Segway-Ninebot Melancarkan Kategori Baharu Penyimpanan Tenaga Rumah

NEW YORK, 13 Sept. 2023 — Memimpin industri mikromobiliti dan robotik, Segway-Ninebot telah melancarkan kategori produk yang mencengangkan, siri stesen kuasa mudah alih Segway Cube, untuk pengguna. Siri ini menampilkan dua model, Cube 1000 dengan kapasiti kilowatt-jam dan Cube 2000 dengan dua kilowatt-jam.

Siri Segway Cube menggabungkan reka bentuk bateri modular bertindan, membolehkan penambahan modul bateri sehingga lima, setiap satu menyediakan satu kilowatt-jam penyimpanan tenaga yang boleh dipercayai dan fleksibel. Konfigurasi yang boleh disesuaikan ini memenuhi pelbagai senario, dari penggunaan peribadi hingga memenuhi permintaan tenaga sebuah rumah. Selain itu, siri Segway Cube mempamerkan output kuasa ultra tinggi 2200W AC. Yang menariknya, produk secara pintar menyesuaikan bekalan kuasa perkakas elektrik yang disambungkan untuk mencegah beban lebihan, menyokong peranti dengan penggunaan kuasa sehingga 4400W, berbanding penggunaan elektrik harian purata isi rumah lebih kurang 3000W. Ini membuka kemungkinan untuk menggabungkan lebih banyak peranti pintar ke dalam isi rumah untuk aplikasi masa depan.

Luke Gao, Pengasas & Presiden Segway-Ninebot, berkata, “Sepanjang bertahun-tahun, kami telah menggunakan hampir 20 juta pak bateri kuasa dan lebih daripada 600 juta sel bateri Li-ion. Melalui penggunaan yang luas, kami telah membangunkan sistem pengurusan bateri pintar (BMS) sendiri. Pengalaman kaya dalam pengurusan bateri ini, ditambah dengan maklum balas positif yang menakjubkan daripada pengguna kami, telah membuka jalan kepada kejayaan kami.

Dari segi kualiti dan kebolehpercayaan, siri Segway Cube menggunakan aloi magnesium AM60B sebagai cangkerang kerangka, yang menyediakan perlindungan luaran yang lebih kukuh untuk produk. Ia juga menggunakan sel kuasa fosfat besi lithium yang stabil yang disahkan UL kelas automotif, digabungkan dengan 10 fungsi BMS, menyediakan perlindungan dalaman yang komprehensif untuk produk. Dalam pelbagai persekitaran yang keras, seperti kelembapan, suhu tinggi, hentakan, dan semburan garam, ia boleh menyediakan pengalaman kuasa yang lebih selamat dan stabil untuk bateri.

Siri Segway Cube dilengkapi dengan pengecasan fotovolta MPPT 800W dan pengecasan AC pantas 1650W/1250W. Kedua-dua Cube 1000 dan Cube 2000 boleh dicas sepenuhnya dalam masa hanya 1.2 jam.

Industri penyimpanan tenaga telah berkembang dengan sangat pesat dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Satu sisi, ia disokong oleh dasar karbon rendah / sifar secara global dan perkembangan industri huluan. Sebaliknya, dari segi permintaan pasaran, aktiviti luar semakin popular di seluruh dunia. Di samping itu, kekurangan tenaga yang kerap disebabkan oleh bencana alam di negara atau rantau yang berbeza, serta keperluan mendesak untuk mengoptimumkan penggunaan elektrik puncak isi rumah di negara-negara Eropah dan Amerika, telah mendorong pertumbuhan pesat keseluruhan industri.

Jason Dong, GM Penyimpanan Tenaga Rumah Segway, berkata: “The siri Segway Cube yang dilancarkan tahun ini adalah stesen kuasa pertama Segway-Ninebot yang menyasarkan penyelesaian tenaga hijau untuk pengguna global. Pada masa depan, kami akan memanfaatkan sepenuhnya kelebihan kami dan terus memperkayakan portfolio produk di bawah senario yang berbeza, memudahkan pengguna mengakses dan menggunakan tenaga hijau.”

Siri Segway Cube akan dilancarkan di Kickstarter pada 14 September dan akan tersedia di pasaran Eropah dan Jepun bermula Oktober.

Untuk maklumat lanjut mengenai siri Segway Cube, sila layari
https://www.kickstarter.com/projects/segway-ninebot/segway-power-station-cube-series-power-beyond-limits

PR Korporat, Segway-Ninebot, Ling Ding, ling.ding@ninebot.com