Abracon Melancarkan Alat Penganalisis Prestasi Peraruh Kuasa Jenama Baharu secara Dalam Talian

SPICEWOOD, Texas, 13 September 2023 — Abracon, penyedia terkemuka bagi Penyelesaian Kawalan Frekuensi, Masa, Kuasa, Magnetik, RF dan Antena, telah mengumumkan penambahan alat Penganalis Prestasi Peraruh Kuasa Power Inductor Performance AnalyzerTM (PIPA) jenama baru mereka ke laman web Abracon.

Abracon telah membina Penganalis Prestasi Peraruh KuasaTM baru untuk membantu pereka dan jurutera memahami prestasi sebenar peraruh Abracon semasa menyelidik dan mencari bahagian untuk reka bentuk mereka. Apabila datang kepada peraruh, dua spesifikasi penting untuk diingati ialah Isat dan Irms. Dengan alat baru ini, profesional kejuruteraan dan perolehan akan dapat menggambarkan kelakuan kedua-dua fenomena ini dengan berkesan dan memahami bagaimana untuk mengintegrasikan peraruh ini dengan sebaiknya ke dalam reka bentuk mereka.

PIPA baru membantu jurutera mentafsir Isat sesebuah peraruh, atau tahap arus yang boleh mengalir melalui peraruh sebelum mencapai titik tepu magnet. Tepu ini berlaku apabila kekuatan medan magnet dalam teras peraruh tidak dapat meningkat secara proporsional dengan arus yang digunakan, lalu menyebabkan penurunan aruhan dan kehilangan kelakuan yang dimaksudkannya. Ini adalah ukuran penting ketika menilai prestasi sesebuah peraruh.

Penganalis Prestasi Peraruh KuasaTM juga memaparkan Irms sesebuah peraruh, atau arus yang boleh ditangani oleh sesebuah peraruh tanpa mengalami kehilangan prestasi yang ketara disebabkan haba. Memahami spesifikasi ini membolehkan jurutera dan pereka menetapkan sempadan berpusat di sekitar pelupusan haba yang boleh memberi kesan kepada komponen sekeliling dan mengurangkan kecekapan tenaga.

“Penganalis Prestasi Peraruh Kuasa (PIPA) baru direka untuk mengubah cara pelanggan kami dan pengguna lain berinteraksi dengan dan memahami prestasi semula jadi peraruh Abracon,” kata Matthew Deleon, Pengurus Produk Kuasa & Magnetik. “Alat ini berjanji untuk meningkatkan proses pemilihan peraruh dan memberikan data prestasi tipikal di mana helaian data hanya dapat memaparkan titik data tunggal yang biasanya dinyatakan untuk senario kes terburuk.”

Ketahui lebih lanjut di https://abracon.com/power-inductor-performance-analyzer-introduction.

Mengenai Abracon, LLC | Inovasi Untuk Rekaan Esok

Beribu pejabat di luar Austin, Texas, Abracon adalah pembekal dipercayai bagi komponen elektronik terkemuka dan inovatif termasuk Penyelesaian Kawalan Frekuensi, Masa, Kuasa, Magnetik, RF dan Antena. Melayan syarikat-syarikat kelas dunia merentasi industri komunikasi data, pengangkutan, perindustrian, perubatan, pengguna, aeroangkasa dan pertahanan, Abracon mempercepatkan masa ke pasaran pelanggan dengan menyediakan penyelesaian produk, kepakaran teknikal, dan kecemerlangan perkhidmatan yang tiada tandingannya.