Sekolah Perniagaan Stern NYU Bermitra dengan NYU Abu Dhabi untuk Melancarkan Program MBA Sepenuh Masa Satu Tahun di UAE

  • New York University’s Stern School of Business adalah satu-satunya sekolah perniagaan terkemuka AS yang menawarkan program MBA sepenuh masa di Timur Tengah.
  • Program Stern di NYU Abu Dhabi Satu Tahun MBA Sepenuh Masa akan memberi pelajar peluang untuk membina kerjaya masa depan di rantau MENA, dengan modul pendidikan di kedua-dua Abu Dhabi dan New York.
  • Permohonan akan dibuka pada Oktober 2023; Kelas sulung akan bermula pada Januari 2025 dan akan tamat belajar pada Disember 2025.

ABU DHABI, EAU, 19 Sept. 2023 — Stern School of Business NYU (NYU Stern), salah satu institusi pengajaran dan penyelidikan terkemuka dunia, dan NYU Abu Dhabi (NYUAD), sebuah universiti liberal arts dan penyelidikan yang luar biasa, hari ini mengumumkan pelancaran Program MBA Sepenuh Masa Satu Tahun Stern di NYUAD.

Dengan 54 kredit, Program MBA Sepenuh Masa Satu Tahun mencerminkan program dua tahunnya, memberi pelajar keupayaan untuk menyelesaikan MBA yang komprehensif yang menggabungkan pengetahuan dan pengalaman praktikal sambil mendapat manfaat dari jangka masa yang lebih singkat jauh dari tenaga kerja. Projek magang experiential disepadukan ke dalam kurikulum, dengan modul yang direka untuk memberikan pengalaman pembelajaran hands-on dengan organisasi tempatan.

MBA Stern baru di NYUAD mewakili perubahan langkah dalam pendidikan perniagaan di rantau MENA dan akan membantu membangunkan saluran bakat penyelesai masalah berorientasikan global di UAE dan di luar. Ia memberikan peluang unik bagi profesional awal yang berambisi untuk memperluaskan pengalaman mereka dan mengambil kesempatan pertumbuhan sektor swasta dan awam yang sedang berkembang di rantau ini.

Presiden NYU Linda G. Mills berkata, “Penubuhan MBA Stern di NYUAD benar-benar merupakan kejadian yang penting. Pelancaran program ini – tawaran ijazah profesional pertama NYUAD, dicipta dalam kerjasama dengan Stern School of Business NYU – merupakan peringkat baru penting dalam pembangunan NYU Abu Dhabi yang berjaya, dan langkah besar ke hadapan dalam memenuhi visi yang NYU dan rakan kongsi Abu Dhabi kami ada untuk institusi pelopor ini sejak mula. Ia juga contoh yang indah tentang jenis kolaborasi antara sekolah yang boleh kita jangka akan kita lihat lebih banyak pada tahun-tahun mendatang, dan saya yakin impaknya akan dirasai di peringkat serantau dan global.”

Stern di NYUAD dijadualkan untuk mengalu-alukan kelas sulungnya pada Januari 2025. Ciri-ciri unik program MBA termasuk modul musim bunga dan musim gugur di Abu Dhabi dan modul musim panas di Bandar Raya New York. Pelajar juga akan mendapat manfaat daripada kepakaran industri daripada pelbagai pemimpin perniagaan UAE dan global utama, memastikan graduan memperoleh pendedahan antarabangsa yang sangat bernilai dan mempunyai setiap peluang untuk meningkatkan prospek kerjaya mereka.

Mengulas mengenai batu loncatan ini, Raghu Sundaram, Dekan Stern School of Business NYU, berkata, “Pengenalan MBA sepenuh masa ini ke rantau MENA adalah pelopor bagi pelajar yang ingin memperoleh MBA dari salah satu sekolah perniagaan terkemuka dunia dalam masa satu tahun dan membina kerjaya di rantau yang menyaksikan pertumbuhan eksponen. Melalui kerjasama pelopor ini dengan NYU Abu Dhabi, kami mempunyai peluang yang indah untuk mendidik generasi pemimpin seterusnya dan meningkatkan saluran bakat di UAE. “

Tamkeen, rakan kongsi NYU di UAE, telah menyokong trajektori NYU Abu Dhabi sebagai mercu kecemerlangan akademik, baik secara tempatan dan global. Penambahan program MBA sepenuh masa satu tahun memperkukuh tawaran akademik NYUAD dan menggariskan komitmen UAE terhadap pendidikan sebagai keutamaan strategik negara dan pemboleh utama kemajuan ekonomi, masyarakat dan budaya.

Mariët Westermann, Naib Canselor NYUAD, menyatakan keghairahannya terhadap program MBA, dengan menyatakan, “Kerjasama antara Stern School of Business NYU dan NYU Abu Dhabi menandakan momen penting bagi pendidikan di UAE, dengan implikasi jauh ke hadapan. Ketika NYU Abu Dhabi kekal komited untuk membuka jalan baru dalam pendidikan global, kolaborasi ini merupakan batu loncatan yang luar biasa dalam pencarian tanpa henti kami akan kecemerlangan, keistimewaan, dan khidmat kepada masyarakat di UAE dan banyak negara lain di seluruh dunia. Kehadiran Stern School di NYUAD akan membantu menggerakkan ekonomi pengetahuan di rantau persimpangan dinamik ini, menangani permintaan meningkat untuk pemimpin perniagaan global, dan peluang untuk meningkatkan pendidikan perniagaan antarabangsa ke peringkat seterusnya.”

Program MBA Sepenuh Masa Satu Tahun Stern di NYUAD akan diketuai oleh Robert Salomon, Profesor Pengurusan di Stern sejak 2005, yang akan menjadi Dekan sulung Stern di NYUAD. Rob adalah sarjana dan pendidik penerima anugerah yang telah mengajar dan menjalankan penyelidikan tentang globalisasi dan strategi global selama lebih dari 25 tahun. Pada 2016, beliau menerbitkan Global Vision: How Companies Can Overcome the Pitfalls of Globalization. Sebelum pelantikan ini, Rob adalah Timbalan Dekan untuk Program Eksekutif dan Profesor dan NEC Faculty Fellow Pengurusan Antarabangsa di Stern. Beliau memegang jawatan sebelumnya sebagai Profesor Pelawat di IESE Business School di Sepanyol, dan sebagai Profesor Madya di USC Marshall School of Business.

Setelah menamatkan program MBA dengan jayanya, pelajar akan tamat belajar dengan ijazah Universiti New York yang sepenuhnya diakreditasi, dianugerahkan bersama oleh NYU Stern dan NYU Abu Dhabi.

Untuk ketahui lebih lanjut tentang program ini dan untuk mendaftar minat, sila layari: stern.nyuad.nyu.edu

Nota kepada Editor:

  • Program MBA sepenuh masa satu tahun bermula pada Januari 2025.
  • Berasaskan Abu Dhabi dengan dua modul di New York – kursus Doing Business di Bandar Raya New York untuk pembelajaran praktikal.
  • Program ini terdiri daripada 54 kredit, sama seperti program MBA dua tahun standard, memberi pelajar pengetahuan komprehensif dan pengalaman praktikal untuk cemerlang dalam lanskap perniagaan global dalam tempoh masa yang lebih singkat.

Mengenai Stern School of Business NYU:

Stern School of Business Universiti New York, terletak di pusat Greenwich Village dan sangat berkait rapat dengan Bandar yang dinamainya, adalah salah satu sekolah pengurusan pendidikan dan pusat penyelidikan terkemuka negara. NYU Stern menawarkan portfolio program transformasi yang luas di peringkat siswazah, pra-siswazah dan eksekutif, yang semuanya diperkayakan oleh dinamisme dan sumber mendalam salah satu ibu kota perniagaan dunia. NYU Stern adalah komuniti yang mengalu-alukan yang mengilhamkan ahlinya untuk menerima dan memimpin perubahan dalam dunia yang berubah dengan pesat. Layari www.stern.nyu.edu.

Mengenai NYU Abu Dhabi (NYUAD):

NYU Abu Dhabi adalah kampus liberal arts dan penyelidikan komprehensif pertama di Timur Tengah yang dikendalikan di luar negara oleh universiti penyelidikan utama Amerika. NYU Abu Dhabi telah mengintegrasikan kurikulum pra-siswazah yang sangat selektif merentasi disiplin dengan pusat penyelidikan dan biasiswa tinggi. Universiti ini membolehkan pelajarnya dalam sains, kejuruteraan, sains sosial, humaniora, dan seni untuk berjaya dalam dunia yang semakin saling bergantung, membantu memajukan kerjasama dan kemajuan terhadap cabaran bersama umat manusia. Pelajar berprestasi tinggi NYU Abu Dhabi datang dari lebih 115 negara dan bertutur lebih 115 bahasa. Bersama-sama, kampus NYU di New York, Abu Dhabi, dan Shanghai membentuk tulang belakang universiti global unik, memberi fakulti dan pelajar peluang untuk mengalami dan bekerja di luar sempadan budaya dan disiplin akademik tradisional.