Fintech gergasi EBANX meluaskan operasi ke India, memanfaatkan pasaran pembayaran digital dan perdagangan digital yang pesat membangun

Syarikat teknologi yang mengkhusus dalam pembayaran untuk ekonomi yang sedang berkembang menyedari peluang di India sektor perdagangan digital yang berkembang pesat, menyediakan pedagang global dengan kaedah pembayaran tempatan yang paling digunakan di negara itu

CURITIBA, Brazil, 18 Sept. 2023 — Syarikat teknologi yang mengkhusus dalam pembayaran untuk pasaran yang sedang meningkat EBANX hari ini mengumumkan pengembangan operasinya ke India, menambah wilayah baru ke portfolio mereka yang sudah mencapai 18 negara di Amerika Latin dan Afrika. Dengan solusi teknologi dan kewangan, EBANX akan membolehkan pedagang global menawarkan pelanggan India mereka kaedah pembayaran tempatan yang paling digunakan, bermula dengan sistem pembayaran masa nyata tempatan UPI (Unified Payments Interface) dan kad, membolehkan perniagaan dan orang ramai berkembang dalam ruang perdagangan digital yang pesat berkembang di India.

Selepas mengembangkan tapaknya ke 15 negara Amerika Latin selama lebih sedekad dan baru-baru ini 3 negara Afrika, EBANX meneruskan pengembangan globalnya di benua Asia. India mempunyai potensi besar untuk solusi pembayaran digital, dan EBANX komited untuk memanfaatkan peluang ini. Sektor perdagangan digital negara ini dijangka tumbuh 35% menjelang 2025, menurut unjuran dari Statista, dengan nilai pasaran melebihi USD 100 bilion dan potensi asas pengguna 400 juta orang. Apabila India maju ke arah menjadi ekonomi terbesar ketiga dunia menjelang 2027, mengatasi Jepun dan Jerman, KDNK-nya boleh lebih daripada berganda menjelang 2031, mencapai USD 7.5 trilion yang mengkagumkan, menurut Morgan Stanley.

Dengan mengembangkan operasinya ke India, EBANX bertujuan untuk menjembatani jurang antara perniagaan global dan pelanggan India, membolehkan pengalaman pembayaran yang selamat, mudah, dan disesuaikan tempatan merentasi vertikal industri seperti SaaS, Permainan Digital, Media Sosial, Iklan Digital, Streaming, dan Runcit Dalam Talian. Apabila syarikat ini meneruskan misinya untuk berkembang ke pasaran yang sedang meningkat, langkah strategik ini mengukuhkan komitmen EBANX untuk memberdayakan perniagaan, pelanggan, dan ekosistem seluruh dunia.

India adalah pasaran yang sangat kuat untuk perdagangan digital global. Negara ini melihat pembayaran digitalnya tumbuh empat kali ganda dalam enam tahun kebelakangan ini, mengukuhkan lanskap pembayaran yang sangat pelbagai dan berpusatkan pelanggan yang mempunyai akses sebagai terasnya. Kami gembira untuk mengembangkan operasi kami ke India, membawa kepakaran kami dalam menghubungkan ekonomi yang sedang meningkat dan jenama global tetapi, yang paling penting, mempunyai peluang untuk menjadi sebahagian daripada percepatan yang berlaku di negara ini,” kata João Del Valle, CEO dan Pengasas Bersama EBANX.

UPI, pembayaran tempatan yang semakin popular untuk pelanggan India

Dicipta pada April 2016 oleh Perbadanan Pembayaran Negara India (NPCI), UPI adalah teknologi yang menggabungkan pelbagai perkhidmatan perbankan, penyaluran dana yang lancar, dan pembayaran pedagang ke dalam satu aliran semakan keluar perdagangan dalam talian. UPI telah muncul sebagai sistem pembayaran masa nyata yang popular, membolehkan individu membuat transaksi cepat dan selamat menggunakan telefon pintar.

Dengan lebih 300 juta pengguna di India, menurut NPCI, UPI telah memproses lebih USD 1 trilion dalam setahun lalu, bersamaan dengan sepertiga KDNK negara, seperti yang dinyatakan oleh entiti tersebut. Penggunaan meluas ini menunjukkan kemudahan dan kebolehpercayaan perkhidmatan UPI, termasuk pemindahan dana antara rakan sebaya, pembayaran bil, pembelian dalam talian, dan banyak lagi.

Di pasaran yang sedang meningkat seperti negara-negara Amerika Latin dan Afrika, kami melihat pergerakan ke arah pembayaran masa nyata dan alternatif. India adalah pelopor dalam sistem pembayaran segera, dan itulah sebabnya EBANX akan memulakan operasinya dengan memberi tumpuan kepada UPI sebagai salah satu kaedah pembayaran utama,” kata Paula Bellizia, Presiden Pembayaran Global di EBANX. Apabila pasaran India menerima pembayaran dan perdagangan digital yang terus berkembang dengan hangat, kami melihat peluang besar untuk perniagaan, dan perkongsian bermakna yang dijalin. Peta jalan kami untuk India selaras sepenuhnya dengan misi teras kami di EBANX: mewujudkan akses melalui solusi teknologi dan kewangan, untuk menghubungkan jutaan orang, perniagaan dan ekosistem di pasaran yang sedang meningkat ke ekonomi digital global,” tambahnya.

Dengan operasi 24/7 dan sokongan untuk bank pelbagai, UPI menawarkan pengguna keupayaan untuk membuat pembayaran, menghantar dan menerima wang menggunakan ID UPI unik atau mengimbas kod QR. Sistem ini juga termasuk ciri berulangan, membolehkan pengguna menjadualkan pembayaran untuk langganan, seterusnya meningkatkan daya tarikannya kepada perniagaan dan pengguna.

MENGENAI EBANX

EBANX ialah platform pembayaran terkemuka yang menghubungkan syarikat global dengan pelanggan dari salah satu pasaran digital yang paling pesat berkembang di dunia. Syarikat ini ditubuhkan pada 2012 di Brazil dengan misi memberi orang akses untuk membeli dalam perdagangan digital antarabangsa. Dengan teknologi dan infrastruktur canggih yang dimiliki, digabungkan dengan pemahaman mendalam tentang pasaran di mana ia beroperasi, EBANX membolehkan perniagaan global menyambung dengan ratusan kaedah pembayaran yang berbeza di negara yang berlainan di Amerika Latin, Afrika, dan Asia. EBANX pergi melangkaui pembayaran, meningkatkan jualan dan memupuk pengalaman pembelian yang lancar untuk perniagaan dan pelanggan.

Untuk maklumat lanjut:
Laman web: https://www.ebanx.com/en/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/ebanx

Agensi Kandungan PR Content CO:
Leonardo Stamillo
+1 (646) 393-7460
leo@contentco.tech