Lacework dan Snowflake Memperkukuh Perkongsian untuk Memacu Pertumbuhan Perniagaan Awan Selamat

  • Ketika AI generatif meningkatkan halaju pembangunan, penyelesaian berskala adalah lebih penting daripada sebelum ini untuk memacu pertumbuhan awan yang selamat
  • Pasukan keselamatan kini mendapat akses terus kepada data keselamatan awan Lacework mereka melalui perkongsian data selamat Snowflake untuk penglihatan seragam dan automasi tersuai
  • Pelanggan termasuk Sprinklr dan Sigma Computing memanfaatkan Lacework dan Snowflake bersama-sama untuk menggandakan operasi keselamatan mereka

MOUNTAIN VIEW, Calif., 13 Sept. 2023Lacework, syarikat keselamatan awan berasaskan data, dan Snowflake, syarikat Data Cloud, hari ini mengumumkan perkongsian yang diperluas yang memajukan masa depan infrastruktur awan dan seterusnya mengotomasi keselamatan awan pada skala. Perkongsian diperluas memberi kuasa kepada pasukan keselamatan dengan akses terus kepada data keselamatan awan Lacework mereka melalui perkongsian data selamat Snowflake untuk penglihatan seragam dan automasi tersuai.

Ketika AI generatif menjadi semakin canggih dan demokratik di seluruh industri, begitu juga kekerapan dan magnitud risiko keselamatan siber ketika perniagaan mempercepatkan halaju pembangunan dan penciptaan data awan mereka. Era keselamatan awan baru ini memerlukan pendekatan yang secara asasnya baru, dan platform Lacework direka untuk mengendalikan skala data yang besar di seluruh persekitaran awan organisasi – kod, identiti, kontena, dan infrastruktur pelbagai awan. Dengan platform keselamatan Lacework dan Data Cloud Snowflake, pelanggan boleh membawa nilai data keselamatan awan kepada baki perniagaan, membantu organisasi mengukur secara holistik kedudukan keselamatan dan pematuhan mereka.

“Snowflake telah menjadi rakan platform komited ketika Lacework telah meningkatkan perniagaan kami untuk menyokong lebih daripada 900 pelanggan – dari permulaan peringkat awal yang kecil hingga beberapa perusahaan paling canggih yang beroperasi di awan hari ini – yang operasinya menghasilkan jumlah, halaju, dan pelbagai data yang relevan kepada keselamatan yang besar,” kata Ulfar Erlingsson, Ketua Arkitek, Lacework. “Walaupun pada set pelanggan yang sangat condong, selama tujuh tahun yang lalu Lacework telah dapat mengendalikan pemprosesan data tepat pada masanya dan cekap dengan memanfaatkan Data Cloud Snowflake. Perkongsian diperluas kami dengan Snowflake akan membolehkan kami melayani pelanggan bersama kami pada skala awan, sama ada mereka memerlukan kami untuk memproses hanya sedikit data keselamatan atau 10 gigabait sesaat.”

“Keselamatan siber adalah masalah data pada terasnya, dan perkongsian diperluas Snowflake dengan Lacework memudahkan pelanggan bersama untuk meliputi infrastruktur awan kritikal mereka dengan perkongsian data segera ke tasik data keselamatan mereka,” kata Omer Singer, Ketua Strategi Keselamatan Siber, Snowflake. “Antara banyak manfaat potensi AI generatif adalah keupayaan perusahaan untuk melancarkan aplikasi baru lebih cepat, yang meletakkan penekanan yang lebih besar pada keperluan untuk mempunyai penyelesaian dan infrastruktur yang boleh diskalakan. Gabungan Snowflake dan Lacework akan terus membantu organisasi meningkatkan perniagaan awan mereka dengan selamat dalam era baru ini.”

Sebagai platform yang komited untuk memberi pelanggan fleksibiliti dan pilihan dalam cara mereka membina infrastruktur teknologi mereka, Lacework berfungsi dengan lancar dengan pelanggan yang memilih untuk memanfaatkan Snowflake sebagai tasik data keselamatan mereka. Pelanggan strategik termasuk Sprinklr dan Sigma Computing memanfaatkan Lacework dan Snowflake bersama-sama untuk menggandakan operasi keselamatan mereka dengan pandangan hujung ke hujung data keselamatan awan mereka.

“Memandangkan lanskap ancaman keselamatan siber terus berkembang dengan kemunculan teknologi baru, mempunyai semua data kami di tempat di mana kami boleh mengaitkan dan menganalisis secara berkesan menjadi semakin kritikal untuk analisis dan pengesanan ancaman,” kata Gerald Beuchelt, Ketua Pegawai Keselamatan Maklumat, Sprinklr. “Pelanggan global kami mempercayai kami untuk membantu menguruskan saluran digital mereka, dan dengan Lacework dan Snowflake, kami mendapat wawasan yang jauh lebih mendalam ke dalam segala-galanya yang berlaku dalam persekitaran keselamatan awan kami, membolehkan kami terus mendahului ancaman siber, mengotomatiskan proses, dan menjalankan penyiasatan dengan mudah.”

Pelanggan bersama juga boleh memanfaatkan keupayaan kerjasama Snowflake untuk mengakses data mereka dari Lacework, dan menyatukan maklumat ini dengan selamat dengan bakinya data yang disimpan dalam Data Cloud. Dengan menyelaraskan wawasan keselamatan dari Lacework dengan set data kontekstual dalam Snowflake, pelanggan bersama boleh mencapai penglihatan yang lebih baik untuk kerentanan risiko tinggi, menjalankan pemburuan ancaman yang lebih proaktif, meningkatkan kecekapan pasukan, dan banyak lagi – tanpa perlu menggunakan API, saluran data, atau membuat salinan data.

Kemampuan maju Lacework dan Snowflake membolehkan pelanggan meningkatkan kedudukan keselamatan mereka dan mengambil pendekatan berasaskan data untuk keselamatan pada skala. Ketahui lebih lanjut tentang nilai Lacework dan Snowflake, di sini.

Mengenai Lacework
Lacework menjaga organisasi selamat di awan, membolehkan mereka berinovasi lebih cepat dengan keyakinan. Keselamatan awan memerlukan pendekatan yang pada dasarnya baru dan platform Lacework direka untuk menampung skala data di seluruh persekitaran awan organisasi – kod, identiti, kontena, dan infrastruktur pelbagai awan. Hanya Lacework memberi Pasukan Keselamatan dan Pembangunan pandangan hujung ke hujung yang berkorelasi dan diberi keutamaan yang mengenal pasti risiko terbesar dan segelintir peristiwa keselamatan yang paling penting. Ketahui lebih lanjut di www.lacework.com.

Mengenai Snowflake
Snowflake membolehkan setiap organisasi memobilisasikan data mereka dengan Data Cloud Snowflake. Pelanggan menggunakan Data Cloud untuk menyatukan data terasing, menemukan dan berkongsi data dengan selamat, memberi kuasa kepada aplikasi data, dan melaksanakan pelbagai kerja AI/ML dan analitik. Di mana sahaja data atau pengguna berada, Snowflake memberikan pengalaman data tunggal yang merentasi beberapa awan dan geografi. Beribu-ribu pelanggan di seluruh banyak industri, termasuk 639 daripada Forbes Global 2000 (G2K) 2023 setakat 31 Julai 2023, menggunakan Data Cloud Snowflake untuk memberi kuasa perniagaan mereka. Ketahui lebih lanjut di snowflake.com.

Kontak Media:

Mark Wheeler
Naib Presiden Pemasaran Korporat
Lacework
press@lacework.net 

Kaitlyn Hopkins
Ketua PR Produk
Snowflake
press@snowflake.com