Pratonton IBC2023: CDNetworks akan Memaparkan Kuasa Penstriman untuk Membuka Potensi Video Dalam Talian APAC

Ini adalah terjemahan saya kepada Bahasa Melayu bagi kandungan berita di dalam tag :

Mengutamakan peranannya dalam membantu syarikat media memanfaatkan pasaran video dalam talian yang pesat membangun di Asia Pasifik, CDNetworks akan menunjukkan penyelesaian penghantaran media inovatif dan perkhidmatan yang merangkumi semuanya di IBC2023.

SINGAPURA, 13 Sept. 2023 – CDNetworks, rangkaian terkemuka Asia Pasifik untuk menyampaikan tepi sebagai perkhidmatan, akan menunjukkan kuasa strimingnya untuk membuka potensi video dalam talian Asia Pasifik di IBC2023, acara utama global untuk media dan hiburan. Dari 15 Sept. hingga 18 Sept., CDNetworks telah mengatur satu siri aktiviti yang semuanya bertujuan untuk menunjukkan bagaimana CDNetworks menyediakan syarikat media dengan perkhidmatan striming terbaik, dan membantu mereka menang di Asia Pasifik.

Aktiviti-aktiviti ini termasuk ucapan demo langsung* oleh Bowie Chen, Naib Presiden Jualan dan Pembangunan Perniagaan di EMEA, CDNetworks, bersama-sama dengan perbincangan panel* di mana pakar CDNetworks akan bergabung dengan panelis lain untuk berkongsi strategi kejayaan untuk memenangi perniagaan OTT di rantau Asia Pasifik. Dan sepanjang persidangan, para hadirin juga akan mempunyai peluang unik untuk membincangkan agenda peribadi mereka dalam pertemuan satu lawan satu* dengan pakar CDNetworks di booth 5.C41.

Mengenai pembentangan akan datang, Bowie Chen berkata, “Saya berbesar hati kerana mempunyai peluang ini untuk berhubung dengan profesional industri, pakar media, dan peminat teknologi dari seluruh dunia. Pada masa yang sama, saya teruja untuk mempamerkan teknologi penghantaran media canggih kami, amalan terbaik yang diterima, dan pengalaman luas untuk membimbing para hadirin dalam memahami bagaimana penyelesaian penghantaran media kami telah menjadi pilihan utama bagi syarikat media yang memasuki pasaran Asia Pasifik.”

Kuasa Striming CDNetworks untuk Membuka Potensi Video Dalam Talian Asia Pasifik

  • Prestasi CDN Asia Pasifik Tanpa Tandingan & Konektiviti Global

CDNetworks memiliki prestasi CDN tanpa tandingan di rantau Asia Pasifik, dan secara konsisten berada di kedudukan teratas menurut PerfOps. Dengan rangkaian striming kuatnya, termasuk lebih 200,000 pelayan global, 2,800 Titik Kehadiran CDN, dan lebih 200 ISP global merentasi lebih 70 negara, CDNetworks memastikan konektiviti global yang lancar untuk perkhidmatan striming untuk lebih 2 juta penstrimer setiap hari. Keupayaan CDN tanpa tandingan ini, digabungkan dengan perkhidmatan penghantaran media yang kukuh, memberi organisasi kelebihan daya saing di pasaran dan secara berkesan memenuhi permintaan perniagaan yang semakin meningkat di rantau Asia Pasifik dan di luar.

  • Penyelesaian Striming Satu Hentian

Khusus untuk menyediakan perkhidmatan striming video “dari hujung ke hujung”, CDNetworks memiliki pelbagai penyelesaian striming yang merangkumi pelbagai kes penggunaan, dari CDN, penyimpanan, pusat pemprosesan media, adaptasi protokol (QUIC, WebRTC, HTTPFLV, RTMP, HLS, dll.), hingga sokongan untuk pelbagai format kandungan dan pemain yang merentasi semua proses yang terlibat dalam menyampaikan kandungan dari asal ke pengedaran dan akhirnya kepada pengguna akhir. Di samping itu, CDNetworks juga menyediakan keselamatan kepada kandungan media dengan enkripsi, memastikan pengedaran yang selamat, dan mengawal akses penonton.

Dengan alat ini, syarikat media dapat meningkatkan keselamatan perniagaan dengan berkesan sambil menyediakan pengalaman pengguna yang unggul.

  • Teknologi Striming Pembangunan Dalaman

Di samping teknologi striming konvensional, CDNetworks tahun ini telah menggunakan secara aktif satu siri teknologi canggih untuk membantu syarikat media menyampaikan pengalaman yang lebih baik, dengan kandungan berkualiti tinggi, kepada para penonton mereka. Sebagai contoh, membangunkan model algoritma AI dalaman membolehkan Super Resolusi AI CDNetworks dengan keupayaan unik untuk menukar video resolusi rendah ke resolusi tinggi yang menakjubkan, membantu pelanggan mengatasi batasan yang dikaitkan dengan kandungan sumber resolusi rendah. CDNetworks juga menggunakan teknologi Definisi Tinggi Jalur Lebar Rendah (LBHD) buatan sendiri, membolehkan pengedar menyampaikan kandungan dengan lancar, dengan kualiti visual tertinggi, sambil mengurangkan kos jalur lebar.

  • Pengoptimuman Pendapatan melalui Striming Kelambatan Rendah

Memandangkan kelambatan rendah memainkan peranan yang semakin penting dalam banyak senario pemonetisan striming langsung, CDNetworks telah membuat usaha besar dalam teknologi kelambatan rendah untuk membantu syarikat media memaksimumkan hasil mereka. Dengan memanfaatkan WebRTC, HTTPFLV, RTMP, HLS, dan protokol pengangkutan lain, CDNetworks bukan sahaja mampu menyokong perkhidmatan striming untuk acara sukan besar dengan kelambatan langsung ultra-rendah kurang daripada 500 milisaat, tetapi juga mampu menyediakan striming langsung kelambatan rendah serendah 3 saat untuk striming langsung interaktif dan senario lain yang menghadapi keperluan kelambatan yang lebih rendah. Ini membolehkan syarikat media berjaya memonetiskan pelbagai perniagaan dan menjimatkan kos dengan memilih penyelesaian penghantaran yang berhemat kos.

  • Sokongan Tempatan yang Kukuh di Asia Pasifik

Sebagai yang paling awal ditubuhkan di Korea, dan kini beribu pejabat di Singapura, CDNetworks telah membina pasukan sokongan tempatan di lokasi utama di seluruh dunia, terutamanya di Asia Pasifik, termasuk Singapura, Malaysia, Jepun, Korea Selatan, UK, AS, dan China. CDNetworks berada dalam kedudukan yang baik untuk melayani perniagaan striming di Asia Pasifik sambil menyediakan pelbagai perkhidmatan seperti analisis perniagaan, pengesahan konfigurasi, tindak balas kecemasan, dan pengoptimuman proaktif. Menawarkan sokongan tempatan yang kukuh menambah nilai yang besar kepada platform seperti OTT dan striming langsung interaktif, yang memerlukan masa tindak balas yang cepat dan sokongan masa nyata.

“Kami mempunyai keyakinan yang kukuh dalam keupayaan kami untuk mendapat manfaat dalam pasaran video dalam talian Asia Pasifik,” kata Doyle Deng, Ketua Pemasaran Global dan Produk di CDNetworks. “Sama ada infrastruktur penempatan, pengoptimuman prestasi rangkaian, keupayaan pemprosesan media, adaptasi protokol, jaminan keselamatan kandungan, perkhidmatan khusus, atau pembangunan teknologi terkini, CDNetworks mempunyai pelbagai kelebihan yang membezakan kami daripada pesaing. Syarikat Eropah, terutamanya yang tidak biasa dengan rantau Asia Pasifik, boleh memanfaatkan pengalaman kami selama lebih 20 tahun dalam arena CDN video untuk mencapai kejayaan pasaran dengan cepat.”