SMARTKEM, INC. MENGUMUMKAN PEMBAHAGIAN SAHAM TERBALIK 1-untuk-35

MANCHESTER, England, 20 September 2023 — SmartKem, Inc. (“SmartKem” atau “Syarikat”) (OTCQB: SMTK), sebuah syarikat yang berusaha untuk membentuk semula dunia elektronik dengan transistor filem nipis organik (OTFT) yang akan memacu generasi seterusnya paparan, telah mengumumkan bahawa ia akan meneruskan pecahan saham songsang 1-untuk-35 daripada saham biasa tersenarnya yang beredar. Pecahan saham songsang itu akan berkuat kuasa pada 12:01 pagi Waktu Timur, pada 20 September 2023.

Saham biasa Syarikat akan mula didagangkan atas dasar selepas pecahan pada pembukaan pasaran jam 9:30 pagi, di bawah simbol dagangan Syarikat sedia ada “SMTK”. Nombor CUSIP untuk saham biasa berikutan pecahan saham songsang ialah 83193D203.

Maklumat OTCQB SmartKem boleh didapati di laman web OTC Markets: www.otcmarkets.com/stock/SMTK/overview

Mengenai SmartKem

SmartKem berusaha untuk membentuk semula dunia elektronik dengan transistor filem nipis organik (OTFT) yang boleh memacu generasi seterusnya paparan. Dakwat semikonduktor dan dielektrik unik dan berpaten TRUFLEX® SmartKem, atau polimer elektronik cecair, digunakan untuk membuat jenis transistor baru yang berpotensi untuk merevolusikan industri paparan. Dakwat SmartKem membolehkan proses percetakan suhu rendah yang serasi dengan infrastruktur pembuatan sedia ada untuk menghasilkan paparan kos rendah yang melampaui model sedia ada. Platform polimer elektronik syarikat itu boleh digunakan dalam beberapa teknologi paparan termasuk paparan microLED, miniLED dan AMOLED untuk televisyen, komputer riba, kanta realiti terimbuh (AR) dan maya (VR), jam tangan pintar dan telefon pintar generasi seterusnya.

SmartKem membangunkan bahan-bahannya di kemudahan penyelidikan dan pembangunan di Manchester, UK, proses pembuatan semikonduktornya di Pusat Inovasi Proses (CPI) di Sedgefield, UK dan mengekalkan pejabat aplikasi medan di Taiwan. Syarikat itu mempunyai portfolio IP yang luas termasuk 125 paten diberikan merentasi 19 keluarga paten dan 40 rahsia perdagangan terkod. Untuk maklumat lanjut, layari: www.smartkem.com dan ikuti kami di LinkedIn dan Twitter @SmartKemTRUFLEX

Kenyataan Prospektif

Semua kenyataan dalam siaran akhbar ini yang bukan fakta sejarah adalah kenyataan prospektif, termasuk, antara lain, kenyataan berkaitan jangkaan SmartKem mengenai kedudukan pasarannya dan peluang pasaran, jangkaan dan rancangan berkenaan pembangunan, pembuatan dan jualan produk, dan hubungan dengan rakan kongsi dan pelabur. Ini bukan fakta sejarah tetapi berdasarkan jangkaan, anggaran, dan unjuran SmartKem Inc. semasa mengenai perniagaan, operasi dan faktor serupa atau berkaitan lain. Perkataan seperti “mungkin,” “akan,” “boleh,” “sepatutnya,” “menjangkakan,” “meramalkan,” “berpotensi,” “terus,” “mengharapkan,” “berniat,” “merancang,” “projek,” “percaya,” “menganggarkan,” dan ungkapan prospektif lain yang serupa atau berkaitan digunakan untuk mengenal pasti kenyataan prospektif ini, walaupun tidak semua kenyataan prospektif mengandungi perkataan ini. Anda tidak boleh bergantung secara tidak wajar kepada kenyataan prospektif kerana ia melibatkan risiko, ketidakpastian, dan andaian yang sukar atau mustahil untuk diramalkan dan, dalam beberapa kes, di luar kawalan Syarikat. Keputusan sebenar mungkin berbeza dengan ketara daripada yang dalam kenyataan prospektif disebabkan banyak faktor, termasuk yang diterangkan dalam pengemukaan Syarikat kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa. Syarikat tidak bertanggungjawab untuk menyemak atau mengemas kini maklumat dalam kenyataan ini untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan pada masa hadapan, walaupun maklumat baharu menjadi tersedia.