Cheche Group Inc. dan Prime Impact Lengkapkan Gabungan Perniagaan

  • Saham biasa Kelas A Cheche dan waran akan mula didagangkan di Nasdaq pada 18 September 2023, di bawah simbol “CCG” dan “CCGWW” masing-masing.
  • Pembiayaan saham biasa dan baki akaun amanah dijangka menjana kira-kira $22.1 juta hasil untuk Cheche

BEIJING dan SAN JOSE, Calif., 18 Sept. 2023 — Cheche Group Inc. (“Cheche” atau “Syarikat”), platform teknologi insurans auto terkemuka China, hari ini mengumumkan penyelesaian gabungan perniagaan (“Gabungan Perniagaan”) yang sebelum ini diumumkan dengan Prime Impact Acquisition I (“Prime Impact”) pada 14 September 2023. Syarikat tersenarai selepas Gabungan Perniagaan ialah Cheche Group Inc., dan Saham biasa Kelas A dan warannya akan mula didagangkan di Bursa Saham Nasdaq (“Nasdaq”) di bawah simbol “CCG” dan “CCGWW” masing-masing, pada 18 September 2023.

Pengumuman penyelesaian Gabungan Perniagaan datang selepas pemegang saham Prime Impact mengundi untuk meluluskan transaksi pada 12 September 2023 dan semua syarat penutupan yang tinggal dipenuhi. Keputusan rasmi lengkap undian termasuk dalam laporan semasa pada Borang 8-K yang difailkan oleh Prime Impact pada 13 September 2013, dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC) di www.sec.gov.

Lei Zhang, Pengasas, CEO dan Pengerusi Cheche, berkata, “Saya sangat bangga dengan apa yang telah dicapai oleh pasukan Cheche yang luar biasa dalam sembilan tahun kebelakangan ini. Penyenaraian yang berjaya di Nasdaq merupakan tonggak penting dalam melaksanakan strategi pertumbuhan kami, dan saya menantikan trajektori yang dipertingkatkan. Sebagai platform teknologi terkemuka untuk insurans auto di pasaran auto terbesar dunia, Cheche berada dalam kedudukan unik untuk memacu transformasi digital dan inovasi dalam industri global.”

“Kami berbesar hati untuk mengumumkan penyelesaian Gabungan Perniagaan kami dengan Cheche dan sangat teruja dengan masa depan Syarikat sebagai pemimpin teknologi inovatif,” kata Mark Long, Pengasas Bersama, Ketua Pegawai Eksekutif Bersama, dan Ketua Pegawai Kewangan Prime Impact. “Kami sangat kagum dengan strategi Lei untuk memanfaatkan platform transaksi insurans Cheche yang luas untuk menyediakan penyelesaian SaaS berasaskan AI dan analitik yang boleh diskalakan kepada pemegang taruh utama dalam ekosistem insurans, termasuk penanggung insurans terkemuka, pengeluar kenderaan tenaga baharu (“NEV”) dan perantara. Sebagai syarikat awam dengan model kewangan yang kukuh dan modal tambahan daripada Gabungan Perniagaan, Cheche berada dalam kedudukan yang baik untuk melaksanakan rancangan pertumbuhannya dan mewujudkan nilai yang signifikan untuk semua pemegang kepentingan.”

Cheche dan Prime Impact telah memeterai pelbagai perjanjian dengan pelabur institusi global (para “Pelabur”) di mana para Pelabur bersetuju secara kontrak untuk membeli sejumlah 1,800,00 saham biasa Kelas A Cheche pada harga pembelian $10.00 setiap saham untuk jumlah hasil kira-kira $18.0 juta (Pembiayaan PIPE) berkaitan dengan Gabungan Perniagaan. Di samping itu, Prime Impact Cayman, LLC (“Penaja”) melanggan 634,228 saham biasa Kelas A Cheche pada $10.00 setiap saham dalam penyelesaian obligasi Penaja berkenaan dengan pembayaran perbelanjaan transaksi Prime Impact tertentu berkaitan dengan Gabungan Perniagaan. Berikutan pembayaran penebusan, akaun amanah akan mempunyai baki kira-kira $4.1 juta, yang, bersama dengan hasil yang dikumpul daripada Pembiayaan PIPE, akan digunakan untuk membiayai operasi Cheche. Maklumat tambahan mengenai Pembiayaan PIPE tersedia dalam Laporan Semasa pada Borang 8-K Prime Impact, yang difailkan dengan SEC pada 11 September 2023 dan 13 September 2023 dan pemfailan SEC masa depan yang akan dibuat oleh Cheche.

Encik Zhang menambah, “Kami gembira menerima sokongan yang bermakna daripada Prime Impact dan pelabur institusi lain. Sumber daripada Pembiayaan PIPE dan baki akaun amanah akan membolehkan kami terus melabur dalam platform teknologi kami, perkongsian strategik kami dengan pengeluar NEV terkemuka dan rancangan pertumbuhan kami di seluruh segmen utama pasaran insurans global.”

Maklumat lanjut mengenai transaksi tersedia dalam penyata pendaftaran Syarikat pada Borang F-4, seperti yang diubah suai dan ditambah, yang merangkumi proksi Prime Impact dan prospektus Syarikat berkaitan dengan gabungan perniagaan, yang diisytiharkan berkesan oleh SEC pada 30 Ogos 2023.

Mengenai Cheche Group Inc.

Ditubuhkan pada 2014 dan beribu pejabat di Beijing, China, Cheche adalah platform teknologi insurans auto terkemuka dengan rangkaian serata 110 cawangan yang berlesen untuk mengedarkan polisi insurans di seluruh 24 wilayah, kawasan autonomi, dan perbandaran di China. Memanfaatkan kedudukan terkemuka dalam perkhidmatan transaksi insurans auto, Cheche telah berkembang menjadi platform teknologi komprehensif berasaskan data yang menawarkan pakej lengkap perkhidmatan dan produk untuk transaksi insurans digital dan penyelesaian SaaS insurans di China. Ketahui lebih lanjut di https://www.chechegroup.com/en.

Mengenai Prime Impact

Prime Impact adalah syarikat terkecuali Kepulauan Cayman yang ditubuhkan pada 21 Julai 2020, untuk tujuan melaksanakan penggabungan, pertukaran saham, perolehan aset, pembelian saham, penyusunan semula, atau gabungan perniagaan yang serupa melibatkan Prime Impact dan satu atau lebih perniagaan. Prime Impact memberi tumpuan kepada perkongsian dengan pasukan pengurusan berpengalaman yang membina syarikat teknologi atau berkaitan teknologi inovatif dan berasaskan data di pasaran utama Asia dengan tumpuan kepada pasaran Greater China. Prime Impact diketuai oleh Pengasas Bersama, Ketua Pegawai Eksekutif Bersama dan Ketua Pegawai Kewangan Mark Long dan Pengasas Bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif Bersama Michael Cordano. Ketahui lebih lanjut di https://ir.primeimpactcapital.com.

Kenyataan Prospektif

Siaran akhbar ini mengandungi “kenyataan prospektif” dalam lingkungan makna peruntukan “pelabuhan selamat” Akta Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif boleh dikenal pasti dengan penggunaan perkataan seperti “anggaran,” “rancangan,” “projek,” “ramalan,” “berhasrat,” “akan,” “jangkaan,” “percaya,” “mencari,” “sasaran” atau ungkapan prospektif lain yang meramalkan atau menunjukkan peristiwa atau tren masa depan atau yang bukan pernyataan perkara sejarah. Kenyataan prospektif ini juga termasuk, tetapi tidak terhad kepada, kenyataan berkenaan unjuran, anggaran dan ramalan hasil dan metrik prestasi kewangan dan lain-lain, unjuran peluang pasaran dan jangkaan, penutupan berjaya Pembiayaan PIPE, keupayaan Cheche untuk meningkatkan skala dan mengembangkan perniagaannya, kelebihan dan pertumbuhan dijangka Cheche, keupayaan Cheche untuk mendapatkan dan mengekalkan bakat, dan kedudukan tunai Cheche berikutan penutupan Gabungan Perniagaan, seperti yang berkenaan. Kenyataan ini berdasarkan pelbagai andaian, sama ada dikenal pasti dalam siaran akhbar ini atau tidak, dan pada jangkaan semasa pengurusan Cheche dan bukan merupakan ramalan prestasi sebenar. Kenyataan ini melibatkan risiko, ketidakpastian dan faktor lain yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar Cheche, tahap aktiviti, prestasi atau pencapaian berbeza secara material daripada yang dinyatakan atau tersirat oleh kenyataan prospektif ini.