Kemas kini Rawatan Kanser Darah Terkini Dibentangkan di Acara Tahunan NCCN Semasa Bulan Kesedaran Kanser Darah

NCCN 2023 Kongres Tahunan: Malignan Hematologi menampilkan perspektif pakar tentang perkembangan rawatan kanser darah, termasuk Kemaskini Garis Panduan Amalan Klinikal NCCN (Garis Panduan NCCN) , terapi CAR T-Cell, Perencat BTK, Pengikat T Sel Bispesifik, dan banyak lagi

SAN FRANCISCO, 18 Sept. 2023 — National Comprehensive Cancer Network® (NCCN®) 2023 Kongres Tahunan: Malignan HematologiTM kembali ke San Francisco minggu ini, buat pertama kali sejak 2019. Mesyuarat ini menampilkan pandangan daripada pakar terkemuka dunia tentang penyediaan rawatan optimum berasaskan bukti untuk pelbagai kanser darah, serta amalan terbaik untuk melindungi populasi yang mudah terjejas dalam landskap penjagaan kesihatan yang berubah.

Acara langsung ini akan berlangsung pada 22-23 September 2023, di Hilton San Francisco Union Square. Untuk butiran penuh dan untuk mendaftar, lawati NCCN.org/hem.

“Kami merancang program yang komprehensif untuk seluruh pasukan hematologi dan onkologi — dengan mengambil kira kemajuan, perbualan, dan kontroversi terkini dalam rawatan kanser darah pada hari ini,” kata pengerusi kongres Andrew D. Zelenetz, MD, PhD, Memorial Sloan Kettering Cancer Center. “Peserta dari seluruh dunia boleh belajar tentang bukti dan konsensus pakar terkini untuk meningkatkan hasil rawatan pelbagai jenis malignan hematologi. Acara ini juga menyediakan peluang untuk networking dan soalan kepada pakar terkemuka dalam bidang ini.”

Acara hibrid ini kembali ke California buat pertama kali dalam empat tahun, selepas mesyuarat tahun lepas di Bandar Raya New York. Peserta juga boleh menghadiri secara langsung dalam talian melalui platform maya mudah guna NCCN. Sesi akan kekal boleh diakses atas permintaan selama 60 hari selepas acara untuk semua pendaftar.

Antara topik yang dibincangkan tahun ini termasuk:

  • Mengenal pasti dan mengurus ketoksikan pada pesakit yang menerima terapi CAR T-sel
  • Revolusi rawatan kanser hematologi dengan pengikat T sel bispesifik
  • Mengintegrasikan sistem klasifikasi WHO/ICC baharu
  • Menangani ketidaksamaan akses dan kualiti penjagaan untuk pesakit myeloma berganda
  • Mengurus penyakit graft-versus-host pada penerima transplant
  • Pencegahan dan pengurusan pembekuan darah

Penceramah juga akan berkongsi maklumat dan penyelidikan berkaitan rawatan Leukemia Limfoblastik Akut Dewasa (ALL), Leukemia Mieloid Akut (AML), Malignansi Sel-B, Leukemia Limfositik Kronik/Limfoma Limfositik Kecil (CLL/SLL), Leukemia Mieloid Kronik, Limfoma Hodgkin, Limfoma Mantel Sel (MCL), Myeloma Berganda (MM), Sindrom Mielodisplastik (MDS), Mielofibrosis (MF), dan Makroglobulinemia Waldenström (WM).

“Persidangan ini bertujuan untuk memberikan kemaskini yang jelas, boleh difahami, dan boleh dilaksanakan untuk membantu penjaga yang sibuk menganalisis, menilai, dan memahami data klinikal baharu,” kata Wui-Jin Koh, MD, Naib Presiden Kanan, Ketua Pegawai Perubatan, NCCN. “Ini akan membantu kita semua mencapai hasil terbaik yang mungkin untuk orang yang menghidap kanser darah dalam landskap yang berubah dengan pesat.”

Simpan tarikh: Persidangan Tahunan NCCN 2024 akan berlangsung di Orlando, FL 5 – 7 April 2024. Lawati NCCN.org/conference untuk maklumat lanjut.

Mengenai National Comprehensive Cancer Network
National Comprehensive Cancer Network® (NCCN®) adalah perikatan bukan untung yang terdiri daripada pusat kanser terkemuka yang komited kepada penjagaan pesakit, penyelidikan, dan pendidikan. NCCN komited untuk meningkatkan dan memudahkan penjagaan kanser berkualiti, berkesan, saksama, dan boleh diakses agar semua pesakit dapat menjalani kehidupan yang lebih baik. Garis Panduan Amalan Klinikal dalam Onkologi NCCN (Garis Panduan NCCN®) menyediakan cadangan konsensus pakar yang telus, berasaskan bukti, dan pakar untuk rawatan kanser, pencegahan, dan perkhidmatan sokongan; ia diiktiraf sebagai standard arah tuju dan dasar dalam pengurusan kanser dan garis panduan amalan klinikal yang paling menyeluruh dan kerap dikemaskini yang ada dalam mana-mana bidang perubatan. Garis Panduan untuk Pesakit NCCN® menyediakan maklumat rawatan kanser pakar untuk memaklumkan dan memberi kuasa kepada pesakit dan penjaga, melalui sokongan daripada Yayasan NCCN®. NCCN juga memajukan pendidikan berterusan, inisiatif global, dasar, dan kerjasama penyelidikan & penerbitan dalam onkologi. Lawati NCCN.org untuk maklumat lanjut.

Media Contact:
Rachel Darwin
267-622-6624
darwin@nccn.org