Kumpulan Malaikat’s Strain Probiotik Terindustrial Pertama Menjangkakan Transformasi Strategik ke Arah Bioteknologi

YICHANG, China, Sept. 19, 2023 — Angel Group (“Angel”) adalah syarikat terkemuka dalam bidang bioteknologi, mendorong kemajuan dan inovasi dalam sektor seperti bio-pertanian dan bio-penjagaan kesihatan. Baru-baru ini, Angel berjaya mencapai pengeluaran berskala besar untuk strain probiotik Dangxiong LB VIII, satu terobosan penting yang menandakan tonggak sejarah dalam transformasi strategik Angel dari yis ke arah bioteknologi.


DB-8 berasal dari Dangxiong, yang berada pada ketinggian 4,500 meter di mana terdapat gunung salji yang menjulang tinggi dan padang rumput yang luas. Strain probiotik yang boleh dimakan ini tergolong dalam Lactobacillus delbrueckii subsp. Lactis, dan intipati terasnya Angel telah membawa starter kultur yogurt pertama buatan sendiri Yo-Fru1.

Pasukan R&D Angel kerap melawat Tibet dan mengumpul lebih 100 sampel probiotik plateau yang berharga dari lebih 20 daerah dan pekan di lima bandar dan satu daerah, dan terus memperluas Qinghai Tibet Plateau Probiotic Bank, yang merupakan pendorong utama untuk menangani halangan pembangunan probiotik plateau.

Mengumpulkan strain probiotik hanyalah langkah pertama – pemencilan strain, pengenalan, penilaian keselamatan, dan pemilihan yang terbaik adalah tugas yang kompleks. Oleh itu, Angel telah memperluaskan pasukan R&D dan memperoleh peralatan canggih untuk mencari strain probiotik terbaik dan membangunkan Yo-Fru1.

DB-8 mempunyai kelebihan penghasilan asid dan aroma buah semula jadi dalam metabolitnya, yang menjadikannya sempurna untuk Angel membangunkan produk yogurt yang berbeza.

Dalam proses mengindustrikan DB-8 dalam aplikasi produk, Angel berulang kali bereksperimen untuk meningkatkan rasa, perisa, tekstur, pembersihan formula, dan lain-lain, mencari nasihat profesional, dan memperoleh panduan tepat dari segi nisbah bahan mentah, pengoptimuman proses, dan pengeluaran percubaan dalam talian.

Semangat korporat Angel untuk “mengejar kecemerlangan, inovasi, dan terus memperbaiki” telah tanpa henti mendorong syarikat tersebut untuk mewujudkan susun atur bioteknologi terintegrasi merentasi bidang makanan dan kesihatan, biomedis, bio-pertanian, dan biomaterial.

“Angel sedang berevolusi daripada pemimpin dalam pengeluaran yis ke arah menjadi perusahaan inovatif bioteknologi global, transformasi strategik bukan sahaja membawa cabaran tetapi juga peluang yang besar,” kata Xiong Tao, presiden Kumpulan Angel. “Dengan visi ‘Membangunkan Bioteknologi, Berinovasi untuk Hidup Sihat,’ Angel bercita-cita menjadi perusahaan bioteknologi terkemuka dunia.”

Angel juga memanfaatkan sumber kelebihan untuk mempromosikan pembangunan antarabangsa, dan syarikat itu telah melabur dan membina kilang di seluruh dunia serta menubuhkan anak syarikat di Amerika Syarikat, Jerman, Singapura, dan Mexico untuk mencapai penyetempatan dan memperluas kehadirannya di pasaran luar negara.