Konvensyen Pembuatan Dunia 2023 memecah rekod dalam pengeksport dan kawasan pameran

HEFEI, China, 18 September 2023 – Konvensyen Pembuatan Dunia 2023 (“Konvensyen”) akan diadakan dari 20 hingga 24 September di Hefei, Provinsi Anhui, China. Acara ini di landasan untuk memecahkan rekod dalam hal bilangan peserta pameran dan saiz ruang pameran berbanding edisi acara sebelum ini.

Dengan tema “Pembuatan Pintar untuk Masa Depan yang Lebih Baik” Konvensyen akan mendedahkan dewan pameran bertema 20,000 kaki persegi dan zon pameran berorientasikan pasaran 60,000 kaki persegi. Ruang-ruang ini akan menonjolkan kemajuan dalam teknologi kuantum, kecerdasan buatan (AI), peralatan berteknologi tinggi dan peralatan rumah pintar, antara lain. Acara ini akan mempamerkan pelbagai pembangunan pembuatan global yang revolusioner, dari komputer kuantum dan roket pendorong hingga kereta api maglev 600 km/j, sistem terapi proton siklotron superkonduktor, dan tekanan tempa penempaan 80,000 tan.

Selain itu, para peserta boleh menjangkakan pengenalan beberapa teknologi dan produk baru, termasuk magnetometer putaran kuantum dan bilah turbin untuk turbin gas berat mandiri China. Konvensyen juga akan memperkenalkan platform internet industri negara yang pertama yang mampu menampung model kompleks atau berskala besar, menyerlahkan potensi AI yang serba boleh di beberapa industri.

Konvensyen dijadualkan bermula di Pusat Konvensyen dan Pameran Antarabangsa Hefei Binhu pada pagi 20 September. Gambar di atas memaparkan kawasan Pameran Bersepadu di Konvensyen pada tahun 2022.
Konvensyen dijadualkan bermula di Pusat Konvensyen dan Pameran Antarabangsa Hefei Binhu pada pagi 20 September. Gambar di atas memaparkan kawasan Pameran Bersepadu di Konvensyen pada tahun 2022.

Konvensyen dijadualkan bermula di Pusat Konvensyen dan Pameran Antarabangsa Hefei Binhu pada pagi September 20. Gambar di atas memaparkan kawasan Pameran Bersepadu di Konvensyen pada tahun 2022.

Acara ini akan mengumpulkan lebih 1,200 profesional pembuatan global, serta eksekutif dari lebih 60 syarikat Fortune 500. Sejak penubuhannya pada tahun 2018, Konvensyen telah menarik lebih 10,000 peserta, menjamin 3,021 projek, dan mengumpul pelaburan melebihi satu trilion yuan.