CTA Umumkan Teknologi sebagai Tiang Keselamatan Manusia Baharu

Acara di UN SDG Zone menyerlahkan kuasa teknologi untuk menyelesaikan cabaran global yang besar

NEW YORK, 18 Sept. 2023 — Persatuan Teknologi Pengguna (CTA)® hari ini mengumumkan teknologi sebagai pilar keselamatan manusia kelapan yang baru bagi kempen Keselamatan Manusia untuk Semua (HS4A). Pengumuman itu berlangsung di acara di Kampus Utama Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, yang dianjurkan bersama oleh CTA, Akademi Seni dan Sains Dunia (WAAS) dan Dana Amanah PBB untuk Keselamatan Manusia semasa sesi ke-78 Perhimpunan Agung PBB.

“Teknologi membuat dunia kita menjadi tempat yang lebih baik untuk didiami bagi berbilion-bilion orang, dan kita baru mengores permukaan apa yang mungkin,” kata Gary Shapiro, presiden dan CEO, CTA. “Saya gembira dapat meneruskan kerja dengan Dana Amanah PBB untuk Keselamatan Manusia dan Akademi Seni dan Sains Dunia untuk memajukan kempen global HS4A dan mempamerkan inovasi yang mengubah dunia kita – di CES 2024 dan seterusnya.”

Penambahan teknologi sebagai pilar keselamatan manusia – bersama-sama dengan keselamatan ekonomi, alam sekitar, makanan, kesihatan, politik, peribadi dan komuniti – mencerminkan kuasa teknologi sebagai alat untuk memajukan keselamatan manusia dalam semua dimensinya. Akses kepada teknologi meningkatkan pengalaman manusia. Ia penting untuk pembangunan, membolehkan kita melakukan lebih banyak dengan kurang, menangani cabaran dunia yang paling mendesak dan menutup jurang pelaburan matlamat pembangunan mampan (SDG).

Tema-tema ini menghidupkan acara PBB, yang menampilkan ucapan oleh Utusan Sekretaris Jeneral PBB mengenai Teknologi Amandeep Singh Gill, serta perbincangan panel mengenai kuasa teknologi untuk menangani cabaran global dengan Kinsey Fabrizio, SVP CES dan Keahlian, CTA; Garry Jacobs, Presiden & CEO, WAAS; dan Megan Lee, Pengerusi dan CEO, Panasonic, dimoderatorkan oleh Penulis Kanan Perniagaan CNN Samantha Kelly. Rakaman acara boleh ditonton melalui UN Web TV. 

Hubungan antara teknologi dan keselamatan manusia akan meresapi seluruh CES 2024, yang akan mempamerkan teknologi yang menangani cabaran terbesar dunia melalui pameran lantai, program persidangan dan program Anugerah Inovasi.

Mengenai Persatuan Teknologi Pengguna: 
Sebagai persatuan perdagangan teknologi terbesar di Amerika Utara, CTA® adalah sektor teknologi. Ahli kami adalah inovator terkemuka dunia – dari permulaan hingga jenama global – yang membantu menyokong lebih daripada 18 juta pekerjaan Amerika. CTA memiliki dan menghasilkan CES® – acara teknologi paling berkuasa di dunia. Cari kami di CTA.tech. Ikuti kami di @CTAtech. 

Mengenai CES:  
CES® adalah acara teknologi paling berkuasa di dunia – tempat ujian untuk teknologi terobosan dan inovator global. Di sinilah jenama terbesar dunia menjalankan perniagaan dan bertemu rakan kongsi baru, dan inovator paling tajam memijak pentas. Dimiliki dan dihasilkan oleh Persatuan Teknologi Pengguna (CTA)®, CES menampilkan setiap aspek sektor teknologi. CES 2024 akan berlangsung 9-12 Jan. 2024, di Las Vegas. Ketahui lebih lanjut di CES.tech dan ikuti CES di media sosial.