LONGi memperkenalkan Modul Hi-MO 7 di Malaysia, membuka jalan untuk peralihan tenaga

KUALA LUMPUR, Malaysia, 18 Sept. 2023 — LONGi, syarikat teknologi solar terkemuka dunia, membuat kehadiran yang signifikan di Persidangan Peralihan Tenaga 2023 di Malaysia. Semasa acara itu, LONGi memperkenalkan modul Hi-MO 7 terkini dan mempamerkan portfolio penyelesaian produk komprehensifnya yang disediakan khusus untuk memenuhi pelbagai aplikasi pelanggan dalam pasaran Malaysia.

Modul Hi-MO 7 adalah hasil daripada amalan inovatif LONGi berdasarkan teknologi sel HPDC berkecekapan tinggi, mewakili kemajuan yang ketara daripada teknologi sel HPC. Sel-sel HPDC yang dinaik taraf ini menyampaikan peningkatan kecekapan penukaran, pekali suhu kuasa, dan kebolehpercayaan yang lebih tinggi, menghasilkan peningkatan substansial dalam penjanaan kuasa. Selanjutnya, piawaian kitaran hayat produk terkemuka industri LONGi menyediakan jaminan kebolehpercayaan yang mendalam, memastikan kualiti produk yang luar biasa untuk Hi-MO 7 dan melampaui jangkaan pelanggan dengan menyampaikan nilai yang kukuh dan pulangan yang menarik.


Semasa Persidangan itu, LONGi bergabung dengan Solarvest untuk mendedahkan modul baharu Hi-MO 7 ini. Encik Yanpu Guo, Pengarah Pasifik Selatan di LONGi, menekankan komitmen syarikat itu untuk memahami dan memenuhi keperluan peralihan tenaga pasaran Malaysia. LONGi mempamerkan teknologi canggih dan inovasi berterusannya, menunjukkan penyertaan aktifnya dalam kemajuan ekonomi dan teknologi Malaysia. Mereka menonjolkan modul Hi-MO 7 dan portfolio produk komprehensif LONGi, membentangkan kajian kes loji kuasa solar dan projek komersial.

Pelancaran itu menarik minat yang besar dalam kalangan rakan kongsi, dengan Encik Jack Tan, Naib Presiden Pemasaran di Solarvest memuji kepimpinan LONGi dalam inovasi teknologi dan pembangunan mampan. Kedua-dua syarikat mengesahkan komitmen bersama mereka untuk membangunkan sistem tenaga bersih yang cekap untuk penggunaan meluas.

Di rantau di mana sumber tenaga tradisional masih mendominasi, pengenalan modul Hi-MO 7 LONGi menawarkan penyelesaian kos efektif untuk penjanaan tenaga bersih. Memanfaatkan sumber solar yang melimpah di Malaysia, LONGi bertujuan untuk mengukuhkan usaha peralihan tenaga negara ini dan menyumbang dengan ketara ke arah masa depan yang lebih hijau dan mampan.

Mengenai LONGi

Ditubuhkan pada tahun 2000, LONGi komited untuk menjadi syarikat teknologi solar terkemuka dunia, memberi tumpuan kepada penciptaan nilai berorientasikan pelanggan untuk transformasi tenaga penuh senario.

Di bawah misinya untuk ‘memanfaatkan tenaga solar terbaik untuk membina dunia hijau’, LONGi telah mendedikasikan dirinya kepada inovasi teknologi dan menubuhkan lima sektor perniagaan, meliputi wafer mono silikon, sel dan modul, penyelesaian solar teragih komersial & perindustrian, penyelesaian tenaga hijau dan peralatan hidrogen. Syarikat ini telah mengasah keupayaannya untuk menyediakan tenaga hijau dan baru-baru ini, juga menerima pakai produk dan penyelesaian hidrogen hijau untuk menyokong pembangunan sifar karbon global. www.longi.com/en