Growatt Perkenalkan Penyelesaian Solar dan Penyimpanan yang Dipercayai, Cerdas di RE+ 2023

LAS VEGAS, 15 Sept. 2023 — Di RE+ 2023, Growatt mempamerkan pelbagai penyelesaian inovatif yang disesuaikan dengan tren pasaran AS dan keperluan pelanggan, termasuk penawaran solar dan penyimpanan untuk aplikasi kediaman dan komersial & perindustrian. Syarikat ini menekankan komitmennya untuk memberikan produk dan pengalaman luar biasa kepada pelanggan Amerika.

Growatt Introduces Reliable, Intelligent Solar and Storage Solutions at RE+ 2023
Growatt Introduces Reliable, Intelligent Solar and Storage Solutions at RE+ 2023

Pengenalan menonjol di pameran itu ialah MIN 3000-11400TL-XH2-US (siri XH2), iterasi dinaik taraf model XH dengan input arus string PV sehingga 16A, menandakan langkah besar menuju kecukupan diri tenaga di rumah tangga Amerika. Digandingkan dengan unit sokongan SYN 200E-23, sistem ini mencapai peralihan lancar antara mod grid dan luar grid dalam masa 20 milisaat, dilengkapi dengan fungsi UPS. Selanjutnya, ia menyokong sehingga tiga inverter dalam konfigurasi selari luar grid untuk sokongan keseluruhan rumah bagi rumah besar. Dengan menambah Sistem Bateri APX HV Growatt US, kediaman dapat memanfaatkan penyimpanan tenaga yang dipertingkatkan oleh teknologi sambungan pensuisan lembutnya. Inovasi ini membolehkan setiap modul secara bebas menguruskan pengecasan dan nyahcas, memberi fleksibilitas dan kemudahan pengembangan serta penyelenggaraan yang lebih baik.

Turut dipamerkan ialah Sistem Bateri ALP LV dan SPH 10000TL-HU-US, penyelesaian fasa terpisah untuk output 120/240Vac tanpa memerlukan transformer luaran. Tidak hanya dibezakan oleh peralihan ultra cepat 10 milisaat ke kuasa luar grid, inverter ini juga menonjol dengan tiga Penjejak Titik Kuasa Maksimum (MPPT), setiap satu mampu arus input maksimum 22A, dan keserasian dengan modul kuasa tinggi. Kemampuan selari luar gridnya meliputi sehingga enam inverter, menyerlahkan daya adaptasinya. Reka bentuk modular Bateri ALP LV menyederhanakan pemasangan, sementara keupayaan cas dan nyahcas sehingga 220A meningkatkan prestasi untuk setiap kluster bateri.

Selain itu, Growatt memperkenalkan tiga fasa 208V WIT 28-55K-A(H)U-US dan tiga fasa 480V WIT 50-100K-A(H)U-US inverter hibrid, yang sepadan dengan Bateri Komersial APX. Penyelesaian penyimpanan tenaga ini memenuhi tuntutan persekitaran K&I. Ia merupakan reka bentuk semua-dalam-satu yang menggabungkan 10 penjejak MPP, PCS, dan ATS. Dalam mod luar grid, sistem ini boleh diperluas dengan sehingga tiga inverter secara selari, mencapai kapasiti kumulatif 300kW; manakala konfigurasi inverter selari boleh discan sehingga sembilan apabila dalam mod grid. Untuk membolehkan prestasi optimum, ia menyokong output tidak seimbang fasa tiga 100% dan output beban berterusan 110%, memastikan keupayaan kuasa yang kukuh. Seperti rakan kediamannya, Bateri Komersial APX memanfaatkan kelebihan teknologi sambungan pensuisan lembut, memudahkan integrasi paket bateri dengan Keadaan Cas (SOC) yang berbeza, paket bateri baru dan lama dalam satu sistem, sekali gus menyederhanakan penempatan dan mengurangkan kos.

Frank Qiao, Naib Presiden Growatt, menekankan peningkatan permintaan untuk fotovolta solar di Amerika Syarikat, dengan menyatakan, “Penyelesaian tenaga kami telah memberdayakan rumah, perniagaan, dan komuniti di lebih 180 negara di seluruh dunia. Pada masa hadapan, kami akan terus memanfaatkan kepakaran kami dan menyampaikan penyelesaian solar dan penyimpanan yang boleh dipercayai dan pintar ke pasaran AS.”