediakan tawaran canggih untuk membina rangkaian 5G, Luar Bandar, FTTx, Enterprise dan Pusat Data. Baca lagi, Hubungi kami, stl.tech | Twitter

[1] Tidak termasuk China