Klik IPO dengan kerjasama Tradestation akhirnya memberi peluang kepada pelabur Asia Selatan untuk melabur dalam IPO AS

SCOTTSDALE, Ariz., 19 Sept. 2023 — Membeli saham sukan elektronik dalam talian dan prestasi seterusnya adalah “kegilaan” di Amerika dan kini pelabur India akhirnya boleh mengambil bahagian. Baru-baru ini, beberapa saham awam IPO sukan elektronik telah hadir ke pasaran dengan peningkatan yang luar biasa dalam permintaan dan harga untuk saham syarikat-syarikat ini. Kini, pelabur Asia Selatan juga akan mempunyai peluang untuk membeli saham IPO syarikat sukan elektronik yang menawarkan saham di pasaran saham NASDAQ AS. 

IPO sukan elektronik baru-baru ini:

  1. Esport Technologies melonjak 700% daripada tahap harga IPO. Seeking Alpha 9 Apr. 2021. Esports Technologies sekali lagi melonjak dalam dagangan awal selepas debut yang kuat semalam yang menyaksikan saham melonjak lebih 500% daripada tahap harga IPO mereka. Saham EBET naik 33.36% pra-pasaran ke $48.57 berbanding tanda harga IPO $6.00 setiap saham.                         
  2. Mobile Global Esports, telah disenaraikan di Nasdaq pada 29 Julai 2022, menetapkan harga 1.5 juta saham yang ditawarkan pada $4.00. Saham MGAM pergi untuk didagangkan setinggi $20 pada hari kedua perdagangan

Satu lagi syarikat seperti di atas, Mobile Global Esports Inc. atau MoGo, didagangkan 61.3 juta saham (volum yang tinggi), dalam 10 hari pertama perdagangan (kesemuanya di atas harga IPO $4 setiap saham) dan didagangkan setinggi $20 setiap saham dan mempunyai purata penutupan $7 setiap saham dalam 10 hari perdagangan pertama itu. Kini, Click IPO dijangka akan menawarkan saham sukan elektronik seterusnya dan sahamnya kepada orang ramai dalam beberapa minggu akan datang di aplikasinya.

ClickIPO telah mengambil bahagian dalam lebih daripada 200 IPO AS terkini, menghubungkan dengan lebih kurang 5,000,000 pelabur, melalui aplikasi mereka (yang bersepadu dengan Firma Broker Antarabangsa), membolehkan pelabur peluang untuk mendapatkan dan mengambil bahagian dalam IPO yang diingini  dan saham mereka melalui aplikasi mereka – ClickIPO. ClickIPO adalah aplikasi yang boleh dimuat turun di Vietnam dan “pengambil risiko IPO yang bersedia” atau “pedagang harian” akan mempunyai peluang untuk memiliki sebahagian daripada saham sukan elektronik tepat pada harga IPO $4 setiap saham dan menjualnya semula ke pasaran jika mereka mahu melalui perkongsian mereka dengan Tradestation. 

Mengenai Click IPO:

ClickIPO adalah kemudahan industri dunia yang pertama untuk mengoptimumkan pengedaran runcit Penawaran Awal dan Sekunder IPO.