Peneraju Pembayaran Asia Tenggara 2C2P Dedahkan 20 Tahun Wawasan Industri dalam Ebook Baharu

SINGAPURA, 13 Sept. 2023 — Merayakan 20 tahun sebagai platform pembayaran global terkemuka di Asia Tenggara, Singapura-berpusat 2C2P dengan gembira mengumumkan pelancaran buku e mereka ulang tahun, “Memecahkan Kod Pembayaran.”

Penerbitan komprehensif ini menyediakan wawasan mendalam ke dalam evolusi pembayaran digital di rantau ini, dibentangkan oleh 2C2Ps CEO & Pengasas, Aung Kyaw Moe (salah seorang 100 Pemimpin Teratas dalam Fintech 2022), dan eksekutif utama lain.

“Sejarah 2C2P merangkumi transformasi digital luar biasa sektor kewangan, pengguna dan runcit,” kata Aung Kyaw Moe. “Apabila kami meraikan tonggak sejarah tahun ini, kami mempunyai peluang luar biasa untuk merefleksikan beberapa peralihan teknologi, geografi dan persekitaran yang paling penting yang mempengaruhi pembayaran sepanjang 20 tahun lalu.”

Kesan Utama 2C2P ke atas Perniagaan dan Pengguna Asia Tenggara:

  1. Infrastruktur pembayaran: 2C2P telah memainkan peranan penting dalam membangunkan dan mengekalkan infrastruktur pembayaran yang kukuh, termasuk sistem pemprosesan transaksi yang selamat, gateway pembayaran dan perkhidmatan pengambilalihan pedagang.
  2. Pilihan dan ciri pedagang: Menyediakan pelbagai penyelesaian pembayaran, 2C2P memberi kuasa kepada pedagang untuk menerima pelbagai kaedah pembayaran, seperti kad kredit, kad debit dan saluran pembayaran alternatif seperti e-dompet dan BNPL; dan membolehkan pelbagai ciri seperti penokenan dan pautan pembayaran.
  3. Penggunaan pembayaran digital: Sebagai penyokong utama pembayaran digital, 2C2P telah memudahkan peralihan daripada transaksi berasaskan tunai kepada pembayaran elektronik.
  4. Pertumbuhan e-dagang: Membolehkan pembayaran dalam talian yang selamat dan cekap, 2C2P telah menyumbang kepada perluasan jangkauan pedagang dan pertumbuhan pasaran digital.
  5. Inovasi dan persaingan: Dengan berterusan menyesuaikan diri dengan tren pembayaran yang berkembang, 2C2P mendorong persaingan pasaran dan menggalakkan inovasi dalam teknologi dan perkhidmatan pembayaran.
  6. Pembayaran terpecah: 2C2P menawarkan platform seragam dan penyelesaian pembayaran rentas sempadan, menjembatani jurang antara pasaran yang berbeza.
  7. Pematuhan dan keselamatan: Dengan penyelesaian penipuan yang paling komprehensif dan kukuh dan protokol keselamatan terkini, 2C2P memastikan keselamatan bilion-bilion transaksi digital.

“Memecahkan Kod Pembayaran”, buku e 2C2P, adalah sumber berharga untuk profesional industri, usahawan, pelajar dan sesiapa sahaja yang berminat untuk memahami transformasi digital sektor pembayaran.

Muat turun buku e di sini: https://bit.ly/CTPCebook-EN.

HUBUNGI: Sylvia McKaige, sylvia.mckaige@salweengroup.com