AIR FRANCE KLM LANTIK PENGURUS BESAR BAHARU UNTUK ASIA TENGGARA & OCEANIA

SINGAPURA, 19 Sept. 2023 — Kumpulan Air France-KLM dengan sukacitanya mengumumkan bahawa Puan Femke Kroese telah dilantik sebagai Pengurus Besar untuk Asia Tenggara & Oceania.

Puan Femke Kroese telah dilantik sebagai Pengurus Besar untuk Asia Tenggara & Oceania
Puan Femke Kroese telah dilantik sebagai Pengurus Besar untuk Asia Tenggara & Oceania

Puan Kroese bertanggungjawab untuk jualan penumpang komersial Air France dan KLM serta operasi penerbangan di seluruh rantau Asia Tenggara & Oceania (Singapura, Malaysia, Indonesia, Thailand, Vietnam, Filipina, Australia, dan New Zealand). Beliau berpangkalan di Singapura di pejabat serantau Asia Tenggara & Oceania.

Berbicara tentang tanggungjawab barunya, Puan Kroese berkata, “Saya amat gembira dapat berpindah ke rantau yang menarik dan pelbagai ini bersama keluarga saya. Saya tidak sabar untuk memulakan membina ke atas kerja hebat yang telah dilakukan pasukan kami selama ini, bertemu pelanggan kami dan bekerja erat dengan ramai rakan kongsi untuk membangunkan dan mencari peluang serta sinergi baru. Kami berhasrat untuk menawarkan pilihan yang lebih luas, sambungan yang lebih baik dan pengalaman perjalanan yang luar biasa, lancar dan tak terlupakan kepada pelanggan Air France dan KLM yang sedia ada dan baharu, dengan cara yang lebih mampan.”

Femke Kroese – Biografi

Sebelum pelantikannya sebagai Pengurus Besar Asia Tenggara & Oceania, Puan Kroese adalah Pengarah Komersial United Kingdom dan Ireland Air France KLM.

Beliau menyertai KLM pada tahun 2002 dan memegang beberapa jawatan dalam kumpulan Air France KLM dalam Jualan, Penetapan Harga Pengurusan Pendapatan dan peranan Komersial lain sambil berpangkalan di Belanda, Perancis, Kanada dan United Kingdom.

Pada tahun 2002, beliau tamat belajar dari University of Plymouth di United Kingdom dan Amsterdam School of Business di Belanda. Di bawah program ‘Erasmus’ kedua-dua sekolah perniagaan ini menjalankan program pertukaran ijazah ganda.

Mengenai Air France-KLM

Sebagai pemain global dengan basis Eropah yang kukuh, bidang perniagaan utama Kumpulan Air France-KLM adalah pengangkutan penumpang, pengangkutan kargo dan penyelenggaraan aeronautik.

Air France-KLM adalah kumpulan syarikat penerbangan terkemuka dari segi lalu lintas antarabangsa pada waktu berlepas dari Eropah. Ia menawarkan pelanggan akses ke rangkaian di seluruh dunia, meliputi lebih 300 destinasi melalui Air France, KLM Royal Dutch Airlines dan Transavia, terutamanya dari hab mereka di Paris-Charles de Gaulle dan Amsterdam-Schiphol.

Program Flying Blue kekerapan penumpangnya adalah salah satu pemimpin di Eropah dengan lebih 20 juta ahli.

Bersama rakan kongsi Delta Air Lines dan Virgin Atlantic, Air France-KLM mengendalikan usaha sama transatlantik terbesar, dengan lebih 340 penerbangan sehari pada 2019.

Air France-KLM juga ahli SkyTeam, perikatan yang komited untuk menyediakan pengalaman perjalanan yang lebih lancar kepada penumpang pada setiap langkah perjalanan mereka 19 syarikat penerbangan ahli bekerja sama merentasi rangkaian global yang luas. Dikenali selama 19 tahun sebagai pemimpin industri dalam pembangunan mampan, Kumpulan Air France-KLM bertekad untuk mempercepatkan peralihan ke penerbangan mampan.

Pejabat serantau Air France KLM untuk Asia Tenggara & Oceania terletak di Singapura dan berkhidmat untuk Perniagaan Pengangkutan Penumpang Kumpulan di Asia Tenggara & Oceania, Perniagaan Kargo di Asia Pasifik dan Timur Tengah serta perniagaan Penyelenggaraan, pembaikan dan baik pulih (MRO) Aeronautiknya di Asia Pasifik.

airfranceklm.com
@AirFranceKLM