iComply Melancarkan Program Pelesenan Paten Peneraju Pembayaran dan Penyelesaian Global Segera

Vancouver, British Columbia 14 Sep 2023 – iComply, penyedia teknologi pematuhan global dengan sukacitanya mengumumkan program pelesenan paten baharu untuk paten US paten US-20220103378-A1 Sistem dan Kaedah Pengesahan Transaksi Kriptografi Luar Rantaian, teknologi penting yang memastikan pematuhan transaksi untuk institusi kewangan yang menggunakan blockchain.

Difailkan pada 18 Julai 2018, paten ini merupakan yang pertama meliputi teknologi utama di sebalik penerbitan industri dan perdagangan token sekuriti yang mematuhi peraturan, mata wang digital bank pusat (CDBC), token tidak boleh dipertukarkan (NFT), dan stablecoin.

Sejak 2018, pasaran token sekuriti telah menyaksikan pertumbuhan pesat, mencatatkan nilai semasa melebihi AS$17 bilion. Ketua Pegawai Eksekutif firma perunding terkemuka Security Token Advisors Herwig Konings percaya “bahawa pasaran modal akan beralih kepada kitaran aset dan sekuriti berasaskan blockchain secara semula jadi dan menggunakan aset token untuk merevolusikan pengalaman pelanggan dan pentadbiran pejabat belakang.” Pakar dari institusi kewangan global utama menjangkakan menjelang 2030, aset token bernilai AS$30 trilion akan beredar, CAGR yang menakjubkan sebanyak 410%.

“Skala di mana industri telah mengadaptasi Hak Milik Intelek Prefacto adalah menarik,” kata Ketua Pegawai Eksekutif iComply Matthew Unger. “Kami bukan sahaja meningkatkan standard kewangan digital berkaitan keselamatan dan kecairan tetapi juga menyeleraskan transaksi blockchain merentasi penyedia yang pelbagai.”

Menjembatani Pematuhan Tradisional dengan Inovasi Blockchain

Hari ini, pengguna mendapat manfaat daripada kelulusan pembayaran kad kredit yang kelihatan serta-merta di jutaan peniaga di seluruh dunia. Walau bagaimanapun, proses kompleks yang tidak kelihatan di sebalik setiap transaksi kerap mengambil masa beberapa hari untuk diselesaikan, terutamanya di mana sistem tradisional yang sedia ada memerlukan pemindahan dana antara bank pelanggan dan bank peniaga.

Prefacto memanfaatkan teknologi blockchain asas termasuk penyenarai putih dan pengesah transaksi untuk membolehkan penyelesaian transaksi serta-merta di peringkat global. Memimpin program ini, Naib Presiden Kanan Pelesenan Peter Nieforth menyatakan, “Prefacto secara drastik mengurangkan kos operasi untuk memastikan pematuhan, kepercayaan, dan integriti dalam transaksi kewangan global.”

Masa Depan Transaksi Kewangan

iComply ditubuhkan dengan visi untuk memberi kuasa kepada transaksi yang boleh dipercayai untuk berbilion orang. Paten Prefacto terkini dan program pelesenan yang baru dilancarkan adalah tonggak penting dalam perjalanan syarikat, mewujudkan asas untuk institusi kewangan, platform tokenisasi, dan kemudahan perdagangan di seluruh dunia untuk menyertai mereka dalam misi ini.

Mengenai iComply:

iComply Investor Services Inc. telah menerajui teknologi pematuhan sejak 2017 dan beribu pejabat di Vancouver, Kanada. Menggunakan kecerdasan buatan dan pengkomputeran tepi, penyelesaian Prefacto dan iComplyKYC iComply dijangka mendefinisikan semula sektor, membolehkan organisasi memanfaatkan peluang yang ditawarkan oleh blockchain – tanpa menjejaskan pematuhan, privasi, atau skalabiliti. Ketahui lebih lanjut: www.icomplyis.com

Kontak Media

iComply

theo.b@icomplyis.com

210-128 W Hastings S

https://icomplyis.com/

Sumber :iComply