GoPlay Umum Penjenamaan Semula sebagai Everywhere.id, Perkenalkan Nama Baharu di Persidangan HUB.ID X Nexticorn 2023

Everywhere.id melancarkan Main Di Mana-Mana, sasar pertumbuhan dan perluasan kebangsaan pada 2024

BALI, Indonesia, 15 Sept. 2023 — Di acara Nexticorn 2023, Everywhere.id mengumumkan pelancaran Main Di Mana-Mana, satu penyelesaian baru untuk membawa persembahan muzik langsung menerusi teknologi strim langsung.

Edy Sulistyo, Ketua Pegawai Everywhere Everywhere.id, memperkenalkan Main Di Mana-Mana di acara HUB.ID Summit X Nexticorn 2023 (15/9/23).
Edy Sulistyo, Ketua Pegawai Everywhere Everywhere.id, memperkenalkan Main Di Mana-Mana di acara HUB.ID Summit X Nexticorn 2023 (15/9/23).

Everywhere.id komited untuk memberikan yang terbaik kepada penggunanya. “Hari ini menandakan permulaan baru. Kami mahu membantu menjembatani jurang antara pencipta kandungan dan industri hospitaliti di Indonesia. Dengan cara ini, pencipta boleh mengakses pentas hiburan, dan pemilik industri hospitaliti boleh mendapat akses terus kepada semua pencipta berbakat dari seluruh Indonesia, menawarkan pengalaman unik kepada pelanggan mereka” kata Edy Sulistyo, Ketua Pegawai Everywhere.

Main Di Mana-Mana sudah tersedia di lima bandar utama di Indonesia, termasuk Jakarta, Bandung, Jogja, Medan, dan Bali. Main Di Mana-Mana akan segera tersedia di bandar-bandar lain untuk mencapai audiens yang lebih luas di Indonesia.

Edy Sulistyo menambah, “Kami melihat potensi besar dalam industri dengan banyak ruang untuk berkembang. Ramai pencipta memerlukan bantuan untuk meningkatkan kualiti hidup mereka. Kami percaya Main Di Mana-Mana boleh menjadi penyelesaian baru untuk menangani pelbagai isu yang telah diabaikan.”

Satu isu penting yang disasarkan Main Di Mana-Mana ialah menghubungkan pencipta dengan pentas mereka, seperti venue seperti kafe atau restoran. Gangguan model perniagaan tradisional pemadanan bakat dan venue diperlukan sebagai inovasi terutama dalam era pasca pandemik. Main Di Mana-Mana berusaha untuk menangani ini dengan teknologi strim langsungnya, membolehkan pemilik venue untuk mewujudkan penglibatan yang lebih baik dengan pengunjung mereka melalui kandungan hiburan berkualiti tinggi pada harga yang berpatutan. Simbiosis mutual yang dibina dalam ekosistem perniagaan Everywhere.id dijangka mendorong rantaian ekonomi yang meningkatkan industri kreatif, perniagaan hospitaliti, dan kualiti hidup pencipta di Indonesia.

Everywhere.id mempunyai harapan tinggi untuk tahun depan. “Kami percaya pada potensi strim langsung. Pada 2024, kami bertujuan untuk pertumbuhan pesat dan kehadiran di semua bandar utama di Indonesia,” kata Edy mengakhiri.

Mengenai Everywhere.id:
Berasal dan berevolusi dari GoPlay, Everywhere.id muncul sebagai platform penyelesaian hiburan strim langsung untuk menghubungkan perniagaan dan audiens mereka dengan kandungan berkualiti. Everywhere.id percaya pada peluang tanpa batas persembahan maya melalui teknologi strim langsung, menyokong kesejahteraan ekonomi pencipta dan sudah tentu menyumbang kepada industri pelancongan dengan menawarkan hiburan yang lebih berpatutan.

Mengenai Main Di Mana-Mana:
Main Di Mana-Mana adalah produk Everywhere.id yang boleh menyediakan penyelesaian untuk membawa kandungan hiburan ke mana sahaja dan bila-bila masa. Melalui teknologi yang digunakan, Main Di Mana-Mana boleh membawa persembahan maya daripada pencipta Indonesia terbaik pada harga yang berpatutan. Main Di Mana-Mana adalah penyelesaian cekap untuk pemilik perniagaan untuk menawarkan pengalaman persembahan maya yang serupa dengan persembahan langsung pada harga yang berpatutan. Main Di Mana-Mana kini tersedia di lima bandar utama di Indonesia dan akan segera tersedia di seluruh negara.

Hubungi Media:
Rizki Suluh Adi
R@everywhere.id
+6281384189995