Hong Kong sebagai Hab Penggunaan AI di Asia Pasifik “Gunakan AI Lebih Cepat!” adalah kunci ketika GPTBots mempercepatkan aplikasi perniagaan

HONG KONG, 18 September 2023 – Hong Kong perlu menggunakan AI lebih cepat, dan jawapannya adalah untuk memulakannya dengan Bot AI terlebih dahulu.

Dalam Seminar “Gunakan AI Lebih Cepat!” yang dihoskan hari ini oleh Aurora Mobile Limited (NASDAQ: JG) (“Aurora Mobile” atau “Syarikat”), pembekal terkemuka teknologi penglibatan pelanggan dan pemasaran di China. Penceramah Utama Dr HON Wendy Hong dari Ahli Majlis Perundangan menunjukkan bahawa Hong Kong perlu mencari cara yang berkesan untuk membawa teknologi AI yang mengganggu ini menjadi rutin harian orang Hong Kong yang bijak niaga supaya Hong Kong akan menjadi hab untuk Adopsi AI di Asia Pasifik pada masa depan.

Menggemakan mesej yang sama ialah HON Duncan Chiu, seorang lagi Ahli Majlis Perundangan, yang terlibat rapat dengan projek inovasi di bandar ini, “Walaupun perniagaan mempunyai pilihan untuk menggunakan alat AI seperti ChatGPT secara langsung, menghubungkan data dan pengetahuan unik mereka dengan LLM akan menjadi cara yang paling berkesan bagi perusahaan untuk mengaplikasikan AI.”

“Bot AI mungkin adalah masukan yang paling mudah untuk memanfaatkan kuasa AI, walaupun komuniti memerlukan alat yang mesra pengguna untuk membuat bot mereka sendiri yang disambungkan dengan LLM dan dilatih dengan pengetahuan domain mereka,”.

Profesor Sun Dong, Setiausaha bagi Inovasi, Teknologi dan Industri dan Tetamu Kehormat Seminar, seterusnya menggariskan kepentingan peranan kerajaan dalam menyokong pendidikan, penyelidikan, pembangunan dan aplikasi teknologi AI kerana beliau mengiktiraf bagaimana teknologi ini boleh mengubah model perniagaan dan daya saing ekonomi.

Sebenarnya, seperti yang ditunjukkan oleh ChatGPT, dinyatakan oleh Chris Luo, Ketua Pegawai Eksekutif Aurora Mobile, perniagaan Hong Kong perlu memperkenalkan Bot AI gred perusahaan pada kelajuan penuh kepada pekerja, pelanggan dan rakan kongsi mereka untuk mengotomatik komunikasi dan pengendalian data yang berulang, memperkayakan pengalaman pengguna dan mencipta produk dan pasaran baru. Ini bertepatan dengan pelancaran platform penciptaan bot AI pertama di Asia Pasifik yang dipanggil GPTBots yang dibangunkan oleh Aurora Mobile.

Pengguna perniagaan tanpa latar belakang pengaturcaraan boleh membina, melatih dan menggunakan Bot AI khusus fungsi dalam persekitaran perniagaan mereka dalam masa satu jam atau lebih. “Ia hanya beberapa klik jauhnya untuk mengatur ‘ChatGPT’ anda sendiri, dengan mudah, secara ekonomi dan berkesan,” kata Chris Luo.

Dari segi teknikal, Tony Leung, Penasihat Lembaga GPTBots.AI, berkata, “GPTBots melengkapi chatbot LLM generik dengan suntikan data peribadi dan penalaan berterusan yang boleh menggantikan chatbot berasaskan peraturan dengan pengalaman pengguna yang lebih baik dan kos yang lebih rendah. Direka sebagai platform perniagaan end-to-end untuk pengguna, GBTBots boleh disepadukan tanpa henti Bot AI ke dalam aplikasi dan aliran kerja sedia ada dengan plag-in.”

Pelbagai industri dari pelaburan, perakaunan, pendidikan, logistik, insurans, komunikasi, penulisan, undang-undang, eCommerce dan lain-lain telah berkongsi dalam acara pengalaman positif dan hasil Bot AI yang umum semasa perintis awal GPTBots.

Diringkaskan oleh salah seorang tetamu seminar, GPTBots boleh menjadi “permainan pemain untuk industri”. Dan rahsianya adalah untuk “menggunakan AI lebih cepat” dan tidak ragu-ragu lagi, kerana teknologi ini akan membuat esok sama sekali tidak dikenali.

Untuk maklumat lanjut mengenai GBTBots, sila layari:
www.gptbots.ai

Mengenai Aurora Mobile

GPTBOTS.AI adalah aliran perniagaan baru di Aurora Mobile yang menyediakan keupayaan AI Generatif yang berubah dengan cepat kepada perusahaan dan NGO. Ditubuhkan pada 2011, Aurora Mobile (Nasdaq: JG) adalah pembekal terkemuka teknologi penglibatan pelanggan dan pemasaran di China. Sejak penubuhannya, Aurora Mobile telah memberi tumpuan kepada menyediakan perkhidmatan pesanan yang stabil dan cekap kepada perusahaan dan telah berkembang menjadi pembekal perkhidmatan pesanan mudah alih utama dengan kelebihan pendahuluan. Dengan peningkatan permintaan untuk jangkauan pelanggan dan pertumbuhan pemasaran, Aurora Mobile telah membangunkan penyelesaian progresif seperti Pesanan Awan dan Pemasaran Awan untuk membantu perusahaan mencapai jangkauan dan interaksi pelanggan omnichannel, serta penyelesaian teknologi pemasaran berasaskan kecerdasan buatan dan data besar untuk membantu transformasi digital perusahaan.