Pelancaran Barcelona Huawei: Era Baru Peranti Mudah Alih Bergaya, Berfokus Kesihatan, dan Bersedia Untuk Sukan

BARCELONA, 14 September 2023   — Huawei hari ini mengadakan acara pelancaran produk dan strategi “Wearable” yang bersejarahnya di Barcelona, mendedahkan langkah seterusnya ke dalam industri pemakaian dengan cadangan “Fesyen Maju” mereka, menaik taraf integrasi antara teknologi dan fesyen ke tahap seterusnya.

Dengan cadangan itu, Huawei mendedahkan hasrat untuk merevolusikan industri pemakaian dengan menggabungkan teknologi canggih, reka bentuk fesyen maju, dan ciri kesihatan berorientasikan pengguna, dengan itu menetapkan piawaian baharu dan memberi kuasa kepada pengguna dengan teman pergelangan tangan ulung untuk gaya hidup moden.

Semasa pelancaran, Huawei membentangkan suite peranti pintar inovatif dan canggih akan datang, termasuk HUAWEI WATCH GT 4 – penambahan terbaru kepada siri jam tangan pintar popular, fon kepala tanpa wayar (TWS) berprestasi tinggi HUAWEI FreeBuds Pro 3, cermin mata pintar bergaya dan selesa HUAWEI Eyewear 2, Edisi Emas Ultimate HUAWEI WATCH kelas tinggi yang menampilkan jam tangan pintar emas pertama Huawei, serta tablet HUAWEI PaperMatte yang menghapuskan 97% gangguan cahaya dan membawa pengalaman bacaan dan penulisan seperti kertas. 

Hasrat Huawei untuk Meningkatkan Pengalaman Reka Bentuk, Kesihatan dan Sukan


Huawei bertujuan untuk memberi kuasa kepada pengguna untuk menyesuaikan perjalanan kesihatan dan sukan mereka tanpa menjejaskan gaya. Ini menandakan permulaan baharu untuk perniagaan pemakaian jenama, kerana pada masa depan, ia akan mengintegrasikan tiga kelebihan kompetitif utama: teknologi pengesanan perkakasan terobosan, platform algoritma perisian yang dinaik taraf baru, dan perkhidmatan kesihatan digital yang lebih komprehensif.

Merangkumi kepakaran selama satu dekad dalam teknologi inovatif, estetika unik, dan kraf kemasan premium, Huawei menetapkan penanda aras industri baharu. Kehadiran Huawei dalam pasaran pemakaian kelas tinggi secara antarabangsa, dan mewujudkan perkongsian ekosistem global untuk menyampaikan pengalaman gaya hidup sukan dan sihat diperibadikan kepada pengguna di seluruh dunia. Sejak memasuki sektor pemakaian 10 tahun lalu, Huawei telah menjadi pelopor dalam pemantauan kesihatan sukan, menyelesaikan cabaran industri dalam jangka hayat bateri, ketepatan pengukuran, dan keselesaan.

Dari segi reka bentuk, Huawei komited kepada reka bentuk bermatlamat, terus berevolusi untuk menggabungkan bahan inovatif dan menawarkan pelbagai pilihan peribadian, menjadikan setiap pemakaian sebagai pernyataan yang melengkapkan gaya unik pengguna. Sementara itu, Huawei secara konsisten meningkatkan pengalaman pergelangan tangan melalui bahan tahan lama kelas tinggi dan pilihan peribadian yang diperluas.

Dengan kesihatan, Huawei memahami bahawa kesejahteraan adalah komitmen 24/7, dan mendedikasikan untuk sentiasa berinovasi untuk memberi pengguna kawalan yang lebih besar ke atas kesihatan mereka. Ini jelas dalam usaha perintis Huawei dalam menawarkan ciri pengurusan kesihatan yang komprehensif, dimungkinkan melalui kerjasama dengan rakan akademik dan industri, memastikan data kesihatan yang diterima pengguna bukan sahaja tepat tetapi boleh dilaksanakan.

Akhir sekali, Huawei membawa aksesibiliti yang semakin meningkat kepada sukan dan kecergasan. Sama ada anda seorang atlet profesional atau seseorang yang baru memulakan perjalanan kecergasan anda, pemakaian Huawei direka untuk menjadikan kekal aktif mudah dan menyeronokkan. Dengan ciri-ciri perintis seperti sistem berasaskan sains HUAWEI TruSportTM, Huawei telah mengubah pemakaian menjadi jurulatih peribadi tepat di pergelangan tangan anda.

Generasi seterusnya pemakaian dan tablet membuat debut

Peralihan strategik Huawei bermula dengan pelancaran siri unggulan HUAWEI WATCH GT 4 yang bergaya, Edisi Emas Ultimate HUAWEI WATCH, dan fon kepala tanpa wayar (TWS) bendera baharu HUAWEI FreeBuds Pro 3, satu siri peranti pintar yang menetapkan paradigma baharu dalam estetika pemakaian.


Siri HUAWEI WATCH GT 4 terkini adalah generasi terkini siri unggulan WATCH GT yang memperkenalkan ciri reka bentuk tinggi dengan fungsi kesihatan dan kecergasan yang berkuasa. Dilancarkan dengan saiz 46mm dan 41mm, unggulan baharu mengambil langkah Fesyen Maju yang berani daripada reka bentuk GT Klasik, memperkenalkan elemen reka bentuk inovatif sambil mengekalkan estetika geometri moden pendahulunya.

Ia juga mengubah pengalaman jam tangan pintar kecergasan, memperkenalkan Activity Rings yang dipertingkatkan, debut Stay Fit app yang sama sekali baharu, dan penjejakan GNSS dinaik taraf, semuanya diperbaiki dengan TruSeenTM 5.5+ baharu yang membawa ketepatan bertenaga AI kepada pengukuran kesihatan, mengilhami anda ke arah diri yang lebih baik dan lebih sihat.

HUAWEI WATCH Ultimate Gold Edition adalah jam tangan pintar emas pertama Huawei. Melambangkan apa yang bermaksud untuk mencapai potensi penuh Huawei, ia datang dengan bezel emas dan mahkota emas dengan corak trapezoid 3D yang diukir melalui proses ukiran berlian-potong, serta tali titanium PVD emas dengan gesper kupu-kupu boleh laras, membentangkan kesan visual berlapis dan unik yang memberikan jam tangan rupa yang menarik perhatian namun halus.


HUAWEI FreeBuds Pro 3 membawa estetika reka bentuk seimbang dengan teknologi audio kelas terkemuka, meningkatkan pengalaman audio untuk pengguna yang biasa dengan kehidupan yang lebih baik. Ia dilengkapi dengan kes kaca licin satu keping yang dihasilkan daripada bahan kaca Diproses Nano, bersama dengan pemacu ganda Ultra-hearing untuk trebel yang lebih jelas dan bes yang bergemuruh, dan Triple Adaptive EQ dinaik taraf untuk kualiti bunyi autentik.


Selain itu, acara juga menandakan pelancaran HUAWEI Eyewear 2 jenama baharu yang menawarkan estetika reka bentuk seimbang dengan teknologi audio kelas terkemuka, serta tablet HUAWEI PaperMatte yang membawa pengguna pengalaman tontonan tanpa preseden dengan Paparan KertasMatte unik HUAWEI. 


Sir Mo Farah dan Pamela Reif dilantik sebagai Duta Produk Pemakaian HUAWEI

Pamela Reif, pengaruh kecergasan & gaya hidup global terkemuka, serta legenda larian, pemenang pingat emas berbilang Sir Mo Farah, kedua-duanya membuat penampilan di acara pelancaran sebagai Duta Produk Pemakaian Huawei yang baru dilantik.  “Sungguh menakjubkan untuk memikirkan bahawa kedua-dua Huawei dan saya memulakan perjalanan kecergasan kami pada masa yang sama. Dalam sepuluh tahun sejak saya mula sebagai jurulatih kecergasan profesional, teknologi telah memainkan peranan yang sangat penting dalam membantu orang hidup lebih sihat,” kata Pamela, “Huawei berada di barisan hadapan inovasi itu, tetapi melakukannya dengan cara yang benar-benar keren. Saya teruja menjadi sebahagian daripada masa depan dan seterusnya.”


Setelah menggabungkan pemakaian terkini dalam rutin latihan mereka, termasuk siri HUAWEI WATCH GT 4 dan HUAWEI WATCH Ultimate, kedua-dua ikon dapat meningkatkan kecekapan latihan mereka, dan lebih memahami status kesihatan mereka, sambil membawa gaya dan fesyen dalam pemakaian harian mereka.