Hospital Clinica Biblica Sertai Rangkaian Penyedia Global untuk Transformasi Penjagaan Kesihatan di Costa Rica

WEST PALM BEACH, Fla., 20 Sept. 2023 — Hospital Clinica Biblica, hospital swasta terbesar di Costa Rica, telah menyertai Global Provider Network (GPN), langkah yang memperluas akses kepada penjagaan kesihatan yang mampu milik dan bertaraf dunia di Costa Rica untuk pengguna dan majikan yang membiayai diri di Amerika.

GPN adalah rangkaian yang terdiri daripada hospital terkemuka dunia, yang menawarkan akses yang komprehensif dan mudah kepada pakej perubatan yang kompleks dan telus untuk pengantara, syarikat insurans, majikan yang membiayai diri, rujukan kerajaan, dan pengguna penjagaan kesihatan individu. 

GPN memastikan bahawa organisasi rujukan kini boleh dengan cepat mengakses rangkaian pembekal penjagaan kesihatan dengan diskaun dan komisen pra-runding. Pada masa yang sama, pembekal penjagaan kesihatan boleh memperluas jangkauan dan asas pesakit mereka, berkat akses pantas ke rangkaian global yang kukuh organisasi rujukan, dan pengguna melalui Global Healthcare Resources.

“Perkongsian kami dengan Global Provider Network adalah saat perubahan besar bagi kami dan untuk Costa Rica,” kata CEO Hospital Clinica Biblica, Gerardo Sanchez Cordero. “Clinica Biblica mempunyai sejarah panjang merawat pelancong perubatan dan menyediakan penjagaan kesihatan yang tinggi. Menyertai Global Healthcare Resources menunjukkan komitmen dan kapasiti kami untuk menyediakan penjagaan berkualiti kepada pelancong perubatan Amerika, membawa perniagaan kami ke tahap seterusnya.”

Sanchez menambah bahawa kakitangan hospital teruja tentang peluang yang dibawa oleh GPN, kerana ia membuka pintu kepada kerjasama strategik dengan perkhidmatan majikan yang membiayai diri dan membuka pintu kepada peluang baru.

Hospital Clínica Bíblica diakreditasi oleh Joint Commission International. Akreditasi ini telah dikekalkan selama 15 tahun, dan ia adalah berdasarkan standard kualiti hospital antarabangsa yang ditetapkan oleh JCI. Hospital ini juga telah mencapai meterai dan akreditasi Global Healthcare Accreditation, menunjukkan kapasiti dan komitmennya yang kukuh terhadap pengalaman pesakit yang cemerlang dan penjagaan kesihatan berkualiti.

Perkongsian bersejarah yang dicapai oleh Hospital Clínica Bíblica adalah sebahagian daripada perancangan strategik Kerajaan Republik Costa Rica, yang berusaha memposisikan Costa Rica pada tahap persaingan yang sangat kompetitif dari segi perkhidmatan perubatan di seluruh dunia.

“Bukan sahaja kami disokong oleh trajektori yang kami miliki di negara kami, tetapi dengan kerjasama ini, kami dapat meyakinkan pengguna kami bahawa prosesnya dikoordinasikan dan cekap dan bahawa ia berdasarkan standard pengetahuan dan budaya kualiti yang tinggi,” tambah Sanchez.

Ini berlaku ketika hospital itu mula berkembang pesat dengan pembinaan cawangan baru di sebelah timur bandar San José. Ia akan menjadi menara perubatan yang terletak di mini-bandar, dengan ruang seperti hotel, pusat pejabat, restoran, dan kedai, ketika ia bersedia untuk menarik pesakit antarabangsa.

Clinica Biblica telah menjadi pendorong utama penjagaan kesihatan yang cemerlang di Costa Rica, dengan banyak testimoni secara tempatan.

“Saya telah dirawat seperti Raja,” kata Rodrigo Salazar, yang melaporkan menerima penjagaan yang sangat baik di unit rawatan rapi hospital itu, di mana beliau berkata pengalaman pesakitnya adalah luar biasa. Pesakit lain juga telah berkongsi pengalaman mereka tentang penjagaan yang benar-benar diperibadikan daripada kakitangan hospital yang terlatih dan mahir.

Clinica Biblica, mereka semua berkata, adalah satu hospital yang benar-benar prihatin dan memberi keutamaan kepada hasil pesakit yang cemerlang dan merawat pesakit mereka sebagai manusia sepenuhnya dengan keluarga, harapan, dan impian, dan bukan hanya sebagai kes perubatan.

GPN, yang dilancarkan oleh Global Healthcare Resources, pihak berkuasa terkemuka dalam perjalanan perubatan, menyediakan penyelesaian yang disasarkan dan inovatif terhadap cabaran yang dihadapi oleh pihak berkepentingan dalam mengakses penjagaan kesihatan bertaraf dunia dan meningkatkan keuntungan.  

GPN pada dasarnya menyelesaikan masalah akses, membolehkan organisasi rujukan dan pembekal penjagaan kesihatan mengakses antara satu sama lain dengan mudah dan lancar, justeru, membolehkan setiap satu mengakses jumlah pesakit dan klien yang lebih banyak.

GPN juga menyelesaikan beberapa cabaran yang dihadapi oleh organisasi rujukan dan pembekal penjagaan kesihatan, termasuk:

  • Masa dan sumber yang terhad untuk mewujudkan dan memperluaskan rangkaian pembekal mereka
  • Pengetahuan atau kuasa membeli yang terhad untuk merundingkan diskaun atau komisen terbaik
  • Masa menunggu yang lama untuk mendapatkan kontrak dengan pembekal penjagaan kesihatan
  • Kekurangan pengetahuan dalam mengenal pasti pembekal penjagaan kesihatan yang betul, yang menyediakan perkhidmatan berkualiti tinggi dan komited kepada pengalaman pesakit yang cemerlang dan amalan terbaik global.
  • Kesukaran dalam mengakses teknologi dan model pembayaran yang mesra pengguna dan menjadikan transaksi mudah dan boleh diakses.

“Saya secara peribadi telah mengenali Clinica Biblica selama hampir 20 tahun dan ia adalah salah satu hospital pertama yang kami bekerjasama ketika kami melancarkan Persatuan Pelancongan Perubatan. Ahli keluarga saya dan saya mengalami sendiri penjagaan kesihatan berkualiti tinggi dan pengalaman pesakit luar biasa yang ditawarkan hospital itu. Kami teruja untuk membawa hubungan jangka panjang itu ke tahap yang lain,” kata Jonathan Edelheit, CEO & Pengasas Bersama Global Healthcare Resources dan Persatuan Pelancongan Perubatan.

Pasaran Amerika sudah berada di ambang ketidakmampuan dengan kos penjagaan kesihatan. Costa Rica dan Clinica Biblica menawarkan pilihan yang selamat, berkualiti tinggi dan mampu milik untuk prosedur perubatan utama, seperti penjagaan bariatrik, ortopedik dan pembedahan jantung,” tambah Jonathan.

Selain mempunyai akses kepada populasi pesakit, pembayar kesihatan, dan organisasi rujukan yang lebih luas untuk pembekal penjagaan kesihatan, serta akses kepada pembekal penjagaan kesihatan bertaraf dunia untuk pembeli, GPN juga menampilkan peserta dalam penerbitan tahunan yang disampaikan kepada pemain pasaran utama dan pembuat keputusan eksekutif di seluruh dunia, meningkatkan visibiliti dan pegangan mereka.

GPN juga menawarkan lebih banyak peluang latihan dalam perjalanan perubatan, akses kepada penyelesaian digital, dan peningkatan kerjasama dengan pembekal penjagaan kesihatan dan pakar pelancongan perubatan terkemuka.

Mengenai Global Healthcare Resources

Global Healthcare Resources ialah firma perunding pemasaran yang mengkhusus dalam perkembangan perniagaan dan perkhidmatan strategi dan penetrasi pemasaran dalam industri penjagaan kesihatan majikan, manfaat, kesejahteraan, dan perjalanan perubatan. Kami memanfaatkan kepimpinan pemikiran, latihan pendidikan, dan acara maya dan langsung untuk menghubungkan pembeli dan pembekal perkhidmatan bersama-sama untuk meningkatkan peluang perniagaan.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, kami telah memberi tumpuan kepada menggunakan hubungan antara motivasi peribadi dan profesional untuk membina perniagaan dan melancarkan tiga pelancaran dalam bidang utama yang diperlukan untuk pertumbuhan industri. Kos, Budaya, dan Penjagaan. Melalui pelancaran bulan ini, kami menjangkakan membina gerakan yang menggalakkan pertumbuhan melalui visi, misi, dan nilai bersama yang tidak dapat dipisahkan antara majikan dan pekerja. Bagi kami, ini bermakna peluang maya dan bersemuka untuk perniagaan dan perhubungan peribadi, program latihan dan pensijilan yang dibangunkan melalui perkongsian dengan pemikir utama utama di sepanjang misi setiap pelancaran bulan, dan memanfaatkan penerbitan dan podcast kami untuk memacu kepimpinan pemikiran dan kejayaan yang boleh dibuktikan dengan setiap pelancaran bulan.

Mengenai Hospital Clinica Biblica

Hospital Clinica Biblica adalah hospital swasta terbesar di Costa Rica, menawarkan perkhidmatan merentasi lebih daripada 80 kepakaran, termasuk pembedahan ortopedik, kardiologi, obstetrik dan ginekologi, dan pembedahan usus, pembedahan kepala dan leher, dan neurosurgeri. Ditubuhkan pada 1929, hospital ini telah berkembang menjadi Pusat Kecemerlangan utama di Amerika Latin, menyediakan penjagaan maju untuk banyak pesakit di seluruh rantau ini.

Hospital Clinica Biblica diakreditasi oleh Global Healthcare Accreditation, menunjukkan kapasitinya dalam Kualiti, Keselamatan, Kesan Alam Sekitar, Kesejahteraan Pekerja.

Misi Hospital adalah untuk menawarkan perkhidmatan kemanusiaan kepada semua yang memerlukannya. Kami percaya kepada kehidupan dan kesihatan rakyat. Sepanjang 94 tahun wujudnya, Hospital telah memudahkan akses ke penjagaan kesihatan komprehensif untuk populasi dengan faktor kerentanan budaya, geografi dan sosioekonomi.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai hospital ini, klik