Pengasas & CEO Kumpulan Kewangan Lexasure Ian Lim Akan Terima Anugerah BrandLaureate untuk Penyelesaian Insurans Digital dan Usahawan Visi Tahun Ini

GEORGETOWN, Cayman Islands, 18 September 2023 – Lexasure Financial Group Limited (“Lexasure” atau “Syarikat”), penyedia penyelesaian insurans semula, insurans, dan insurteknologi di Asia Selatan dan Tenggara, hari ini mengumumkan bahawa Syarikat telah dipilih sebagai penerima Anugerah BestBrands 2022-2023. Surat anugerah menyatakan bahawa pencapaian ini adalah “sebagai pengiktirafan kepada sumbangan jenama [Lexasure] melalui inisiatif strategik dan transformatif yang memberi impak perubahan positif kepada ekonomi dan masyarakat.”

“Sebagai perintis awal Insurans Semula Sebagai Perkhidmatan, kejayaan dan pertumbuhan Lexasure dalam memimpin transformasi insurans digital semakin diperkukuhkan oleh anugerah ini,” kata Ian Lim, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Lexasure. “Melalui LexasureCloud, platform berasaskan awan, berteknologi tinggi B2B2C yang direka untuk meningkatkan daya saing, pertumbuhan dan keuntungan syarikat insurans, Syarikat memberi impak bermakna di seluruh rantau Asia Pasifik dengan mendigitalkan risiko untuk rangkaian rakan kongsi yang berteknologi. “

Suite Penyelesaian Produk Lexasure menyediakan penyelesaian insurans digital untuk produk pertanian melalui Flourish, produk perubatan dan kesihatan melalui Vivacity dan ArCare, dan penyelesaian automotif melalui aplikasi mudah alih RACE rakan kongsi, dengan produk tambahan dalam pembangunan.

Syarikat juga mengumumkan bahawa Encik Lim akan menerima Anugerah Usahawan Sulung BrandLaureate 2023 dalam kategori Usahawan Visi Tahun Ini kerana “dedikasi, kepakaran, dan pendekatan inovatif yang telah meninggalkan kesan mendalam terhadap pertumbuhan dan perkembangan [Lexasure].”

Encik Lim berkata, “Kejayaan dan kerja keras pekerja kami menghasilkan penghargaan peribadi ini. Saya tidak boleh lebih bangga dengan pasukan kami dan menantikan segala yang akan kami capai pada masa depan.”

Anugerah BestBrands 2023 dan Anugerah Usahawan 2023 akan disambut bersama dalam majlis makan malam gala pada 19 September 2023, di The Majestic Hotel, Kuala Lumpur dengan tetamu kehormat yang diraikan, YB Datuk Ewon Benedick, Menteri Pembangunan Usahawan dan Koperasi (KUSKOP). Encik Lim akan menghadiri dan menerima kedua-dua anugerah.

Mengenai Kumpulan Kewangan Lexasure

Kumpulan Kewangan Lexasure adalah kumpulan terkemuka di Asia Tenggara dan Selatan yang menyediakan penyelesaian insurans semula dan insurans digital, termasuk Insurans Semula Sebagai Perkhidmatan (RaaS), yang membolehkan pelanggan kami mengurus risiko, mempercepatkan pertumbuhan, dan berdaya saing secara berkesan. Kami memacu transformasi digital industri insurans dan insurans semula dengan produk skalabil dan inovatif yang memenuhi keperluan tempatan syarikat dan orang di pasaran Asia yang berkembang pesat. Pasukan pengurusan kami mempunyai kepakaran mendalam dalam industri insurans semula, insurans, dan insurteknologi. Nilai kami berdasarkan kepercayaan bahawa produk kami membolehkan pelanggan hidup dan berkembang dengan berani sambil meningkatkan ketahanan. Kami melayani lebih daripada 60 penanggung insurans utama di 22 buah negara di Asia dan Amerika Utara. Untuk maklumat lanjut, layari lexasure.com.

Kenyataan Prospektif

Siaran akhbar ini mengandungi kenyataan prospektif seperti yang ditakrifkan oleh Akta Pemulihan Sekuriti Swasta 1995. Kenyataan prospektif termasuk kenyataan berkenaan rancangan, objektif, matlamat, strategi, peristiwa atau prestasi masa depan, dan andaian asas atau berkaitan dengan mana-mana yang tersebut di atas dan risiko lain yang terkandung dalam laporan yang difailkan oleh Syarikat dengan SEC. Atas sebab-sebab ini, antara lain, para pelabur dinasihatkan untuk tidak bergantung sepenuhnya kepada mana-mana kenyataan prospektif dalam siaran akhbar ini. Faktor tambahan dibincangkan dalam pengemukaan Syarikat dengan SEC, yang boleh disemak di www.sec.gov. Syarikat tidak mengambil tanggungjawab untuk menyemak semula kenyataan prospektif ini untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan yang timbul selepas tarikh di sini.

Hubungi Pelabur

Crocker Coulson, CEO, AUM Media
+1 (646) 652-7185
crocker.coulson@aummedia.org