NOVOSENSE NSUC1610: Mikro & Pemacu Motor Khas SoC untuk Cip Kelayakan Automotif

SHANGHAI, 19 September 2023 — Apabila pengurusan haba bersepadu terus berevolusi tanpa henti, pencarian untuk pemilihan model yang lebih baik dan platformisasi injap elektronik dan komponen pam telah membawa kepada era cip sistem-atas-cip (SoC) pemacu motor mikro & khas bersepadu tunggal. Penyelesaian inovatif ini mengambil komponen asal, termasuk MCU, bekalan kuasa, pemacu MOS, dan modul komunikasi LIN, dan menggabungkannya ke dalam satu pakej yang padu. Integrasi ini bukan sahaja memudahkan litar periferal tetapi juga mengurangkan keperluan untuk peranti periferal tambahan secara ketara. Selain itu, ia menggalakkan pemiawaian antara muka dan algoritma kawalan sambil serentak memangkas kos sistem dan meningkatkan kebolehpercayaan ke tahap yang lebih tinggi.

NOVOSENSE NSUC1610 mengintegrasikan pemproses Cortex M3, MOSFET kuasa dan DAC. Ia menyokong bas LIN 4-wayar dan penderia suhu dua saluran yang boleh digunakan untuk penutupan lebihan suhu sisi kuasa dan pengesanan suhu sisi voltan rendah di dalam cip.

NOVOSENSE NSUC1610 Framework Diagram
NOVOSENSE NSUC1610 Framework Diagram

NOVOSENSE NSUC1610 Framework Diagram

Produk bersepadu tinggi ini NSUC1610 boleh digunakan untuk merekabentuk aplikasi penggerak aktuator motor pintar bersaiz kecil, kuasa rendah, kecekapan tinggi untuk automotif, termasuk tetapi tidak terhad kepada injap air elektronik dalam sistem pengurusan haba, bukaan elektronik penyaman udara, penggerak penggerak grid udara aktif sistem aktuator (AGS/AGM), pemacu motor arus terus tanpa berus gigi (BLDC) pengudaraan tempat duduk, dengan lampu depan stereng ringan (AFS), dan banyak lagi. Kawalan skrin besar berputar/mengangkat, port caj automatik dan pemegang pintu automatik.