AB Tasty Umumkan EmotionsAI, Penyelesaian Pertama di Pasaran untuk Mengesan Keperluan Emosi Pengguna Digital

Masa Depan Personalisasi dan Eksperimen Digital

PARIS, 13 Sept. 2023 — AB Tasty hari ini mengumumkan pelancaran EmotionsAI. Teknologi baru ini membolehkan pelanggan menggunakan segmentasi audiens berasaskan AI berdasarkan keperluan emosi mereka; produk unik yang membantu jenama mempersonalisasikan kepada pelanggan pada tahap emosi.

Rémi Aubert and Benoit Allibe at AB Tasty's Paris office

Rémi Aubert dan Benoit Allibe di pejabat AB Tasty Paris

 

 

Ini adalah langkah pertama AB Tasty dalam memanfaatkan AI untuk membantu pelanggan membina pengalaman digital yang lebih baik. EmotionsAI membolehkan pelanggan mencapai kadar kemenangan yang lebih baik dan membangunkan kaedah yang lebih baik untuk mempersonalisasi pengalaman pelanggan, yang terbukti menjana pendapatan untuk organisasi yang dapat memanfaatkannya dengan berkesan. EmotionsAI merevolusikan keupayaan jenama untuk mempersonalisasi pengalaman pelanggan untuk pengunjung menggunakan kriteria yang paling relevan: keperluan emosi.

“Memahami keperluan pelanggan adalah kritikal untuk mencapai kejayaan komersial dalam lanskap ekonomi hari ini,” kata Alix de Sagazan, Ketua Pegawai Eksekutif Bersama dan Pengasas Bersama AB Tasty. “Mereka memberi nilai tinggi pada pengalaman dan personalisasi, dan memenuhi keperluan emosi pelanggan adalah cara terbaik untuk memenuhi dan melampaui jangkaan tinggi mereka terhadap pengalaman pelanggan.”

Teknologi ini datang daripada pengambilalihan AB Tasty terhadap Dotaki, sebuah syarikat yang telah menghabiskan 8 tahun menjalankan penyelidikan dan pemodelan psikografi, pemetaan perjalanan pelanggan, penggunaan peranti, dan teknologi AI yang digabungkan dengan interaksi laman web masa nyata. Kini satu ciri yang tersedia dalam platform AB Tasty, impaknya terhadap kadar kemenangan ujian A/B adalah menakjubkan. Dengan EmotionsAI, adalah mungkin untuk mengesan impak yang ketara terhadap pendapatan dalam 3 kali lebih banyak ujian A/B berbanding tanpa EmotionsAI.

“Emosi mendorong 80% keputusan,” kongsi Remi Aubert, Ketua Pegawai Eksekutif Bersama dan Pengasas Bersama AB Tasty. “Dengan ini dalam fikiran, EmotionsAI benar-benar menolak sempadan pengalaman digital. Membolehkan keputusan berdasarkan data berdasarkan keperluan emosi membolehkan jenama mewujudkan hubungan dengan audiens seperti tidak pernah sebelum ini. Ia meletakkan pelanggan di hati pengalaman digital dan bermaksud jenama boleh mendapatkan ROI yang jelas dengan menyelami apa yang berfungsi untuk jenis emosi yang berbeza menggunakan analitik ini.”

Oleh kerana AB Tasty pernah menjadi rakan kongsi dengan EmotionsAI, pelanggan telah melihat impak yang signifikan terhadap pendapatan. “Berkat EmotionsAI, kami mempunyai keupayaan untuk mengesan keperluan emosi pengunjung dan meningkatkan peta jalan personalisasi kami,” kata Maxime Lambertin, Pengurus Projek UX di Jacadi, laman e-dagang terkemuka untuk kanak-kanak dan produk gaya hidup. “Lebih-lebih lagi, dengan menggabungkan penggunaan EmotionsAI dengan AB Tasty, kami meningkatkan impak perniagaan kempen eksperimen kami. Kami telah pergi dari kadar kejayaan 30% dalam ujian dengan impak perniagaan kepada kadar kejayaan 90%, membuat impak yang signifikan untuk sekurang-kurangnya satu segmen EmotionsAI. EmotionsAI kini menyumbang 10% kepada pendapatan global kami.”

Pengumuman ini datang selepas prestasi tahun fiskal terbaik AB Tasty setakat ini. Menandatangani logo baharu seperti Air Europa, Chico’s FAS, Louboutin dan Thomson Reuters, AB Tasty telah berkembang sebanyak 200% di peringkat antarabangsa, mengakhiri tahun fiskal 2023 dengan suku tahun prestasi terbaik sepanjang masa. Memiliki platform pengalaman pelanggan digital yang lengkap, alat pengurusan ciri sisi pelayan, carian tapak pintar, cadangan produk, dan segmentasi emosi berasaskan AI, AB Tasty terus mengukuhkan dirinya sebagai pemimpin dalam pengoptimuman pengalaman.

Ketahui lebih lanjut: https://www.abtasty.com/emotions-ai/

Mengenai AB Tasty
AB Tasty adalah pemimpin global dalam solusi pengoptimuman pengalaman berasaskan AI yang memberi kuasa kepada jenama menggunakan personalisasi, eksperimen, cadangan, dan carian untuk membina pengalaman yang lebih baik di laman web dan aplikasi mereka. Bersepadu dalam satu platform, AB Tasty menawarkan solusi berasaskan web dan API yang memberi syarikat pendekatan seragam untuk mewujudkan pengalaman lancar untuk pelanggan. Jenama menggunakan platform AB Tasty untuk menyelaraskan pasukan digital, e-dagang, dan produk pada matlamat pendapatan dengan mengoptimumkan dan membaharui pengalaman digital. Ditubuhkan pada 2013, senarai pelanggan AB Tasty termasuk jenama terkemuka dunia seperti Kering, McDonald’s, Ulta Beauty, L’Oreal, Disneyland Paris, dan LVMH antara lain. AB Tasty mempunyai 12 pejabat di seluruh dunia: Amerika Utara, Eropah, Asia Pasifik. Untuk ketahui lebih lanjut, layari www.abtasty.com.

Hubungi
Elizabeth Robertson
elizabeth.robertson@abtasty.com