MoEngage Dilantik Sebagai Pemimpin dalam IDC MarketScape: Platform Pemasaran Omni-Saluran Sedunia untuk Perusahaan B2C 2023

SAN FRANCISCO, 13 September 2023 — MoEngage, platform penglibatan pelanggan berasaskan pandangan, telah dinamakan sebagai Pemimpin dalam IDC MarketScape: Platform Pemasaran Omni-Saluran Sedunia untuk Perusahaan B2C 2023 Penilaian Vendor (dokumen # US49727423, Ogos 2023).

Platform omnisaluran MoEngage membolehkan organisasi berkomunikasi dengan pelanggan melalui pelbagai saluran seperti notifikasi tolak, e-mel, SMS, laman web, media sosial, WhatsApp, dan banyak lagi. Platform ini memberi kuasa kepada perusahaan untuk membina hubungan pelanggan yang lebih mendalam dan meningkatkan penglibatan dengan menyediakan komunikasi peribadi, relevan, dan tepat pada masanya kepada setiap pelanggan di semua saluran.

“Kami percaya ini adalah pengiktirafan terhadap komitmen kami untuk memenuhi permintaan pelanggan perusahaan dengan mengutamakan kes omni-saluran dan memperluaskan fokus pergi ke pasaran global kami. Dua tahun kebelakangan ini telah menyaksikan perubahan dramatik dalam kepentingan pemasaran omni-saluran berkaitan dengan strategi penglibatan pelanggan untuk jenama pengguna. Kami kekal komited untuk membina keupayaan baru, memperluaskan integrasi, dan mengukuhkan sokongan tempatan kami untuk membantu jenama terus berhubung dengan pelanggan mereka di pelbagai saluran dan titik sentuhan,” kata Raviteja Dodda, CEO dan Pengasas Bersama MoEngage.

Kajian IDC Marketscape melihat penyelesaian yang secara khusus memberi tumpuan kepada pengurusan kempen pemasaran, khususnya capaian omni-saluran. Pemasar harus memanfaatkan kajian ini sebagai titik permulaan untuk menyenarai pendek vendor (atau memperkenalkan pertimbangan baru) tetapi harus menguji penyelesaian individu berdasarkan keperluan kes penggunaan khusus mereka.

Mengenai IDC MarketScape:

 Model penilaian vendor IDC MarketScape direka untuk memberikan gambaran keseluruhan kecergasan persaingan pembekal TIK (teknologi maklumat dan komunikasi) dalam pasaran tertentu. Metodologi penyelidikan menggunakan metodologi pemarkahan yang ketat berdasarkan kriteria kualitatif dan kuantitatif yang menghasilkan ilustrasi grafik tunggal bagi kedudukan setiap vendor dalam pasaran tertentu. IDC MarketScape memberikan rangka kerja yang jelas di mana produk dan perkhidmatan, keupayaan dan strategi, serta faktor-faktor kejayaan pasaran semasa dan masa depan vendor IT dan telekomunikasi boleh dibandingkan secara bermakna. Rangka kerja ini juga memberikan penilaian 360 darjah kekuatan dan kelemahan vendor semasa dan prospektif kepada pembeli teknologi.

Mengenai MoEngage

MoEngage ialah platform penglibatan pelanggan berasaskan pandangan yang dipercayai oleh 1,200+ jenama pengguna global seperti Ally Financial, McAfee, Flipkart, Domino’s, Nestle, Deutsche Telekom, Travelodge, dan banyak lagi. MoEngage memberi kuasa kepada pemasar dan pemilik produk dengan wawasan tentang tingkah laku pelanggan dan keupayaan untuk bertindak balas terhadap wawasan tersebut untuk melibatkan pelanggan di seluruh web, mudah alih, e-mel, sosial, dan saluran pesanan. Jenama pengguna di 35 negara menggunakan MoEngage untuk mereka bentuk pengalaman digital untuk lebih 1 bilion pelanggan setiap bulan. Dengan 13 pejabat di seluruh dunia, MoEngage disokong oleh Goldman Sachs Asset Management, B Capital, Steadview Capital, Multiples Private Equity, Eight Roads, F-Prime Capital, Matrix Partners, Ventureast, dan Helion Ventures. MoEngage dinamakan sebagai salah satu vendor paling disukai untuk pemasaran pelbagai saluran seperti yang dinilai oleh pelanggan, dengan pengiktirafan tinggi di seluruh laporan Gartner, Forrester, dan G2.

Untuk ketahui lebih lanjut, layari www.moengage.com.