FUJIFILM Business Innovation Mendorong Inisiatif Kelestarian dengan Mesin Fotokopi Pelbagai Fungsi Terbaik di Asia Pasifik

Melancarkan Pencetak Multifungsi Didaur Ulang, ApeosPort-VI C5571 R dan C3371 R

SINGAPURA, 14 Sept. 2023 — FUJIFILM Business Innovation Asia Pacific melancarkan dua pencetak digital multifungsi A3 warna yang dibuat semula*1, ApeosPort-VI C5571 R dan C3371 R dari siri ApeosPort-VI C. Pencetak ini dibangunkan berdasarkan prinsip menganggap produk terpakai sebagai sumber berharga dan bukannya sisa buangan. Penjualan akan bermula pada 15 September di rantau Asia Pasifik*2.

Dalam ekonomi mampan, adalah penting untuk mengekalkan kualiti dan konsistensi bahan yang digunakan dalam produk kitar semula. FUJIFILM Business Innovation komited kepada pembangunan mampan dan telah mengukuhkan strategi alam sekitarnya dengan pelbagai inisiatif, seperti mengumpul produk terpakai daripada pengguna untuk mengamalkan sistem gelung tertutup. Siri pencetak dibuat semula mengurangkan impak alam sekitar dengan kadar penggunaan semula bahagian sebanyak 84% (mengikut berat), dan pengurangan pelepasan CO2 sebanyak 56% berbanding pencetak baru*3 sepanjang kitaran hayat produk.

Ciri-ciri utama ApeosPort-VI C5571 R / C3371 R

  • Menggalakkan penjimatan tenaga dan kemudahan pengguna
    • Dilengkapi dengan teknologi Smart WelcomEyes, pencetak dengan pantas mengesan pengguna yang menghampiri mesin dan secara automatik keluar daripada mod tidur dalam masa lima saat atau kurang, menggunakan teknologi pemanas IH-Fuser serta-merta
  • Nikmati kualiti cetakan hidup dan percetakan kelajuan tinggi
    • Cetakan resolusi tinggi pada 1,200 x 2,400 dpi menggunakan toner Super EA-Eco, salah satu saiz zarah toner terkecil dalam industri
    • ApeosPort-VI C5571 R mencetak pada 55 halaman seminit, manakala ApeosPort VI C3317 R mencetak pada 35 halaman seminit, dalam kedua-dua warna dan monokrom (A4 LEF)
  • Kedua-dua produk dilengkapi dengan fungsi salinan, cetak, dan imbasan duplex automatik sekali lalu

[Sistem gelung tertutup]

FUJIFILM Business Innovation menubuhkan dasar kitar semula seluruh syarikat pada tahun 1995 dan sistem pengeluaran mampan yang memeriksa keseluruhan kitaran hayat produk, dari peringkat perancangan produk, pembangunan, dan pengeluaran hingga pelupusan diperkenalkan pada tahun yang sama. Bertujuan untuk mencapai “sifar tanah longgok” tak terhingga, produk terpakai dikumpul, bahagian dipilih, dan digunakan semula melalui aplikasi teknologi kitar semula.

FUJIFILM Business Innovation akan menyumbang ke arah masyarakat rendah karbon melalui teknologi, produk, dan perkhidmatan inovatif, dan untuk mencapai matlamat akhir Rancangan Nilai Mampan 2030 Kumpulan Fujifilm dengan pengurangan pelepasan CO2 di seluruh kitaran hayat produk sebanyak 50% menjelang tahun fiskal 2030 dan mencapai pelepasan CO2 bersih sifar menjelang tahun fiskal 2040.

FUJIFILM Business Innovation Closed-Loop System
Sistem Gelung Tertutup FUJIFILM Business Innovation

 

*1: Produk dibuat semula dibuat daripada produk terpakai yang dikumpul daripada pengguna. Produk itu dibuka dan dibersihkan. Bahagian yang tidak memenuhi standard kualiti tertentu diganti.

*2: Sila semak dengan pejabat FUJIFILM Business Innovation tempatan anda tentang ketersediaan peranti.

*3: Apabila membandingkan ApeosPort-VI C4471 RC dan ApeosPort VI C4471.

Mengenai FUJIFILM Business Innovation

FUJIFILM Business Innovation adalah pemimpin global yang komited untuk terus memberi inovasi kepada perniagaan pelanggan di seluruh dunia, untuk mewujudkan tempat kerja yang inovatif dan memuaskan dengan menggunakan maklumat dan pengetahuan secara berkesan melalui transformasi digital (DX). Kami telah merintis pelbagai teknologi dan mengumpul kepakaran sejak penubuhan kami pada tahun 1962, untuk membina persekitaran yang menggalakkan penggunaan kreativiti seseorang untuk memaksimumkan kekuatan organisasi. Portfolio kami termasuk menjalankan R&D, pembuatan dan penjualan penyelesaian aliran kerja, perkhidmatan IT, dan peralatan percetakan seperti pencetak multifungsi digital (MFP) kelas dunia. Kami juga menawarkan perkhidmatan penyumberan proses perniagaan (BPO) serta sokongan pemasaran dan pelaksanaan untuk sistem Perancangan Sumber Enterprise (ERP).

Pada 1 April 2021, kami telah menukar nama syarikat kepada FUJIFILM Business Innovation. Lebih daripada sekadar perubahan nama, ia mewakili komitmen kami untuk terus sebagai syarikat yang sentiasa mengejar inovasi perniagaan. FUJIFILM Business Innovation Asia Pasifik adalah ibu pejabat serantau syarikat global, FUJIFILM Business Innovation, yang menyediakan sokongan korporat dan perkhidmatan dikongsi untuk rantau Asia Pasifik.

https://fujifilm.com/fbglobal