Cyolo Dianugerahkan oleh Frost & Sullivan kerana Menyampaikan Sambungan Tanpa Halangan dan Selamat dengan Penyelesaian Akses Zero-trust Inovatif

Cyolo menawarkan satu penyelesaian mudah dipasang, digunakan dan diurus yang melindungi syarikat global daripada senario akses berisiko tinggi dan memastikan persekitaran teknologi operasi (OT) yang selamat.

SAN ANTONIO, 19 Sept. 2023Frost & Sullivan baru-baru ini menyelidik pasaran akses jauh selamat Amerika Utara untuk persekitaran OT dan, berdasarkan penemuan mereka, mengiktiraf Cyolo, penyedia akses selamat untuk semua infrastruktur penting, dengan Anugerah Inovasi Produk Baru Amerika Utara 2023 untuk Akses Jauh Selamat ke Teknologi Operasi dan Sistem Kawalan Industri (OT/ICS).

Apabila perusahaan perindustrian maju secara digital, mengamankan sambungan ke peranti penting adalah kunci untuk melaksanakan strategi pertumbuhan mereka. Frost & Sullivan melakukan penilaian terhadap penyelesaian akses yang tersedia untuk persekitaran OT/ICS dan memberikan anugerah kepada platform Cyolo kerana ia menyediakan penyelesaian akses zero-trust sejagat (ZTA) yang menyediakan akses identiti berasaskan selamat yang tidak tertandingi kepada pengguna tempatan, jauh dan pihak ketiga.

Cyolo menyelesaikan kelemahan alat akses jauh standard dan kaedah konektiviti dengan hanya memberikan akses kepada pengguna yang dibenarkan dan memantau interaksi walaupun selepas kebenaran. Penyelesaian ini memberikan akses kepada aset berdasarkan identiti, meminimumkan risiko peretas mengakses rangkaian melalui kredensial curi, terutama dalam industri seperti sains hayat, farmasi, minyak dan gas, tenaga, perbankan, dan insurans. Mampu beroperasi tanpa sebarang sambungan luaran, Cyolo dengan lancar menyampaikan konektiviti canggih dan selamat ke persekitaran OT tanpa menjejaskan aliran kerja operasi.

Kaedah akses jauh dan konektiviti standard membenarkan akses rangkaian yang luas dengan kredensial curi, yang meningkatkan risiko penyerang mendapatkan akses kepada maklumat sensitif. Prestasi produk Cyolo jauh lebih unggul berbanding pesaing kerana ia mengurangkan peluang serangan dengan memberikan pengguna akses terhad kepada aset.

“Cyolo menawarkan pendekatan platform tunggal dengan keselamatan lengkap dengan menggabungkan yang terbaik daripada beberapa kategori teknologi. Oleh itu, satu lagi perkara yang Cyolo lakukan berbeza daripada penyelesaian pesaing adalah ia boleh melaksanakan Pengurusan Identiti dan Akses secara asli dalam platformnya dan tidak memerlukan integrasi dengan platform atau alat lain,” kata Sankara Narayanan, ketua industri di Frost & Sullivan.

Cyolo merekabentuk teknologi inovatifnya untuk berintegrasi dengan pelbagai aplikasi dan sistem, yang menjadikannya produk yang menarik untuk persekitaran IT dan OT. Penyelesaian ZTA sejagat yang unik dan antara muka pengguna yang menampilkan pengalaman pengguna intuitif, mudah digunakan, dan sangat dioptimumkan yang bersepadu dengan lancar dengan kebanyakan teknologi sedia ada, termasuk aplikasi lama, persekitaran terpencil dan dilindungi, topologi rangkaian semasa, dan infrastruktur identiti. Selain itu, luar biasa mudah digunakan penyelesaian Cyolo membolehkan pelanggan untuk menggunakan dalam masa satu hari sahaja, menjamin semua pemegang taruh dapat memanfaatkan potensi penuh penyelesaian dengan cepat dan menunjukkan nilai pelaburan pasukan dari hari pertama.

“Cyolo menawarkan konektiviti moden yang selamat ke persekitaran OT tanpa menghalang operasi perniagaan dan sistem pengeluaran atau mengganggu aliran kerja pekerja atau operasi/perniagaan, yang sangat penting bagi sesebuah syarikat untuk kekal selamat, tangkas, dan produktif,” kata Sankara Narayanan. Atas prestasi keseluruhan yang kukuh, Cyolo mendapat Anugerah Inovasi Produk Baru Frost & Sullivan 2023 dalam pasaran akses jauh selamat Amerika Utara untuk persekitaran OT.

“Pengiktirafan Frost & Sullivan menonjolkan komitmen Cyolo untuk menyediakan pendekatan paling lengkap terhadap akses korporat, melindungi aset paling berharga perusahaan,” kata Joe O’Donnell, GM OT – SVP Pembangunan Korporat di Cyolo. “Tidak seperti banyak vendor zero trust yang mendakwa memberikan cebisan dan kepingan model akses selamat dalam lanskap ICS/OT, Cyolo benar-benar menawarkan klien cara untuk menyambungkan identiti kukuh ke aplikasi, berbanding cara tradisional, usang pengguna ke rangkaian. Klien kami menyokong Platform Zero-Trust kami dan menegaskan bahawa ‘Cyolo adalah satu-satunya penyelesaian yang OT dan IT setuju’.”

Setiap tahun, Frost & Sullivan menganugerahkan anugerah ini kepada syarikat yang telah membangunkan elemen inovatif dalam produk dengan memanfaatkan teknologi terkemuka. Anugerah ini mengiktiraf ciri-ciri nilai tambah/manfaat produk dan peningkatan pulangan pelaburan (ROI) yang ia berikan kepada pelanggan, yang seterusnya meningkatkan pengambilan pelanggan dan potensi penetrasi pasaran keseluruhan.

Anugerah Amalan Terbaik Frost & Sullivan mengiktiraf syarikat-syarikat di pelbagai pasaran serantau dan global atas pencapaian dan prestasi unggul dalam kepimpinan, inovasi teknologi, perkhidmatan pelanggan, dan pembangunan produk strategik. Para penganalisis industri membandingkan peserta pasaran dan mengukur prestasi melalui temu bual mendalam, analisis, dan penyelidikan sekunder yang luas untuk mengenal pasti amalan terbaik dalam industri.

Mengenai Frost & Sullivan

Selama enam dekad, Frost & Sullivan telah terkenal di seluruh dunia atas peranannya membantu pelabur, pemimpin korporat, dan kerajaan menavigasi perubahan ekonomi dan mengenal pasti teknologi gangguan, Mega Trends, model perniagaan baru, dan syarikat untuk tindakan, yang menghasilkan aliran peluang pertumbuhan yang berterusan untuk mendorong kejayaan masa depan. Hubungi kami: Mulakan perbincangan.

Hubungi:

Ashley Weinkauf
P: 210-844-2505
E: ashley.weinkauf@frost.com 

Mengenai Cyolo

Cyolo membantu organisasi dalam ruang IT dan OT untuk kekal selamat dan produktif dalam era tenaga kerja teragih dan ancaman siber yang belum pernah berlaku sebelum ini. Penyelesaian akses zero-trust generasi seterusnya Cyolo membolehkan semua pengguna, termasuk pekerja, pihak ketiga serta pekerja jauh dan tapak, untuk menyambung ke persekitaran kerja mereka dengan lancar dan selamat melalui akses berasaskan identiti moden. Menyediakan satu penyelesaian seragam yang bersepadu dengan teknologi sedia ada dan dipasang dengan mudah di awan, di premis atau dalam model hibrid, Cyolo memberdayakan tenaga kerja global untuk mengakses apa-apa sahaja dari mana sahaja dengan selamat.   

Kontak  
Pertanyaan Media Cyolo  
10Fold  
cyolo@10Fold.com