Mendedahkan K-Hospitaliti: Lotte New York Palace dan Lotte Hotel Seattle Meraih Anugerah Tertinggi pada 2023

SEOUL, Korea Selatan, 13 Sept. 2023 — Lotte Hotels & Resorts, sebuah syarikat hotel Korea Selatan terkemuka dengan jumlah 33 rantai di seluruh dunia, telah menarik perhatian global kerana kecemerlangannya diakui melalui anugerah berprestij seperti Forbes Travel Guide dan World’s Best Awards.

Lotte New York Palace
Lotte New York Palace

Perkhidmatan Lotte Hotels & Resorts mengambil inspirasi daripada budaya Korea berdasarkan perhatian lembut dan halus terhadap keperluan peribadi dan penjagaan pra-emptif – teras “K-Hospitality”.

Terletak di tengah-tengah Manhattan, Lotte New York Palace adalah salah satu mercu tanda Bandar Raya New York yang ditetapkan. Dalam keseluruhan kompleks, yang terdiri daripada Villard Mansion dan Towers di Lotte New York Palace, Towers di Lotte New York Palace dipilih sebagai hotel bintang lima yang tersohor di peringkat global oleh “2023 Forbes Travel Guide”.

Lotte New York Palace adalah hotel kelas atas yang menonjol walaupun dalam lanskap hotel yang sangat kompetitif di New York, menawarkan kombinasi langka lebih daripada 900 bilik tetamu dan 23 bilik jamuan dan mesyuarat. Semasa Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, hotel Lotte New York Palace berkhidmat sebagai tempat diplomasi antarabangsa, memperoleh jolokan “ibu pejabat kedua PBB”.

Hotel Lotte New York Palace mencapai markah tinggi dalam dua kategori perkhidmatan pelanggan dan makanan. Dengan kebangkitan tren K-Food, hotel memperkenalkan martini ‘Seoul-ful’ yang dibuat dengan soju. Selain itu, perkhidmatan pelanggan dengan hospitaliti gaya Korea, termasuk penekanan pada senyuman semasa interaksi dengan tetamu, adalah ciri yang menonjol.

Lotte Hotel Seattle telah dipilih sebagai hotel peringkat teratas dalam “The World’s Best Awards 2023” yang dikendalikan oleh majalah berprestij global “Travel + Leisure”.

Travel+Leisure adalah majalah bulanan yang menjalankan tinjauan dengan 16 juta pembacanya. Dalam kategori hotel, tinjauan memilih hotel dan resort terbaik dengan menilai bilik tetamu, kemudahan, lokasi, perkhidmatan, dan pengalaman bersantap.

Lotte Hotel Seattle mengatasi hotel terkenal dunia di Seattle dan meraih kedudukan teratas yang paling dicari. Dilengkapi dengan tingkap besar, cermin, dan pelbagai koleksi seni, bilik tetamu dan suite mewah hotel menampilkan reka bentuk dalaman yang sangat kreatif, dengan pemandangan indah Teluk Elliot melengkapkan pesonanya yang unik. Hotel dipuji atas penggunaan estetika kayu asli. Bersebelahan dengan mercu tanda Seattle seperti Pioneer Square dan Pike Place Market, Lotte Hotel Seattle mendapat markah tinggi dalam lokasi utama dan aksesibiliti.

Lotte Hotel Seattle
Lotte Hotel Seattle