Sedgwick melancarkan pendekatan terkemuka pasaran untuk pelarasan kerugian di Australia

Seni dan sains pelarasan kerugian© disokong oleh pelaras eksekutif kebangsaan Tony Morgan

SYDNEY, 18 Sept. 2023 — Sedgwick, sebuah syarikat penyedia penyelesaian risiko, faedah dan perniagaan bersepadu yang dikuasakan teknologi, telah melancarkan rangka kerja keupayaan tempatan baharu untuk Australia yang mentakrifkan seni dan sains pelarasan kerugian.

Rangka kerja kemahiran baharu ini mempamerkan keupayaan teknikal dan kelakuan penting yang diperlukan untuk menjadi pelaras kerugian harta tanah prestasi tinggi. Ia menyokong semua pembelajaran rakan sekerja termasuk model mentoran dinamik yang akan membolehkan sebanyak mungkin pelaras untuk mendapat manfaat daripada pengalaman dan kepakaran rakan senior Sedgwick.

Rangka kerja seni dan sains pelarasan kerugian menawarkan pemahaman yang kukuh dan terperinci tentang amalan terbaik industri. Dalam membina rangka kerja ini, Sedgwick berusaha untuk menjadikannya lebih mudah bagi pasukan pelarasan kerugian untuk memberikan nilai dan hasil optimum untuk pelanggan mereka dan semua pihak berkepentingan dalam proses tuntutan. Melalui rangka kerja ini, syarikat bertujuan untuk memajukan pembangunan semua profesional dalam sektor, tanpa mengira tahap pengalaman mereka.

“Membolehkan pelaras kerugian untuk berkembang secara peribadi dan profesional ke potensi sebenar mereka adalah warisan yang saya bersemangat untuk menyokong,” kata Diego Ascani, Ketua Pegawai Eksekutif Sedgwick di Australia. “Seni dan sains pelarasan kerugian menawarkan peta keupayaan pasaran terkemuka yang menarik, yang akan memberi pelaras akses kepada alat, kemahiran dan pengetahuan yang mereka perlukan untuk maju dalam kerjaya mereka.”

Model kemahiran ini akan menyokong pembangunan kerjaya para pelaras kerugian Sedgwick, serta membantu mengoptimumkan operasi, meningkatkan keupayaan, dan meningkatkan standard perkhidmatan yang konsisten dan teladan – semuanya pada akhirnya memberi manfaat kepada pelanggan. Selain itu, rangka kerja ini akan berfungsi untuk menangani cabaran kapasiti industri yang berkaitan dengan kekurangan bakat mahir.

Tony Morgan, pelaras eksekutif kebangsaan Sedgwick di Australia dan pendokong program tersebut, berkata, “Saya amat berbangga dengan kerja yang telah kami lakukan untuk membawa projek ini ke hadapan. Ia terutamanya relevan sekarang apabila pasaran yang lebih luas bergelut dengan kekurangan bakat dan perubahan demografi yang berterusan. Apa yang benar-benar sesuai dengan saya adalah kepakaran yang diperlukan untuk mengaplikasikan kemahiran ini dalam setting dunia sebenar, yang akhirnya membawa kepada hasil terbaik yang mungkin bagi semua yang terlibat dalam tuntutan insurans. Inisiatif ini akan memainkan peranan penting dalam mendorong industri pelarasan kerugian ke hadapan dan saya bersyukur kepada semua yang menyumbang kepadanya.”

Baru-baru ini, Morgan menerima Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat dari Institut Insurans dan Kewangan Australia dan New Zealand (ANZIIF) atas sumbangannya yang tak terkira kepada industri insurans. Ini melengkapi menjadi salah seorang daripada dua penerima sulung Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat AICLA pada tahun 2022 atas sumbangannya kepada profesion pelarasan kerugian.

Selain daripada inisiatif ini, Sedgwick telah menyokong rangka kerja Pengendalian Tuntutan Insurans Am ANZIIF yang baru dibangunkan yang menyediakan penanda aras bagi organisasi untuk menilai kecekapan kakitangan untuk mengendalikan tuntutan dan bertujuan untuk memperbaiki proses pengendalian tuntutan di seluruh pasaran Australia.

Mengenai Sedgwick
Sedgwick adalah penyedia penyelesaian risiko, faedah dan perniagaan bersepadu yang dikuasakan teknologi. Syarikat ini menyediakan pelbagai sumber yang disesuaikan dengan keperluan khusus pelanggan dalam kemalangan, harta tanah, marin, faedah, perlindungan jenama dan garis lain. Di Sedgwick, keprihatinan penting; melalui dedikasi dan kepakaran 31,000 rakan sekerja di 80 negara, syarikat menjaga orang dan organisasi dengan mengurangkan dan mengurangkan risiko dan kerugian, menggalakkan kesihatan dan produktiviti, melindungi reputasi jenama, dan mengandungi kos yang boleh menjejaskan prestasi. Pemegang saham majoriti Sedgwick adalah The Carlyle Group; Stone Point Capital LLC, Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ), Onex dan pelabur pengurusan lain adalah pemegang saham minoriti. Untuk maklumat lanjut, sila layari sedgwick.com.

Logo – https://www.pressmalaysia.com/wp-content/uploads/2023/09/18621841-sedgwick_logo.jpg