OBLO Sertai Connectivity Standards Alliance dan Tambah Sokongan Perkara

NOVI SAD, Serbia, 13 Sept. 2023 – OBLO, sebuah inovator terkemuka dalam industri rumah pintar, dengan gembira mengumumkan keahlian dalam Connectivity Standards Alliance (CSA), dan integrasi sokongan protokol Matter ke dalam penyelesaian rumah pintar canggihnya.

Matter, piawaian penyatuan industri, direka untuk memudahkan rumah pintar dengan memastikan peranti pintar berfungsi dengan lancar antara satu sama lain merentasi pelbagai platform dan ekosistem. Inisiatif ini sejajar dengan misi OBLO untuk menyediakan pengguna dengan pengalaman rumah pintar yang kohesif dan berhubung.

Untuk menunjukkan komitmen terhadap inisiatif ini, di pameran IBC 2023 akan datang (Booth 5.F80) OBLO akan menunjukkan jambatan Matter dalam tindakan sebagai sebahagian daripada penyelesaian rumah pintar sedia ada yang berjalan pada set-top box Android.

“Matter memberi kuasa kepada kami untuk menawarkan pelanggan kami interoperabilitas yang dipertingkatkan dan pilihan yang lebih besar. OBLO berfungsi sebagai jambatan antara sistem sedia ada dan ekosistem Matter yang muncul. Melalui platform rumah pintar dan aplikasi mudah alih kami, kami membolehkan pelanggan OBLO di pasaran komersial dan kediaman untuk menyediakan pelbagai perkhidmatan digital, termasuk HEMS, keselamatan, keamanan, dan penjagaan di rumah. Ini, seterusnya, mewujudkan persekitaran rumah yang benar-benar berhubung dan pintar,” kata Istvan Papp, VP Kejuruteraan, OBLO. “Tunggu untuk kemas kini selanjutnya mengenai fungsi pengawal Matter dan penghala sempadan Thread,” tambahnya.

Mengenai OBLO

OBLO menggabungkan kepakaran automasi dan konektiviti rumah kelas dunia dalam perkakasan peranti, perisian tertanam, platform IoT kelas dunia dan aplikasi paling pintar untuk menyediakan penyelesaian terobosan baharu untuk pasaran kediaman dan komersial.

Kami melakukan ini dengan membina penyelesaian inovatif baharu untuk pembekal tenaga, penyedia insurans, syarikat telekomunikasi, dan pemaju hartanah terkemuka dunia.

OBLO adalah sebahagian daripada kumpulan RT-RK, penyedia perkhidmatan kejuruteraan terkemuka di Eropah. Untuk maklumat lanjut, layari www.oblotech.com.