Nippon Express (China) Lancarkan “Perkhidmatan Satu Henti NX Asia Timur”

TOKYO, 13 September 2023 – Nippon Express (China) Co., Ltd., sebuah syarikat kumpulan NIPPON EXPRESS HOLDINGS, INC. yang menyelia operasi kumpulan di Asia Timur, telah melancarkan “NX East Asia One-Stop Service” yang baru sebagai sebahagian daripada “NX One-Stop Relocation Service”-nya, satu perkhidmatan bersepadu yang merangkumi banyak tugas yang perlu dilakukan oleh pelanggan yang berpindah luar negara.

Logo: https://kyodonewsprwire.jp/img/202309079125-O1-Azd7D16W

Imej: https://cdn.kyodonewsprwire.jp/prwfile/release/M103866/202309079125/_prw_PI3fl_TWEdkoh6.png

“NX One-Stop Relocation Service” menyediakan sokongan penuh dari pra-tugasan hingga repatriasi untuk kedua-dua sumber manusia dan ekspatriat dengan melaksanakan rangkaian penuh operasi yang berkaitan dengan penugasan luar negara bagi pihak jabatan sumber manusia.

“NX East Asia One-Stop Service” baru ini telah diadakan untuk membantu menjadikan penginapan pelanggan di Asia Timur lebih lancar dan selesa.

Gambaran perkhidmatan
Perkhidmatan ini adalah untuk ekspatriat luar negara yang menghapuskan kebimbangan tentang ditugaskan di luar negara dan kerenah prosedur yang terkandung di dalamnya untuk penginapan mereka di luar negara. Nippon Express menjadikan penginapan ekspatriat di luar negara lebih selesa dengan melaksanakan pelbagai prosedur tempatan bagi pihak mereka dan menawarkan bentuk sokongan lain kepada mereka.

Butiran perkhidmatan utama
-Orientasi bandar
Nippon Express akan memberi ekspatriat orientasi terperinci tentang kehidupan di bandar-bandar baru mereka sebelum ketibaan, dengan kakitangan syarikat yang menetap di bandar-bandar ini memberi taklimat kepada ekspatriat tentang gaya hidup, budaya, dan persekitaran tempat tinggal setempat. Ini akan membantu ekspatriat dan keluarga mereka membayangkan kehidupan baru mereka di bandar-bandar ini, menyusun barangan mereka, dan bersedia untuk perjalanan mereka.

-Kit permulaan untuk hidup di luar negara
Nippon Express menawarkan “Overseas Living Starter Kit” untuk mereka yang ditugaskan ke Shanghai, China, dan Seoul, Korea Selatan, yang terdiri daripada set keperluan harian yang akan diperlukan ekspatriat dengan segera selepas tiba, penghantaran yang akan diselaraskan dengan ketibaan mereka di kediaman baru mereka. Ini akan membantu mereka memulakan kehidupan baru mereka dengan lancar.

-Sokongan gaya hidup khusus bandar
Nippon Express memanfaatkan kepakaran penuhnya untuk menyediakan sokongan yang diperlukan di bandar-bandar tertentu, dari pengenalan kepada ejen hartanah hingga bantuan untuk membuka akaun bank dan menyewa/memindahkan perabot dan peralatan.

Bandar-bandar di mana perkhidmatan tersedia
Beijing, Tianjin, Shanghai, Suzhou, Guangzhou, Hong Kong, Taipei, Seoul
*Butiran perkhidmatan berbeza mengikut bandar.

Laman web: https://www.nittsu.co.jp/kaigaihikkoshi/kaigaifunin/ (Jepun)

Kumpulan NX akan terus berusaha untuk memperluas perkhidmatannya lagi untuk kemudahan pelanggannya.