ROYPOW Persembahkan Sistem Penyimpanan Tenaga Kediaman Serba Boleh Terbarunya di RE+ 2023

LAS VEGAS, 15 September 2023 – Pembekal sistem penyimpanan bateri dan tenaga litium-ion terkemuka, ROYPOW memperkenalkan sistem penyimpanan tenaga kediaman terkini semua dalam satu di Pameran RE+ 2023, acara tenaga bersih terbesar Amerika Utara, dari 12 hingga 14 September, dengan pelancaran produk dijadualkan pada 13 September.

Banyak pengedar menandatangani perjanjian dan meneroka peluang menarik.
Banyak pengedar menandatangani perjanjian dan meneroka peluang menarik.

Pada hari pelancaran produk, ROYPOW menjemput Joe Ordia, pakar industri utama dalam tenaga rumah, termasuk penyimpanan tenaga kediaman, dan Ben Sullins, YouTuber teknologi dan pengaruh, untuk berkongsi pandangan mereka tentang bagaimana sistem penyimpanan tenaga kediaman inovatif ROYPOW menyumbang kepada pengguna. Bersama-sama dengan media, mereka akan meneroka masa depan penyimpanan tenaga kediaman.

Sistem penyimpanan tenaga kediaman ROYPOW adalah penyelesaian terbaru untuk mencapai kebebasan tenaga rumah. Berdasarkan pengalaman bertahun-tahun dalam sistem bateri litium-ion dan sistem penyimpanan tenaga, sistem kediaman ROYPOW menyediakan kuasa sandaran seluruh rumah dengan kadar kecekapan yang mengagumkan sebanyak 98%, output kuasa yang besar sebanyak 10kW hingga 15 kW, dan kapasiti sehingga 40 kWh. Gabungan ini sangat berkuasa dan akan memberdayakan pengguna untuk menjimatkan perbelanjaan elektrik dengan mengoptimumkan penggunaan kuasa solar, menggalakkan kebebasan tenaga dengan lancar beralih antara elektrik yang dijana PV dan penggunaan kuasa bateri, dan meningkatkan kebolehpercayaan elektrik dengan berfungsi sebagai sistem luar grid yang memastikan bekalan kuasa yang tidak terputus kepada beban kritikal semasa gangguan dengan masa beralih tahap UPS.

Dengan reka bentuk semua dalam satu yang mengintegrasikan modul bateri, penyongsang hibrid, BMS, EMS, dan lain-lain ke dalam kabinet padat, sistem penyimpanan tenaga kediaman ROYPOW mempunyai kebaikan kedua-dua dunia untuk daya tarikan estetika dan pemasangan yang dipermudahkan. Dalam beberapa jam, ia boleh beroperasi dan menyediakan kuasa yang mencukupi untuk hidup di luar grid. Reka bentuk modular membolehkan modul bateri ditindan dari kapasiti penyimpanan 5 kWh hingga 40 kWh untuk menjalankan lebih banyak perkakas rumah, termasuk pengecasan kenderaan elektrik. Selain itu, penyelesaian ROYPOW boleh diintegrasikan dengan lancar ke dalam sistem PV baharu dan sedia ada.

Keselamatan dan pengurusan pintar juga ditekankan. Bateri LiFePO4, teknologi bateri litium-ion paling selamat, paling tahan lama, dan paling canggih, mempunyai jangka hayat reka bentuk sehingga 10 tahun dan akan bertahan lebih daripada 6,000 kitaran. Bersepadu dengan aerosol dan RSD (Rapid Shut Down) & AFCI (Arc Fault Circuit Interrupter) membantu mencegah masalah elektrik dan kebakaran, menjadikan ROYPOW salah satu sistem paling selamat dalam barisan penyimpanan tenaga. Dengan perlindungan Jenis 4X untuk ketahanan air dan keteguhan dalam semua keadaan cuaca, pemilik akan menikmati pengurangan kos penyelenggaraan yang ketara. Mematuhi UL9540 untuk sistem, UL 1741 dan IEEE 1547 untuk penyongsang, dan UL1973 dan UL9540A untuk bateri, ia merupakan kesaksian kuat terhadap keselamatan dan prestasi sistem ROYPOW. Menggunakan aplikasi ROYPOW atau antara muka web membolehkan pengguna memantau penjanaan solar, kuasa bateri dan penggunaan, serta penggunaan isi rumah secara masa nyata. Pengguna boleh menetapkan pilihan mereka untuk mengoptimumkan kebebasan tenaga, perlindungan gangguan atau penjimatan semuanya sambil mengawal sistem dari mana-mana dengan akses jauh. Ciri utama adalah Pemberitahuan Segera, yang memastikan pemilik rumah dimaklumkan melalui pemberitahuan status sistem, sepenuhnya boleh dikonfigurasi oleh pengguna.

Untuk memastikan ketenangan fikiran, sistem ROYPOW membawa jaminan 10 tahun. Selain itu, ROYPOW telah membina rangkaian tempatan untuk menyediakan sokongan menyeluruh kepada pemasang dan pengedar, dari latihan pemasangan dan jualan serta sokongan teknikal dalam talian kepada pergudangan stok alat ganti tempatan.

“Apabila dunia beralih ke arah masa depan tenaga yang lebih bersih dan mampan, sistem penyimpanan tenaga kediaman yang menyokong sandaran kuasa seluruh rumah, kapasiti kuasa tinggi, kecerdasan dipertingkatkan, dan lain-lain adalah jalan ke hadapan, yang merupakan apa yang ROYPOW usahakan, menyediakan cara yang menjanjikan untuk menghasilkan dan menyimpan tenaga boleh diperbaharui di peringkat isi rumah meningkatkan ketahanan dan kecukupan tenaga serta mengurangkan kebergantungan kepada grid,” kata Michael, Naib Presiden ROYPOW Technology.

Untuk maklumat dan pertanyaan lanjut, sila layari www.roypowtech.com.

Kami menjemput Joe Ordia, pakar tenaga rumah, dan Ben Sullins, YouTuber teknologi, untuk berkongsi pandangan mereka tentang bagaimana sistem inovatif ini memberdayakan pengguna.
Kami menjemput Joe Ordia, pakar tenaga rumah, dan Ben Sullins, YouTuber teknologi, untuk berkongsi pandangan mereka tentang bagaimana sistem inovatif ini memberdayakan pengguna.