Markel memperkukuh pelaburan strategik di Australia dengan kehadiran dan kepimpinan tempatan

LONDON, 14 Sept. 2023 — Markel, operasi insurans dalam Markel Group Inc. (NYSE: MKL), mengumumkan ia telah mengambil seorang pemimpin negara dan akan membuka tiga pejabat baru di Australia pada September 2023. Pejabat-pejabat ini, di Sydney, Melbourne dan Brisbane, akan diketuai oleh Rory Morison, yang telah dilantik sebagai pengarah urusan operasi Markel di Australia.

Rory Morison, Pengarah Urusan Markel Australia

Rory Morison, Pengarah Urusan Markel Australia

Markel Australia akan memberi tumpuan kepada menyediakan penyelesaian pengunderaitan kepada perniagaan yang secara tradisinya membeli insurans dalam pasaran domestik Australia. Pendekatan ini akan melengkapkan sokongan sedia ada melalui kapasiti London yang ketara milik Markel, serta pakar industri dan produk dari seluruh perniagaan antarabangsa borongnya di London dan Asia.

Permintaan semakin meningkat di seluruh Australia untuk insurans komersial khusus, terutamanya dalam liabiliti kemalangan dan garis kewangan, sebahagiannya didorong oleh pertumbuhan ekonomi digital bersama-sama dengan industri tradisional. Markel bercadang untuk memperkenalkan produk-produk baru ke pasaran tempatan, termasuk penyelesaian insurans Fintech dan CommTech terkemuka, yang direka untuk melindungi perniagaan teknologi berkembang pesat daripada pelbagai risiko seperti tanggungan profesional, liabiliti am, liabiliti pengarah dan pegawai (D&O), dan siber. Markel juga akan terus menyokong broker dan pelanggan komersial Australia dengan pelbagai produk insurans pakar.

Christian Stobbs, pengarah urusan, Asia Pasifik, di Markel, berkata:Australia adalah pasaran insurans terbesar kesepuluh dunia, dan ia sedang berkembang. Insurans komersial khusus membentuk sebahagian besar premium ini. Kami tahu bahawa pengunderait tempatan memahami keadaan tempatan dan memberi tumpuan khusus kepada keperluan pelanggan tempatan. Dengan menubuhkan kehadiran pengunderaitan yang kukuh di Australia di bawah kepimpinan Rory, kami berada dalam kedudukan yang baik untuk berkhidmat kepada pelanggan kami sebagai sebahagian daripada pasaran domestik, meningkatkan permainan kami, dan memajukan visi antarabangsa Markel.”

Andrew McMellin, pengarah urusan borongan di Markel, menambah: “Markel mempunyai rekod yang kukuh dalam membina perniagaan di pasaran antarabangsa, setelah berjaya menubuhkan operasi pesisir pantai di Kanada, Eropah, Timur Tengah, dan Asia sepanjang dekad yang lalu. Dalam setiap kes, kami telah bertekad untuk mengambil bakat berkualiti tinggi dan memberi mereka kuasa pengunderaitan dan tuntutan, disokong oleh budaya Markel yang sangat kolaboratif dan keusahawanan.”

Rory Morison, pengarah urusan Australia di Markel, berkata: “Saya berbesar hati untuk memimpin pasukan Markel di Australia dan memperluaskan kehadiran kami di pasaran tempatan. Kami melihat peluang yang besar untuk Markel di Australia apabila perniagaan menyesuaikan diri dengan landskap yang berubah, termasuk kebangkitan ekonomi digital, peningkatan penelitian terhadap liabiliti pengarah, dan beberapa pelanggaran siber profil tinggi. Dedikasi Markel terhadap kehadiran tempatan yang kukuh dan keupayaan di tempat akan memastikan bahawa kami berada dalam kedudukan terbaik untuk menyokong broker dan pelanggan Australia baru dan sedia ada kami.”

Mengenai Markel

Kami ialah Markel, penanggung insurans khusus global terkemuka dengan pendekatan benar-benar berorientasikan manusia. Sebagai operasi insurans dalam Markel Group Inc. (NYSE: MKL), kami mengendalikan bahagian Khasiti Markel, Antarabangsa Markel, dan Penanggung Risiko Semula Global Markel, serta operasi perlindungan portfolio dan perkhidmatan program State National, dan operasi sekuriti berkaitan insurans kami, Nephila. Pelbagai keupayaan dan kepakaran kami membolehkan kami mewujudkan penyelesaian pintar untuk keperluan pengurusan risiko yang paling kompleks. Walau bagaimanapun, orang kami – dan hubungan mendalam, berharga yang mereka bangunkan dengan rakan sekerja, broker dan pelanggan – yang membezakan kami di seluruh dunia.