Sineng Electric Dedahkan Penyelesaian PV dan Penyimpanan Tenaga Generasi Seterusnya di RE+ 2023

LAS VEGAS, 15 September 2023 —¬†Sineng Electric, pengeluar utama peranti penyimpan tenaga dan penyongsang PV global, telah memperkenalkan portfolio produk generasi seterusnya semasa pameran RE+ 2023. Inovasi yang dipamerkan telah direka bentuk dengan teliti, selari dengan objektif Amerika yang ambisius untuk mengurangkan kos tenaga solar sebanyak 60% dalam dekad akan datang.


Memimpin Revolusi Hijau dengan Penyelesaian PV Skala Utiliti

Penyongsang pusat 3.6/3.75MW segera menjadi tumpuan selepas pelancarannya yang memastikan LCOE optimum dengan 2 MPPT dan nisbah DC/AC yang tinggi. Barisan produk dilanjutkan kepada stesen siap pasang MV 3.6/3.75MW, dengan transformer voltan sederhana terintegrasi. Direka bentuk untuk kemudahan maksimum, saiz bekas 20-kaki yang padat dan reka bentuk pra-dipasang memudahkan kedua-dua proses penghantaran dan prosedur pentauliahan seterusnya.

Seperti yang ditunjukkan oleh SP-350K-USH, penyelesaian penyongsang string PV daripada Sineng Electric menawarkan keserbagunaan luar biasa merentasi pelbagai senario. Dilengkapi dengan 12 MPPT, menyokong sehingga 32 string dan nisbah DC/AC fleksibel, produk ini disesuaikan untuk memenuhi pelbagai keperluan pelanggan sementara kecekapan CEC 98.5% , seterusnya memastikan prestasi unggul dan hasil yang lebih tinggi.

Penyelesaian Penyimpanan Tenaga Skala Utiliti untuk Mengoptimumkan LCOS

Tarikan pameran Sineng ialah stesen siap pasang MV 3.45/4MW, terdiri daripada dua unit PCS pusat 1.725/2MW dan sebuah transformer. Ia direka untuk serasi dengan bateri melebihi 306Ah. Mempamerkan semburan haba peringkat, penarafan perlindungan NEMA jenis 3R dan kecekapan PCS sehingga 98.9%, stesen siap pasang MV 3.45/4MW merangkumi gabungan sempurna kecekapan, kebolehpercayaan, dan keselamatan.

Sorotan juga jatuh ke atas stesen siap pasang MV 2.4-4MW, perhimpunan PCS string 200kW. Penggabungan pengurusan bateri peringkat rak menterjemah keupayaan cas dan nyahcas yang dipertingkatkan, sementara reka bentuk modular mempercepatkan penggantian di tapak, secara signifikan meningkatkan ketersediaan sistem.

Encik Qiang Wu, pengerusi Sineng Electric, menekankan, “Melalui pelbagai tawaran kami yang memenuhi pelbagai keperluan, Sineng Electric berusaha untuk mendefinisikan semula sempadan industri, memupuk perubahan, dan bertindak sebagai penggerak dalam perjalanan menuju masa depan yang lebih mesra alam.”

Mengenai Sineng

Sineng Electric Co., Ltd. ialah pembekal produk komprehensif utama global termasuk penyongsang PV dan penyimpanan tenaga untuk aplikasi skala utiliti, komersial, dan kediaman. Dengan empat pusat R&D, tiga kemudahan pembuatan, dan kapasiti pengeluaran tahunan 40GW, komitmen Sineng kepada inovasi teknologi telah membolehkan lebih ramai orang mengakses tenaga yang berpatutan, boleh dipercayai, dan mampan.